Autors Tēma: Literāro citātu kladīte  (Lasīts 61198 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Atb: Literāro citātu kladīte
« Atbilde #105 : 2018. gada 25. maijs, 13:09:03 »
no Tuves Jansones "Balto zalkšu noslēpums"
kad troļļa Mumina tēvs,nekā nepaskaidrodams un arī pats nesaprazdams, kādēļ tā dara, aizgāja no mājas

"Neviens neuztraucās, un tas bija labi.Viņi bija nolēmuši nekad ne par vienu neuztraukties;tādējādi viņi varēja saglabāt mierīgu sirdsapziņu un pēc iespējas brīvākas rokas."

Atslēdzies reno

« Atbilde #106 : 2018. gada 25. maijs, 16:34:41 »
Greiems Simsions  "Projekts Rozija"

Pētījumi konsekventi rāda, ka, lietojot alkoholu, risks veselībai ir lielāks par gūto labumu. Mans arguments ir: labums, ko gūst mana garīgā veselība, attaisno jebkuru risku.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #107 : 2018. gada 02. jūnijs, 15:01:33 »
G.D.Robertss "Šāntarāms"

Nekad nevar zināt, kas cilvēkam ir iekšā, iekams tu nesāc viņam to atņemt - cerību pa cerībai.

Viņi ir rūdīti, jo visrūgtākajās bēdās var gūt vislielāko rūdījumu. Viņi ir godīgi, jo patiesība par to, ko viņi dzīvē pieredzējuši, neļauj viņiem melot. Viņi ir mūžam aizkaitināti, jo nespēj aizmirst un piedot šo pagātni. Un viņi ir vientuļi. Mēs, gandrīz visi, vairāk vai mazāk veiksmīgi izliekamies, ka mirklis, kuru izdzīvojam, mums ir kopīgs ar vēl kādu cilvēcisku būtni. Taču pagātne ikkatram ir vientuļa sala un (...)- cilvēki, kuri uz šīs salas paliks mūžam,- ir un paliek vientuļi.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #108 : 2018. gada 03. jūnijs, 00:16:48 »
Minne, ideālāk pateikt nav iespējams.

Atslēdzies reno

« Atbilde #109 : 2018. gada 03. jūnijs, 10:47:10 »
Man ļoti patika Šantarāms, bet nosacīto turpinājumu Kalna ēnā pat nepabeidzu. Minne, kad izlasīsi, pakomentē

Atslēdzies ziro

« Atbilde #110 : 2018. gada 04. jūnijs, 15:47:02 »
 “Beidzot esam pie galamērķa. Sametam Garajam plauksta katrs savu daļu naudas, lai viņš iet un nopērk mums nakts pagarinājumu. Tā kā pārsvara esam bariņš meiteņu un Garais, pilsētā mūs dēvē par harēmu. Mūs gan tas īpaši neuztrauc, jo zinām, ka cilvēki ir negudri un viņu dzīve – garlaicīga, tāpēc ari viņi trin meles un māca cits citam dzīvot.”

Sabīne Košeļeva  “Rīga-Maskava: 21. gadsimta mīlasstāsts”
Sveikiņi ...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #111 : 2018. gada 06. jūlijs, 09:13:02 »
Ž.Sanda "Konsuela"
[..] Alberts pamanīja, ka abata vairs nav pilī, un jautāja, kurp tas aizsūtīts.
«Viņa klātbūtne jums vairs nebija nepieciešama,» tuvinieki atbildēja, «un viņš atgriezās pie savām darīšanām. Vai jūs tikai tagad to ievērojāt?»
«Ievēroju jau agrāk,» Alberts atbildēja, «ka manām ciešanām kaut kā trūkst, bet neatskārtu, kas tas ir.»

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #112 : 2018. gada 04. septembris, 19:49:59 »
Jaroslavs Hašeks
Krietnā kareivja Šveika dēkas pasaules karā

Uz ielas bija stipra tveice, un leitnantam Dubam atkal sakāpa skurbums galvā. Viņš stāstīja Šveikam visādas nesakarīgas blēņas, — ka viņam mājā esot pastmarka no Helgolandes, ka pēc gala pārbaudījumiem, skolu beidzot, viņš gājis biljardu spēlēt un nav sveicinājis klases audzinātāju. Pēc katra teikuma viņš atkārtoja:
—   Ceru, ka jūs mani labi saprotat.
—   Skaidrs, ka es jūs labi saprotu, — Šveiks atbildēja. — Jūs runājat taisni tāpat kā skārdnieks Pokornijs Budejovicē. Kad viņam vaicāja: «Vai jūs šovasar jau peldējāties Malšā?» — tad viņš atbildēja: «Nē, bet toties šogad būs laba plūmju raža.» Vai atkal viņam vaicā: «Vai jūs šogad jau ēdāt sēnes?» — un viņš atbild: «Nē, bet jaunais Marokas sultāns, stāsta, esot tīri krietns cilvēks.»

Atslēdzies Minne

« Atbilde #113 : 2018. gada 04. septembris, 22:18:10 »
Būs jāpārlasa

Atslēdzies reno

« Atbilde #114 : 2018. gada 21. oktobris, 21:19:53 »
šo grāmatu derētu izlasīt -te ir tikai fragments
http://www.satori.lv/article/biedrs-berns-un-lielie-cilveki-fragments

Atslēdzies reno

« Atbilde #115 : 2018. gada 21. oktobris, 21:29:37 »

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #116 : 2018. gada 24. oktobris, 12:34:59 »
Ja kādreiz gadījās pielieties par daudz, vajadzēja bàzt pirkstu rīklē, jo ir grūti  lasīt korektūras, ja acis raibas. Lai saliktu vajadzīgajās vietās komatus, ir nepieciešama lielāka  koncentrēšanàs, nekā  lai spriedelētu par Nīčes filozofiju. Reizēm dzērumà cilvēks patiešām  var būt izcili aspràtīgs, bet korektoru nodaļā šādai asprātībai nav vietas. Datumi, daļskaitļi, semikoli - lūk, kas tur valda. Un tieši tos ir grūti saskatīt, ja esi žvingulī. (c)
Henrijs Millers "Vēža trops"

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #117 : 2018. gada 11. novembris, 16:21:04 »
Kaut ko var atrast arī krimiķos.
Jusi Adlers-Olsens "Lieta Nr64":
1. Cepuru kūre:
"Apgulies gultā ar diviem gultas stabiem," tēvs teica. "Pakar cepuri uz viena staba un tad pasniedzies pēc šņabja pudeles, kurai vienmēr būtu jāstāv uz tava naktsgaldiņa. Dzer, līdz ieraudzīsi cepures uz abiem stabiem. Es tev garantēju, ka nākamajā dienā būsi vesels. Vai arī tev būs pilnīgi vienalga."

2. "Labdien, Karl," viņa sacīja, jau šajā brīdī ļaudama nojaust nepatiku pret mātes iegrābienu lielajā atvilktnē ar nosaukumu "Vīrieši, kurus atvilcis kaķis".
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

« Atbilde #118 : 2018. gada 11. novembris, 22:09:59 »
Sorry, man atkal izlien profesionālais kretīnisms - cik no latviešu lasītājiem, kuri nezina anglisko idiomu par kaķi, saprata, kādā nozīmē šis teiciens ir lietots?  Akmens tulkotāja lauciņā.
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #119 : 2018. gada 11. novembris, 22:31:57 »
Man tāpat šķita jauki, nu apmēram, kā kaķis apgādā saimnieku ar savu medījumu - man pašam nevajag, lai tiem nemākuļiem tiek... :D
No amount of advance planning will ever replace dumb luck