Autors Tēma: Ēdienu vienkāršība  (Lasīts 7974 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

viesmiiliigs

• Viesi
Re: Ēdienu vienkāršība
« Atbilde #30 : 2015. gada 06. marts, 11:55:28 »
Grilēta kakla karbonāde - 1.diena - sāls+ pipari, 2.diena zaļumi+ķiploki, 3 diena karijs un jogurts... Nav vairs viens un tas pats

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #31 : 2015. gada 06. marts, 11:57:53 »
Grilēta kakla karbonāde - 1.diena - sāls+ pipari, 2.diena zaļumi+ķiploki, 3 diena karijs un jogurts... Nav vairs viens un tas pats

a es teiktu - viens un tas pats :) tikai piešprices citas...

gaļa paliek gaļa - teica old vāverlī un ielika sievasmātes līķi pieliekamajā.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #32 : 2015. gada 06. marts, 12:04:32 »
Ak, šausmas, kā sakārojās tomāti, sīpoli, krējums.

UnVispār

• Viesi
« Atbilde #33 : 2015. gada 06. marts, 12:09:34 »
Piemērs samačkātam vienkāršam ēdienam manā izpratnē: klasiskie tomātu+gurķu+sīpolu salāti bļodā, griezti "no rokas" neregulāras formas gabalos ar krējumu, sakapātiem zaļumiem. Ja vēl pasulojušies - vispār vāks.
Alternatīva - skaistos gabalos (daivās, ripiņās) sagriezti dārzeņi, izkārtoti lēzenā traukā, appipaproti un viegli pārslacīti ar krējuma+sāls mērci, sausi zaļumi sagriezti un pārkaisīti viiegli pa virsu.
Tas jau ir vizuālais noformējums. Lai būtu patīkamāk ēst. Neredzu, kā tas maina ēdiena uzturvērtību. Jeb es kaut ko atkal nezinu?

Atslēdzies Betons

« Atbilde #34 : 2015. gada 06. marts, 12:10:57 »
Piemērs samačkātam vienkāršam ēdienam manā izpratnē: klasiskie tomātu+gurķu+sīpolu salāti bļodā, griezti "no rokas" neregulāras formas gabalos ar krējumu, sakapātiem zaļumiem. Ja vēl pasulojušies - vispār vāks.
Alternatīva - skaistos gabalos (daivās, ripiņās) sagriezti dārzeņi, izkārtoti lēzenā traukā, appipaproti un viegli pārslacīti ar krējuma+sāls mērci, sausi zaļumi sagriezti un pārkaisīti viiegli pa virsu.
garšīgāki - "samačkātie"

Atslēdzies Džesika

« Atbilde #35 : 2015. gada 06. marts, 12:13:14 »
Es jau ar' par vienkāršu ēdienu. Kādu vietējo upes lasīti, kādu Rokforas siera gabaliņu. Jaukt man neko nevajag.
„Traci es netaisu, nevienu neaiztieku, laboju pats savu prīmusu.”

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #36 : 2015. gada 06. marts, 12:14:39 »
Es tikai taa taisu salaatus, vienaadaas, regulaaraas formaas nemaz neprotu sagriezt.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #37 : 2015. gada 06. marts, 12:18:48 »
Ēst, lai dzīvotu, vai dzīvot, lai ēstu?...

Nē, Piafa, lūdzu, nebrauc pie manis ciemos - es gurķus ar rokām griežu atbaidoši pretīgi neestētiskās, uz mikronu nenolīdzinātās šķēlītēs... :( Un citreiz rīvēju, lai var sajaukt kopā ar salātiem, tomātiem un vēl  šo to, nevis skrubināt cietus gurķu gabalus, kad mīkstākās sastāvdaļas jau aiztecējušas vēderā.
Milzu šķēles un smalki "pārslacītās mērces", kas skaisti izskatās, no kopējā trauka nekādi nav paņemamas, lai daili nesajauktu, tad uz paša šķīvja kaut kādas šķības pilsdrupas sanāk, un mērce arī kā gadās - ja gribi uzlikt nedaudz salātu, vari palikt ar plikiem zaļumiem, jo mērce tam stūrītim netrāpīsies vai nošļūks no karotes ar virsējo gurķi...

Nē, paldies, es ēdu, lai ir garšīgi, nevis skaisti. :)
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Tille

« Atbilde #38 : 2015. gada 06. marts, 12:21:18 »
Ak jē, kā man sagribējās bērnības šmorvistiņu - vienkārši apceptus gabaliņus, izsautētus miltu mērcē&krējumā .... Nu bet skuju - ne vairs vistai TĀ garša, ne krējumam ...

Atslēdzies rutta

« Atbilde #39 : 2015. gada 06. marts, 12:24:20 »
Ai, tikai sakārdinājāt!
Arī sagribēju vecmammas prasto vistu uz malkas plīts gatavoto.

Atslēdzies Kikamora

« Atbilde #40 : 2015. gada 06. marts, 12:24:59 »
"samačkātais" variants - labākais, kas var būt :) It sevišķi sezonas laikā, kad gurķis un tomāts no sava dārza...   Alternatīvais variants vairs nav salāti manā uztverē, bet vienkārši sagriezti dārzeņi.

"Jo netiek jau taisīts 5l katls, bet katram tik, cik vakariņām" - mūsmājās 5 l katls ir vakariņas + atlikums sasildīts brokastīs :) Apskaužu mazēdājus :) (t.i., es pati esmu mazēdāja, bet vīrietis gadījies fiziska darba strādātājs - tādam ar pigas lieluma gaļas gabaliņu un divām salātlapām nepietiek :) )

Atslēdzies ragana

« Atbilde #41 : 2015. gada 06. marts, 12:27:24 »
Man patīk dažādība - no putraimu biezputras ar sīpoliem un ceptu strīpaino gaļu līdz ceptiem gliemežiem ar ķiploku-zaļumu sviestu vai astoņkājiem vīna mērcē. Pārējie ģimenes locekļi gan man ir stagnāti.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #42 : 2015. gada 06. marts, 12:30:27 »
Man ļoti patika vienkāršais turku ēdiens Stambulā- vārīti (vai tvaicēti) rīsi ar turku zirņiem un vistas gaļu. Nekādas mērces, nekādu garšvielu, cena- 3-4 liras. Kad atklājām šo opciju, tā kļuva par mūsu iecienīto :) Bet vistas tur trīsreiz mazākas par mūsu begemotiem- attiecīgi, garša trīs reizes koncentrētāka.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #43 : 2015. gada 06. marts, 12:33:45 »
Pa manam samachkaats eediens ir Vincenta gatavotais. Ne tur burkaans, ne kartupelis, nav zinaams, kas tai mazajaa pikuciitii ir, ko vinjsh uz shkjiivja beigaas uzliek, vispirms eedienu pa piecaam bljodaam izviljaadams un izcuukaadams dazhaados veidos. Eedusi vinja gatavoto gan neesmu, bet tiiri vizuaali skatoties, man liekas, ka suns pat laagaa to neestu.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #44 : 2015. gada 06. marts, 12:48:01 »
Esmu ēdusi Vincenta ēdienu, gan vienā smalkā pasākumā brīvā dabā... un man palika iespaids ka galvenais ir pareizi trauki (vara un tamlīdzīgi), griežamie un citi aparāti (Miele) pasniegšanas maniere un Stāsts.

Jo tomāti (st citu, galīgi neregulāros gabalos) ar Latvijā gatavoto mocarellu (stāsts) tika samačkāti, jeb, iecilāti laikam jāsaka, ar tipa pesto, kas sastāvēja no svaiga bazilika, čiploka un itāļu olīveļļas (stāsts atkal, kāpēc tieši šī)

un tā apmēram ar visu...

es neteiktu, ka bija kaut kas pārdievīgi garšīgs - normāls ēdiens, bet nu pasniegts, mmm...
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 06. marts, 12:50:15 no pitons »