Autors Tēma: Patriotisms  (Lasīts 13759 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Murmulāde

Re: Patriotisms
« Atbilde #45 : 2015. gada 22. janvāris, 14:23:44 »
Vai tie kas aibrauca ir atmaksājuši Latvijai to naudu, ko samaksāja par izglītību????????????????????

Kāpēc, lai viņi būtu parādā LV valstij ? viņu vecāki, ko nodokļus nemaksāja ?Cits pats maksājis, jo pa dienu strādājis, pelnījis un atkal nodokļus maksājis. Nav viss melns un balts. Es personīgi nenosodu aizbraucējus. Visi vienā maisā nav bāžami. Un tāds personīgs novērojums, lielākie bļāvēji un citu nievātāji  ir tiši tie, kuri nākuši no netīrākas kūtspakaļas. Parasti tieši tiem, kas palicējus sauc par muļķiem utt. ar to izglītību ir tā pašvakāk. parasti vienīgais ko iemāčijusies ir pavērt kājas kādam Mahmedam.
Ja es jūs kaitinu un tracinu, jūs vienmēr varat nolīst stūrītī un paraudāt!

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #46 : 2015. gada 22. janvāris, 14:24:16 »
Redzētu vēl, ko Tu personīgi darītu, ja valsts galvgalā būtu drusku pieaugušāki cilvēki, tādi, kas nav gatavi izbliezt  kaudzi naudas par krāsainiem blīkšķiem. Čīkstētu, ka "šī valsts" nedod Tev iespēju pašrealizēties vai arī aizdotos uz turieni, kur tādas iespējas ir?
Var redzēt ka tu nezini likumdošanu un MK noteikumus...... Kopš 2008. gada ne viens lats vai eiro no valsts kases vai pašvaldību budžeta nav izšauts gaisā.

Ja runa ir par mani tad man ir 2 biznesi. Bet es te nerunāju ne par tevi ne kādu konkrēti.
I nafig man to zināt? Lai gan jā, tik bezjēdzīga naudas tērēšana droši vien vislabāk patīk un padodas lielajiem nodokļu nemaksātājiem.
Bet es jau arī ne par Tevi...vnk, ja Tu vari tik droši pateikt, ka neviens no aizbraucējiem nav patriots, tad jau laikam tici arī, ka secinājumus par citu cilvēku dzīvi un lēmumiem var izdarīt, vadoties tikai no savam iedomām. Es tikai demonstrēju, kā tas izskatās, kad runa ir par tevi pašu.

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #47 : 2015. gada 22. janvāris, 14:25:31 »
Var redzēt ka tu nezini likumdošanu un MK noteikumus...... Kopš 2008. gada ne viens lats vai eiro no valsts kases vai pašvaldību budžeta nav izšauts gaisā.
Ja runa ir par mani tad man ir 2 biznesi. Bet es te nerunāju ne par tevi ne kādu konkrēti.
Likumdošana ir process, kura rezultātā top normatīvie akti :D vai tad par salūtiem Rīgas dome un citas pašvaldības nav maksājušas no nodokļu maksātāju naudas :)

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #48 : 2015. gada 22. janvāris, 14:38:21 »
Cilvēki negrib strādāt. Naudu grib, Eiropas dzīves līmeni grib, bet tikai bez piepūles. Aizbraucot viņi cer nevis uz darbu ar lielu algu, bet pabalstiem, par kuriem visur bazūnē.
Jā, ir speciālisti, kas taisa karjeru, bet cik tādi ir?

Patriotisms nav šašlika rīšana Jāņos, vai kāpostu štovēšana zsv. Patriotisms ir kaut kur sevī. Tā ir iekšēja nepieciešamība būt šeit, atrast tos iemeslus būt laimīgam, augt un attīstīties šeit. Atcerēties un izprast tradīcijas. Iznest tās šodienā, pielāgot un atkal - attīstīt! Lepoties, parā'dit no labās puses arī to, kas ikdienā nešķiet tik lielisks.

Visi zin, ka man uz ēšanu ir klikšķis. Tāpēc piemēram minēšu tradicionālo izejvielu, ēdienu pārvēršana kaut kamī jaunā, lieliskā un internacionālā - mūsdienu Latvijas virtuvē, tā teikt. Diddly piesuaktu Etnoteks, kas seno brunču rakstus pārliek mūsdienīgos audumos - košos, nevis bārenīšu, sērdienīšu pelēkajā nātnā.

Ja visi spētu [ap]vienoties un vienprātīgi darītu visu pēc labāks sirdsapziņas un domājot - ko labu es ar savu esību un darbu varu sniegt citiem, nevis visi maitas man neko nedod, bet man taču pienākas  tad arī kaut kas sakustētos un apstākļi mainītos. Bet... man man, visu man, daudz, par velti. Nedalīšos, viss mans!!!

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #49 : 2015. gada 22. janvāris, 14:52:27 »
Cilvēki negrib strādāt. Naudu grib, Eiropas dzīves līmeni grib, bet tikai bez piepūles. Aizbraucot viņi cer nevis uz darbu ar lielu algu, bet pabalstiem, par kuriem visur bazūnē.
Jā, ir speciālisti, kas taisa karjeru, bet cik tādi ir?

Vispār Eiropa tikai imigranti arī strādā. Un lielā mērā uz viņu smagā un zemu apmaksātā darba arī tas " Eiropas līmenis" turas. Tikai tur darba devējs ir spējīgs viņiem par smago darbu arī samaksāt. Cik nu zinu tautiešus ārzemēs, visi rukā melnu muti. Gan jau kāds dzīvo arī uz tiem pabalstiem, bet nemaz tik viegli arī tur pabalstus nedod.
Tikko aizbrauca mana draudzene- aviācijas inženiere. Kad kopā bijām Turcijā, viens turks jautāja, cik viņai maksā. izrādījās, ka oficiantam Stambulā sanāk... trīs reizes vairāk. Cilvēks ir izmācījies ne to vieglāko profesiju, papildina zināšanas visu laiku, un ko? Trīs reizes viņa savā human resources daļa pajautāja par karjeras iespējām, bet saņemot atbildi " ne jā, ne nē, ne balts , ne melns" sāka aktīvi sūtīt CV uz ārzemēm.
Vot, sitiet mani nost, bet man tas liekas vairāk patriotiski nekā tupēt uz mazas algas, lādēt dzīvi un...neko nedarīt.

Ko es mēginu pateikt? Latvietim jāpārstāj būt neveiksminiekam!

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #50 : 2015. gada 22. janvāris, 15:02:46 »
Fluingcat.....Tikko aizbrauca mana draudzene- aviācijas inženiere.

Vai iegūstot šo izglītību bija info,cik šāda veida darbinieku te LV ir vajadzīgi?Pie mūsu samērā mazajiem apgrozījumiem?Ir jau skaisti-iegūst izglītību,nu ir dokuments-bet darba nav.Kas vainīgs?

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #51 : 2015. gada 22. janvāris, 15:06:29 »
Ta bij viņai darbs...mūsu vienīgajā, slavenajā, nacionālajā aviakompānijā, kur direktors saņem, ja kas, 640 000 eur gadā...bet darbinieki, attiecīgi- trešdaļu no turku oficianta algas.

Bet pēc šīs loģikas visiem jāmācās par lielveikalu pārdevējām- tur visu laiku cilvēki vajadzīgi :)

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #52 : 2015. gada 22. janvāris, 15:06:32 »
un kur lai liek n-tos psihologus, vadībniekus, ekonomistus, HRistus, komunikāciju speciālistus uc? Tak moderni bija mācīties. Bet vai bija jēga? Tāpat lielākā daļa dara to mazkvalificēto neapmaksāto darbu, sēž un dīc, ka neviens viņiem lielo piķi nemaksā...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #53 : 2015. gada 22. janvāris, 15:16:20 »
pārdomas

- salīdzināt ar oficiantu "algu" dajebko... ei nu beidziet... :)
- nosodīt aizbraucējus? kas tas par dīvainu vārdu salikumu? ne jau pret aizbraukšanu ir te palikušo negatīvisms, pa lielam... vairāk par to, ka palikušos apdir@ un par muļķiem saukā...
- ak tad te palikušie ir patrioti un aizbraukušie - nepatrioti? Mana sīkā uz vēlēšanām brauca katrā virzienā 2 stundas ar vilcienu savā brīvdienā, samaksājot par to ap 50 eur... tāds, kurš savu pakaļu tepat līdz vēlēšanu iecirknim nevar aizstiept, saukās viņu par nepatrioti...?

kā jau Piafa teica - Patriotisms nav šašlika rīšana Jāņos, vai kāpostu štovēšana zsv. Patriotisms ir kaut kur sevī.. Un pat neesot šeit, bet sirdī esot. Turot sāpi par nebūšanām, bet - mācot saviem bērniem latviešu valodiu. Tradīcijas. Dzīvesdziņu. Neaizmirstot, ka šis zemes stūrītis ir brīnišķīgs. Jā, nav pilnīgs. Negrimst pārpilnībā. Bet brīnišķīgs... kad izbraucot no lidostas, vari atviegloti  nopūsties - bedzot mājās. Mazajā, mierīgajā Rīgā, ar zaļiem kokiem vasarā, slapjdraņķi ziemā (nu un?) vēsām naktīm, saulainām un lietainām dienām... Krāšņi.

Labvēlis

• Viesi
« Atbilde #54 : 2015. gada 22. janvāris, 15:16:26 »
Likumdošana ir process, kura rezultātā top normatīvie akti :D vai tad par salūtiem Rīgas dome un citas pašvaldības nav maksājušas no nodokļu maksātāju naudas :)
kopš 2008. gada rudens par visu maksā vai nu privātpersonas vai firmas!

Labvēlis

• Viesi
« Atbilde #55 : 2015. gada 22. janvāris, 15:17:54 »
Redzētu vēl, ko Tu personīgi darītu, ja .......
Tas bļins nebij uz mani vērsts?????????????

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #56 : 2015. gada 22. janvāris, 15:26:26 »

Tas bija...ēēē...māņu sitiens :)  bez konkrēta mērķa iesist.

Nē, nu tak skaidrs, ka katrs pelna, ar ko prot un kas patīk. Un neviens nav sliktāks par otru. Bet visām profesijām ir up un down laiki. Un jautājums bija, ko tad, Tavuprāt, vajadzētu darīt tam cilvēkam, kura profesija šobrīd nav sabiedrības simpātiju zenītā. Mainīt profesiju? tas pat trakāk nekā mainīt sievu vai valsti.

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #57 : 2015. gada 22. janvāris, 15:37:31 »

kopš 2008. gada rudens par visu maksā vai nu privātpersonas vai firmas!
TICI MAN, NE VISUR. ES PERSONIGI ZINU :D JO LĪGUMUS TAISĪJU :P

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #58 : 2015. gada 22. janvāris, 15:44:37 »

Tas bija...ēēē...māņu sitiens :)  bez konkrēta mērķa iesist.

Nē, nu tak skaidrs, ka katrs pelna, ar ko prot un kas patīk. Un neviens nav sliktāks par otru. Bet visām profesijām ir up un down laiki. Un jautājums bija, ko tad, Tavuprāt, vajadzētu darīt tam cilvēkam, kura profesija šobrīd nav sabiedrības simpātiju zenītā. Mainīt profesiju? tas pat trakāk nekā mainīt sievu vai valsti.
+1 , un vēl kādēl atteikties no sava sapņa profesijas, ja LV nav tādas izglītības vai pieprasījuma attiecīga. Piem.  draudzenes puika devās studēt par avio inženieri, tak skaidrs, ka strādās ne jau LV. un ko šis baigais dzimtenes nodevējs tagad. Es drīzāk par nepatritismu uzskatu "Jaunā viļņa" notikšanas iekš LV atbalstīšanu. 

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #59 : 2015. gada 22. janvāris, 16:05:06 »
Flyingcat,vai Tava paziņa-aviācijas inženiere-meklēja oficianta darbu šepat LV kādā no glaunākajiem uzņēmumiem?Jeb vienkāŗši tikai aizbrauca strādāt vienalga ko?
Domāju,ka LV oficianti labajos uzņēmumos arī neslikti pelna...kopā ar dzeramnaudām.