Autors Tēma: Neliels projekts  (Lasīts 17549 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pifs

Atb: Neliels projekts
« Atbilde #90 : 2025. gada 21. marts, 16:55:59 »
Piekrìtu. Privàts ir privàts. Kremès, kur lètàk. Tikai šoreiz nav diskusija par kremèšanu. Diskusija ir kà palìdzèt, neuzliekot slogu visai sabiedrìbai, tiem veciem ļaudìm, kuri vèlas pagodinàt kàdu sev zinàmu, bet ne ļoti tuvu aizgàjèju. Jo radi, draugi tiek apzinàti un atbalsts nodrošinàts. Tà vismaz ir manu tuvinieku lokà.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #91 : 2025. gada 21. marts, 17:50:15 »
Ai, nu kāds tur baisais slogs. Šeit daži minēja, ka arī apkopt kapus tālu jāpēdo, pie viena tiem arī būs ērtāk... citādi pieprasa lai kapi tiktu sakopti, bet kā tur nokļūt, to nepiedāvā.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #92 : 2025. gada 21. marts, 18:16:38 »
Tuk, Tu ar sab.transportu brauc? Katru dienu?
Ok. Padodos.
Lùdzu Amàlij, manu radińu kapi tàlajos laukos. Ar 2 transportiem ( viens 2,5 stunas , otrs - 25 minùtes) un nav savà starpà  saskańoti. Lìdz kapińiem arì gabaliñš. Turp izbraukt varu, bet atpakaļ netieku. Bùšu vecàka, nu nevarèṣ̌u tikt.
Lùdzu izcìni, ka arì mani sab.transports pieved, atved, aizved...

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #93 : 2025. gada 21. marts, 18:25:12 »
Ok. Padodos.
Lùdzu Amàlij, manu radińu kapi tàlajos laukos. Ar 2 transportiem ( viens 2,5 stunas , otrs - 25 minùtes) un nav savà starpà  saskańoti. Lìdz kapińiem arì gabaliñš. Turp izbraukt varu, bet atpakaļ netieku. Bùšu vecàka, nu nevarèṣ̌u tikt.
Man ir interesanti Tevi lasīt, Pif.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #94 : 2025. gada 21. marts, 18:37:26 »
Ok. Padodos.

Amēlija par saviem kapiem cīnās, kādēļ tu par saviem necīnies?  :mrgr:  Dīvains princips - man slikti, lai tad citiem ar nav labāk... No tā vieglāk paliek?
Un nē, es ar to sabtransportu uz Krematoriju nebraukāju un par laimi, kur nu vēl katru dienu...

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #95 : 2025. gada 21. marts, 18:49:18 »
Es necīnos par saviem kapiem. Tie nav kapi. Krematorija. Izvadīšana, pavadīšana. ES tieku pati. MANĒJIE arī. Nez cik reižu ir iets pavadīt pēdējā gaitā. Un tikai pēdējā reizē, ejot to gabalu, aizdomājos par veciem tantukiem un onkām. Un tad radās doma - pamēģināšu. Būs - būs. Nebūs, nu nebūs. Bet es mēģināšu. Un man no tā nekāda labuma.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #96 : 2025. gada 21. marts, 18:54:08 »
Es gan braucu katru dienu. Palies Dievam, ne uz krematoriju. Zinu, cik svarìga ir katra minùte, kas pavadìta ceļà. Un pieturà.
Runa ir par samèrìgumu. Tajà ciemà transports ir pielàgots tà, lai stràdàjoṣ̌ie tiktu laicìgi uz un no darba. Lai skolnieki tiktu laicìgi uz un no skolas. Cìnìties, lai kàds babulis (es) no Rìgas tiktu uz kàda pazìstama bèrèm... Neesmu tik egocentriska. Ja netieku, tad netieku. Neviens man neliedz aizgàjušo pieminèt vnk tàpat. Savàs màjàs.
Pirms palìdzèt kàdam, nepieciešams noskaidrot vai palìdzìba nepieciešama.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #97 : 2025. gada 21. marts, 19:00:03 »
Amàlij. Tu kàdam konkrèti pajautàji vai vajag tàfa veida palìdzìbu?
Tieši tàpat kà redzot invalìdus ratińos, ne vienmèr vajag vińus kaut kur stumt..vajag pajautàt. Redzèju invalìdu màjas lapà video rullìti kà NEVAJAG darìt.
Varbùt var piesaistìt kàdu nevalstisko (labdarìbas) organizàciju. Par samèrìgumu ir runa.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #98 : 2025. gada 21. marts, 19:05:15 »
Pif, Tu no Mēness? Krematorijā konveijers. 2 vai 3 zāles. Par skaitu painteresēšos. Tu spēj padomāt par tiem, kuri vēlas atvadīties? Pateikties? Pēdējo reizi tikties? Mēs neesam jauniešu valsts. Daudz vecu cilvēku. Un viņiem noiet 1 km ir grūti. Ja vēl snieg, līst. Vienkārša empātija. Sapratne. Bet nepūlies. Paliec pie savām pareizajām domām. Galu galā - visi nevar domāt līdzīgi.
Un es braucu ar sabiedrisko katru dienu. Tikai neredzu kopsakarību.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #99 : 2025. gada 21. marts, 19:12:44 »
Acìmredzot esmu no mèness. Tikties, sarunàties, pateikties, pieminèt, godàt tomèr vajag dzìves laikà.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #100 : 2025. gada 21. marts, 19:14:38 »
Par demogrāfiju man arī gribējās piebilst.

Un kremēšana kļūst aizvien pierastāka, lai neteiktu - populārāka

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #101 : 2025. gada 21. marts, 19:20:16 »
Źèl, ka neredzi kopsakarìbu.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #102 : 2025. gada 21. marts, 19:23:48 »
Źèl, ka neredzi kopsakarìbu.
Paskaidro. Ja vien Tu nedomā 10 minūtes, kas tiks nošņāptas no cilvēka dzīves.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #103 : 2025. gada 21. marts, 19:38:46 »
Runa ir tieši par tàm 10 minùtèm, kas var tikt nošńàptas no manas dzìves.  Jo tà ir mana dzìve. Ja man jànokļùst kàdà punktà konkrètà laikà, tad man ir àrkàrtìgi svarìgi nekavèt. Man ir svarìgi vai no punkta A, lai nokļùtu puntà B ir jàiziet tàs 10/20 utt minùtes àtràk.
Viss lielàkà vèrtìba, tas ir laiks.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #104 : 2025. gada 21. marts, 19:43:29 »
Runa ir tieši par tàm 10 minùtèm, kas var tikt nošńàptas no manas dzìves.  Jo tà ir mana dzìve. Ja man jànokļùst kàdà punktà konkrètà laikà, tad man ir àrkàrtìgi svarìgi nekavèt. Man ir svarìgi vai no punkta A, lai nokļùtu puntà B ir jàiziet tàs 10/20 utt minùtes àtràk.
Viss lielàkà vèrtìba, tas ir laiks.
Paskatījos. Krematorija (vai krematorijs?) strādā no 9 līdz 16. Sesdienās līdz 12.30. Tātad uz darbu ļauži nebrauc. No darba arī nē.

Un tiešām vislielākā vērtība ir laiks?