Man pašai uguņošana nekad nav patikusi un bijusi vairāk kā vienaldzīga. Nepatīk troksnis, stress, ko piedzīvo dzīvnieki, putni, kā arī bieži vien pāri palikušais bardaks.
Taču nekādā mēra nesaskatu neko nosodāmu Ogres rīcībā. Tas, ka uguņošana Ogrē būs, tas bija zināms jau iepriekš. Lielās pilsētas bija vienojušās, ka atturēsies no svētku uguņošanas, bet to neaizliegs. Tātad, ja kādam "salūta mīlim" tas bija svarīgi, tad viņam bija iespēja apmeklēt vietu, kur uguņošana tika profesionāli organizēta un nebija pašīem "jāšaudās" pa kaktiem.
Lai kā man riebtos uguņošana, man nešķiet pareizi "pievilkt" visur ukraiņus. Primāri pašvaldības ietaupa bezjēdzīgi iztērētus naudas līdzekļus, ko var izlietot citām vajadzībām. Energokrīze un taupības režīms tiek minēts kā viens no būtiskajiem iemesliem. To arī intervijās minējis V.Valainis (Latvijas Lielo pilsētu asociācijas izpilddirektors).
Es strādāju kopā ar ukraiņiem (tiem, kuri šeit nonāca pēc kara sākuma) un viņi nav sajūsmā, ka viņus "pievelk" klāt visām lietām, kā iemeslu, attaisnojumu. Kā viņi saka, nav taču nekādu proeblēmu, ja viņi zina - no tikiem, līdz tikiem uguņošanas dārdi! Tiem, kam tas ir nepatīkami, uz epicentru nedodas.
Tad piedodiet, bet arī 21 nāciju zalve bija pilnīgi lieka.
Atkārtoju, ka esmu pret uguņošanu, bet nekādu drāmu vai cietsirdību te nesaskatu.