Autors Tēma: Literāro citātu kladīte  (Lasīts 61276 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Atb: Literāro citātu kladīte
« Atbilde #75 : 2016. gada 23. oktobris, 15:20:42 »
Nu nevar necitēt. No tās pašas "Tu man arī"

Trīs kļūdas sievīešu operētājsistēmā:
Sasniedzamība. Be beasty.
Otrā kļūda -sapratne. Pret katru pirdienu mums ir jāizturas ar mātes Terēzes iecietību. Un kā viņi mums par to pateicas? Izmantodami mūs par kājslauķiem.Starp citu, trešā kļūda ir tā, ka mēs gaidām. Gaidā, ka viņi mainīsies. Viņi nemainīsies nekad.

Dāmas ir pāri 40.
Par seksu:Tagad iespējas uz kaislīgu seksu ir apm\ēram tikpat lielas kā iespēja, ka tevi nositīs meteorīts. Mēs nesamīļotas iepeldam klimaksā.

Tiek atrasts risinājums -zvans uz to pašu www. dreamboy.de

Atslēdzies reno

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #77 : 2017. gada 01. janvāris, 21:47:43 »
Luiss Kerols. Alise Aizspogulijā

“Tevi, protams, es pieņemtu labprāt! — Karaliene sacīja. — Divi pensi nedēļā un katru otro dienu ievārījums.

Alise nevarēja novaldīt smieklus.

Es negribu, lai jūs nolīgtu mani, un ievārījums man nemaz negaršo!

Bet tas ir ļoti labs ievārījums! — Karaliene teica.

Vienalga, šodien es ievārījumu vienalga negribu!

Šodien tu nemaz nevari to dabūt, kaut arī gribētu, — Karaliene iesaucās. — Pēc noteikumiem ievārījums — rītdien, ievārījums — vakardien, bet nekad — šodien.

Bet reiz taču jānonāk pie dienas, kad “ievārījums ir šodien”, — Alise iebilda.

Nē, nekad! — Karaliene atbildēja. — Es teicu, ka ievārījums katru otro dienu, bet šodiena nav otrā diena! Saprati?

Atslēdzies reno

« Atbilde #78 : 2017. gada 04. janvāris, 22:20:09 »
Roza Liksoma   "Kādreiz pāries..."

-ievadam: Somu džeks plenderējis, dzēris, nosēdējis cietumā, atkal dzer un dzīvo zem tiltiem Zviedrijā. Tad vienu nakti ar "vien novadniekmauk"  sēž un skatās pāri aizsalušajam līcim pāri uz Somiju, un ceļot pudeli pie mutes notiek  "it nekad vairs" un mauka teic, ka viš a nedzers.

Tā nu viņi abi dzīvo laimīgi, nedzer
"Mēs uzman viens otr nakt un dien, un kas cits atliek, ja mēs iekš krematorijs krāsns grib nonākt vesel, labā formā un pirmām kārtām bez alkohol sastāv organismā"

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #79 : 2017. gada 04. februāris, 10:44:06 »
 T.Jāsone. Komēta nāk

—  Par gultām es nekā liela neiztaisu, tās ir liekas mēbeles, — bizamžurka skumji sacīja. — Es dzīvoju tikai vienā alā, taču jutos tur labi. Protams, filozofam ir vienalga, vai viņš jūtas labi vai ne, tomēr katrā gadījumā tā bija jauka ala.
Viņa nopurinājās un vērīgi ausījās.
—  Kas šitā ir par māju? — viņa vaicāja.
— Pavisam parasta Mumina māja, — tētuks atbildēja. — Es to uzcēlu pats. Kā būtu ar glāzi ābolu vīna pret saaukstēšanos?
—  Tas nu gan ir lieki, — bizamžurka atbildēja. — Bet varbūt tomēr . . .
Mumina tēvs iegāja virtuvē un, neaizdedzinājis gaismu, atvēra skapi. Viņš stiepās pēc ābolu vīna pudeles, kas atradās augšējā plauktā, un te uzreiz nogrūda zemē šķīvi, tas sacēla briesmīgu šķindoņu.
Visa māja atmodās, atskanēja saucieni un durvju blīkšķi, un tūdaļ atsteidzās Mumina māte, turēdama ķepās sveci.
—  Ak tas esi tikai tu, — viņa teica. — Domāju, ka mājā ielavījies zaglis.
—  Es gribēju paņemt ābolu vīnu, bet kāds ēzelis nolicis uz plaukta malas šķīvi, — tēvs skaidroja.
—  Labi vien, ka tas saplīsa, tas bija gauži neglīts, — Mumina māte atbildēja. — Uzkāp uz krēsla, tad labāk varēsi aizsniegt, un paņem man arī vienu glāzi.
Tēvs uzkāpa uz krēsla un paņēma pudeli un trīs glāzes.
—  Kam tad tā trešā? — māte brīnījās.
 —  Bizamžurkai, — tēvs atbildēja. — Viņas māja sagruvusi, un tagad viņa dzīvos pie mums.
Tad viņi aizdedzināja verandā petrolejas lampu un saskandināja glāzes. Arī trollītis Mumins un Snifs drīkstēja palikt, kaut gan bija pusnakts. Bet viņi dzēra pienu. Lietus joprojām dejoja uz jumta, un vējš bija pieņēmies spēkā. Tas gaudoja dūmenī, un krāšņu durvis bailīgi klinkšķēja.
Bizamžurka pacēla purnu pret verandas logu un blenza tumsā.
—  Tas nav nekāds dabisks lietus, — viņa teica.
—  Ak tas nav dabisks lietus? — Mumina tēvs atvaicāja. — Vai drīkstu piedāvāt vēl mazlietiņ?
—  Varbūt maķenīt, — bizamžurka piekrita. — Paldies, paldies! Nu jau jūtos labāk. Lielā bojā eja mani pārlieku nenomāc, bet savā ziņā negribas aiziet bojā ar saltu vēderu.
—  Nu, protams, ne, — māte piekrita. — Bet tas taču nebūs plūdu lietus.
Bizamžurka iespurcās.
—  Kundze nezina, par ko es runāju, — viņa teica. — Vai jūs pēdējā laikā neesat novērojuši gaisā kaut ko dīvainu? Vai jums nav bijušas nojausmas? Vai dažkārt neesat jutuši pakausī aukstas tirpas?
—  Nu nē, — Mumina māmuļa pārsteigta atbildēja.
—  Vai tas ir kaut kas bīstams? — Snifs čukstēja un blenza uz bizamžurku.
—  Nekad neko nevar zināt. Pasaules izplatījums ir milzīgs, bet zeme tik šausmīgi maza un nožēlojama … — bizamžurka murmināja.
— Domāju, ka laiks doties pie miera, — māmuļa strauji ierunājās. — Nekad nav labi nakts laikā runāt par bīstamiem notikumiem.
Pēc brītiņa gaisma bija izdzēsta un visa māja iegrimusi miegā. Bet lietus un vētra nerimās līdz nākamajam rītam.

Atslēdzies reno

« Atbilde #80 : 2017. gada 09. februāris, 08:30:13 »
Luīze Dautija "Grēcīgā Ābeļdārza iela"

Viens no pašnodarbināta cilvēka dzīves visjaukākajiem brīžiem ir klusums, kas  iestājas pēc tam, kad telpā vairs nav dzirdamas aizcirtušos ārdurvju atbalsis

Atslēdzies ragana

« Atbilde #81 : 2017. gada 09. februāris, 08:34:29 »
Man nez kādēļ sagribējās sevi asociēt ar Bizamžurku.  ;)

Atslēdzies reno

« Atbilde #82 : 2017. gada 24. marts, 10:35:16 »
Ievadā grāmatai "Neuztraucies, mīļā, tev viss izdosies!" ir šis citāts:

"Normāls sēru nobeigums nekādā gadījumā nenozīmē aizmirst aizgājēju, bet gan spēt tam ierādīt atbilstošu vietu pabeigtā stāstā, spēt pašam pilnībā iekļauties dzīvē, kalt plānus, izjust vēlēšanos, kas piešķir jēgu eksistencei"
Monika Bidlovski "Bērns, kuru es redzu sapnī"

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #83 : 2017. gada 13. aprīlis, 15:48:00 »
Aivars Eipurs
NEANDERTĀLIETIS NOLIEK ZIEDUS
Uz mīļotās neandertālietes kapa
Ziedus viņš stiepis no tālienes
Tikai tur aug izsmalcinātie ziedi
Tās neaizmirstamās puķes
Pļavā, kur abi vāļājās
Kad vēl nepastāvēja kalendārs
Un cilvēks

Atslēdzies reno

« Atbilde #84 : 2017. gada 18. aprīlis, 19:33:34 »
DEPRESSO -the feeling you get, when you"ve run out of coffee

autors nezināms
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 18. aprīlis, 19:59:45 no reno »

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #85 : 2017. gada 20. aprīlis, 10:20:43 »
Vonnegūts. Kaķa šūpulis

DIENA, KAD PASAULEI PIENĀCA GALS
Sauciet mani par Jonu. Mani vecāki tā izdarīja vai gandrīz izdarīja. Viņi nosauca mani par Džonu.
Jona — Džons... Pat ja es būtu nosaukts par Semu, es tik un tā būtu Jona, ne jau tāpēc, ka esmu nesis nelaimi citiem, bet gan tāpēc, ka nezin kāds vai kas liek man pastāvīgi zināmā laikā būt zināmā vietā. Transporta līdzekļi un iemesli, gan gluži parasti, gan ērmīgi — par visu tiek gādāts. Un it kā pēc plāna noteiktā sekundē, noteiktā vietā parādās šis Jona.
Uzklausieties:
Kad es biju jaunāks — pirms divām sievām, pirms 250 000 cigarešu, pirms 3000 litriem alkoholisku dzērienu...
Kad biju daudz jaunāks, es sāku vākt materiālus grāmatai, kura sauktos Diena, kad pasaulei pienāca gals.
Tai vajadzēja būt dokumentālai grāmatai.
Tai vajadzēja sniegt atskaiti par to, ko darījuši ievērojami amerikāņi todien, kad Japānā tika nomesta pirmā atombumba uz Hirosimas pilsētu.
Tai vajadzēja būt kristīgā garā rakstītai grāmatai. Tolaik es biju kristīgais.
Tagad es esmu bokononists.
Es jau tolaik būtu kļuvis par bokononistu, ja kāds mani būtu iepazīstinājis ar Bokonona saldi rūgtajiem meliem. Bet par bokononismu neviens neko nezināja šaipus akmeņainajiem krastiem un koraļļu rifiem, kuri ieslēdz mazo saliņu Kārību jūrā — Sanlorenco republiku.

Mēs, bokononisti, ticam, ka cilvēce ir sadalīta grupās, kuras pilda Dieva gribu, nemaz neapzinādamās, ko dara. Bokonons nosauc šādu grupu par karasu, un tas rīks, kan-kans, kas mani noveda tieši manis paša karasā, bija grāmata, kuru nekad nepabeigšu, grāmata, kurai vajadzēja saukties Diena, kad pasaulei pienāca gals.

SMALKS, SMALKS PAVEDIENS
"Ja jūs atklājat, ka jūsu dzīve ir bez sevišķiem loģiskiem iemesliem sasaistījusies ar kāda cita cilvēka dzīvi," raksta Bokonons, "tad šis cilvēks droši vien ir jūsu karaša loceklis."
Kādā citā vietā Bokonona Grāmatās sacīts:
"Cilvēks radīja šaha galdiņu; Dievs radīja karasu." Ar to Bokonons grib teikt — "karasam neeksistē nacionalitātes, resoru, profesiju, ģimenes un šķiru radītas robežas."
Karass ir bez noteiktas formas kā amēba.
Savā "Piecdesmit trešajā kalipso" Bokonons uzaicina mūs dziedāt kopā ar viņu:
Žūpa, kas parkā Uz soliņa dzied,
Mednieks, kas tīģeru Medībās iet,
Ķīniešu zobārsts,
Angļu karaliene —
Visi ir mezgliņi Masu pavedienā!
Smalks, smalks pavediens,
Smalks, smalks pavediens,
Smalks, smalks pavediens —
Tik dažādi ļaudis, Bet kamoliņš viens

MUĻĶĪBA
Bokonons nekur nebrīdina mūs no cenšanās izdibināt sava karasa robežas un to uzdevumu, kāds tam pēc visuvarenā Dieva gribas jāveic, Viņš gluži vienkārši norāda, ka šādiem meklējumiem lemts palikt bez panākumiem.
Bokonona Grāmatu autobiogrāfiskajā daļā viņš min kādu līdzību par to, cik muļķīgs jebkurš mēģinājums kaut ko atklāt, kaut ko izprast.
"Kādreiz Nūportā, Rodailendā, es pazinu kādu lēdiju, anglikāņu draudzes locekli, kura lūdza mani uzskicēt un uzcelt suņabūdu viņas lielajam dāņu dogam. Šī lēdija bija pārliecināta, ka visā pilnībā izprot Dievu un Dieva ceļus. Viņa nekādi nevarēja saprast, kāpēc cilvēki lauza galvas par to, kas bijis, vai par to, kas būs.
Un tomēr, kad es viņai parādīju iecerētās suņabūdas skici, viņa sacīja: "Atvainojiet, bet es no tā neko nesaprotu."
"Atdodiet to savam vīram vai biktstēvam, lai pasniedz Dievam," es teicu, "un, ja Dievam patrāpīsies brīvs brītiņš, viņš jums tik tiešām tā izskaidros šo manu suņabūdas uzmetumu, ka pat jūs sapratīsiet."
Viņa mani padzina. Es viņu nekad neaizmirsīšu. Viņa ticēja, ka Dievs mīl jahtu īpašniekus daudz vairāk par motorlaivu īpašniekiem. Tārpi viņai derdzās. Kad viņa ieraudzīja tārpu, tad spiedza.
Viņa bija muļķe, tāds esmu arī es, un tāds ir ikviens, kurš domā, ka izprot Dieva darbus [tā raksta Bokonons]."

Atslēdzies Minne

« Atbilde #86 : 2017. gada 27. maijs, 16:06:54 »
Kopēts no Satori. Luīze Lismane.

pamostos no kaimiņienes, kurai vajag aizdot piecus latus pienam, skatos acīs, neiedodu, pēc tam nevaru aizmigt pat ar segu pāri galvai, dzirdu bērnus aiz sienas raudam, un ceturtajā stāvā kāds plinkšķina klavieru taustiņus, tikai baltos,
 tu saki, ka esmu tavs piano forte,
 vienmēr mažors,
 aizturu elpu,
 mani arvien nodod sažņaugtās dūres
 es piekūstu no sevis piekūstu asfaltam karstā dienā stāvot zem liepām
 nogurstu sagurstu sagruzdu
 es pretim rītausmai eju
 ielas galā lec sarkana sarkana saule
 bezpajumtnieku pārītis dala cigareti un pēc katra dūma sabučojas
 es neatskatos uz svešiniekiem
 es neatbildu nepārzvanu
 man sevi pirms tam jāatrod jāpierod vai arī jāsašķeļ gabalos
 ar tukšuma brīvdienu rītā varētu pārpildīt pasauli
 kā baltas papīra loksnes šorīt
 klusums sagriež plaukstas līdz brūcēm
 kā lai pamostos ja nav vēl aiziets gulēt
 gribu bez rētām un parādiem, gribu bez morāles, gribu bez pietūkušiem plakstiem pamosties vieglprātībā, tukšā telpā ar baltām sienām, kur nemanāmi liegu kustību rītu nomaina vakars un ziemu laime, kur magnetofonā izskan pēdējā lente ar rekviēmu, gribu operas, baletus un mocarellu brokastīs, lētāko kafiju ar virspusē peldošiem biezumiem, noslīkušu karoti un rūsainā ūdenī noskalot seju
 gribu tikko plaukstošos jasmīnos pazaudēt sevi un nodzēst cigareti uz plaukstas bez bailēm, gribu tevi
 un
 lai nekad nesamirkst kājas
 ieelpa izelpa
 un ar katru gaisa malku varētu izkausēt visu no jauna
 uz putekļainām rūtīm savelku kodus un šifrus paroles rītam
 (kad viņa par ilgu noguļ vannā uz pirkstu galiem tai parādās hieroglifu zīmes)
 nekā sarežģīta tu tikai atceries katru reizi kā jāelpo kad līst kad par skumju kad gribas noindēties ziedu tvanā tu tikai atceries kā pareizi jāelpo katru reizi kad gribas viņu apskaut bet viņa ir pagriezusi muguru un dzīvnieciski cauri naktij elso sāpes
 ieelpa izelpa
 un ar katru reizi var skābekļa sprādzienā radīt skaistu
 uz putekļu rūtīm ar pirkstu vilkt mītus un baumas par to ka es esmu tālu bet tu esi kuģis tava navigācija zaudēja jau aizvakar redzu nolaistas buras
 es paceļu karogu
 ieelpa izelpa
 (tava mīlestība ir viņas rozetas akmens)
 acu zīlītes tik lielas kā galaktikas
 un uz augšstilba nobirst asara –
 to notraukt ar plaukstu kā nemieru
 kā skaņu notriekt pār klusumu, kā ielu notriekt pār cilvēkiem, mašīnām, ceļa zīmēm nepareizām, kā debesis notriekt pāri galvām, kā notriekt naudu, kā notriekt sevi līdz bezsamaņai, kā enerģiju notriekt pāri skumjām un ellei galvā,
 kā dzīvi notriekt līdz azartspēlēm, kā piektdienu notriekt līdz pirmdienai, kā sievieti notriekt līdz apmalītēm, kā notriekt sevi, kā notraukt dusmas no augšstilba, kā notraukt muļķību, naivumu, kā notraukt sapņus no acīm pirms rīta, kā notriekt, noriet aplamos cilvēkus, kā noriet krančus pagalmā, kā noriet diena jau deviņos, kā notraukt, noraut šo slikti iestudēto dramaturģiju, kā sadalīt lomas-
 tu būsi nabags, es baltu ādu, bet melnām delnām
 kā notraukt aizkarus ilūzijām,
 kā
 kā
 kā lai es dabūju sevi par plašu, bet aukstu rīta balsi –
 un uz augšstilba izdeg asara par dzimumzīmi
 ja tu būtu dzelzceļš, es liktu
 monētiņas uz sliedēm pirms vilciena,
 ja zinātu visus atiešanas, pienākšanas laikus
 un brīžus, kad pārslēdz virzienus,
 kad konduktore izvelk salkani rozā lūpu krāsu
 un pēdējā stacijā ar to aizzīmē logus –
 es liktu divsantīmnieku, piecu un sudraba divlatnieku,
 skatītos tālumā un gaidītu starmešus iedzeļam acīs
 un, līdzko nodrebētu zeme zem manām kājām –
 gultos un klausītos, kā katra no tām
 pirms izplūšanas
 džinkst
 viņa ar skatieniem ķer putnus un sagūsta sevī kā būrī
 viņš pienāk klāt un ar karstu elpu izģērbj viņu sausu
 viņa ar nieka kustību izraisa autokatastrofu otrā pilsētas galā
 viņš klusē un uzdzen zosādu līdz skaustam
 viņa atliec galvu būtu jāpietiek
 notrīs skatieni tik asi kā naži
 viņš grib pienākt klāt
 viņa pirms laika nospiež delete
 viens un trīsdesmit piecas
 mugurkauls izliekts
 pār ādu slīkst nakts
 stindzinošas pēdas un nepārējoša sanoņa galvā
 trauslas nervu sistēmas simfonija ārsts atzīmē izziņā
 tirpst pirksti ikreiz kad saņemos tev nerakstīt
 iztaisnoju muguru
 caurvējš
 ārā līst
 luksofora gaismu refleksi atskan manās mugurkaula spīlēs
 tu domā par mani tik stipri ka naktīs nevaru pagulēt
 kaut kur uz rīta pusi līdz ar mani sadeg gaisma

Atslēdzies reno

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #88 : 2017. gada 08. jūlijs, 19:31:13 »
Agnese Martēna-Ligāna "Neuztraucies,mīļā, tev viss izdosies"

Nezinu, vai ir te minētas - -pirmā grāmata ir "Laimīgie lasa grāmatas un dzer kafiju", to gribu tagad sameklēt un izlasīt.

Manuprāt, ļoti franciska noskaņa, izteiksmē un arī vieglumā, pat, ja runa nav par vieglām tēmām. Par mīlestību, traģisku zaudējumu un dzīves atsākšanu.

Uzmanību, romānā daudz smēķē!

Ups, ne tajā tēmā!!!!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #89 : 2017. gada 08. jūlijs, 19:47:45 »