Autors Tēma: bio ilgviļņi  (Lasīts 12114 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mango

Re: bio ilgviļņi
« Atbilde #15 : 2015. gada 23. marts, 16:35:00 »
Fiasko, tas nav jaunums, dažos salonos esmu jau parakstījusies, ka iebildumus necelšu.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #16 : 2015. gada 23. marts, 19:23:57 »
Fiasko, tas nav jaunums, dažos salonos esmu jau parakstījusies, ka iebildumus necelšu.

Nopietni? Es jau visādas tādas procedūras matiem neveicu, un friziere man viena jau padsmit gadus :) Nu jā, bet varbūt arī, ka ir frizieri, kas negrib darīt darbu, par ko nav pārliecināti, ka sanāks, tādēļ atsakās.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #17 : 2015. gada 23. marts, 21:51:26 »
wot, es arī ar mieru parakstiit jebko, tikai lai man taisa to, ko gribu. tak man neviens pat papīru nepiedāvā :(
šodienas darbību rezultata noskaidroju, ka latviesu meistare ar bio ilgviļņiem nedarbojas... nespīd...
lietuviete taisot gan, bet es nenoticēju ,ka tie būs bioilgviļņi, parak atri viņa saka māt ar galvu- jā, jā  :confused: kkā neesmu pārkapusi pāri tam, ka japaprasa lai uzraada materialus un firmu ar kuras materialiem darbojas... a laikam vajag  :coffee:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies dille

« Atbilde #18 : 2015. gada 23. marts, 22:46:34 »
Pastāstīšu savu pieredzi. Man ir samērā gaiši mati no dabas ar balinātām šķipsnām. Šķipsnu balināšanai tā gan ir L'Oreal krāsa ar saudzīgu sastāvu, bet amonjaks, man domāt, jau tāpat tur ir, kā gan gaišāku dabūs.
Biju izdomājusi, ka gribu ilgviļņus pie saknēm. Tas nozīmē, ka kuplums būs tikai pie matu saknēm un ieveidojot tie daudz labāk un ilgāk turas.Nekādu loku šai gadījumā nav.
Tātad pirmo reizi viss bija labi. Liku Kolonnā pie jaukas meistares.
Nākošo reizi ar ilgviļņiem pie saknēm nenoveicās. Kaut gan man jau teica, ka balināts mats jau pats par sevi ir nedzīvs.
Mājās pēc tiem piesakņu ilgviļņiem pirmo reizi izmazgājot, mati bija kā švamme. Tad es tos baroju ar dažādām labām eļļas maskām, lai tie vismaz pēc skata būtu zīdaini un gludi, divreiz apgriezu, gaidīdama, kad visas balinātās un nobojātās šķipsnas izaugs ārā.

Pasākums nudien ir ļoti riskants. Ja Tev visi mati blondi sabalināti, var visi arī nolūst, ja vēl ilgviļņi būs virsū.

Pārprasīju Kolonnas meistarei par bioilgviļņiem, viņa teica, tas tikai mīts, nav nekā tur laba un saudzējoša.

Principā ir iespējams ielikt ilgviļņus ar saudzējošu sastāvu, tinot uz lielākiem ruļļiem - mati būs viegli viļņaini un mīksti. Ieveidojot ar fēnu, vispār neviens nepateiks, ka ilgviļņi. Bet tie nedrīkst būt balināti.
Otrs variants, kad ilgviļņus liek tikai pie saknēm, lai būtu kuplāki.  Balinātos vairs nevajag likt neko, kaut arī ir daudz meistaru, kas uz to parakstās. Bet ne jau viņas staigās ar nodegušu matu ērkuli vai tādu, kur mati lūst pa gabaliem ārā un no spīdīgiem un zīdainiem kļuvuši par nespodru švammīti. 

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #19 : 2015. gada 24. marts, 08:25:57 »
Nu, žagaru čupai vispār nav jābūt, ja tā ir, tad mati pārturēti, pārdedzināti.
Man ilgviļņi ir visu mūžu likti, citādi ar saviem mīkstajiem matiem izskatos kā no ūdens izvilkta. Un no malas i nepateiksi - nebūt neesmu sprogaina kā aita vai ar žagaru čupu, vienkārši matiem tiek piedots kaut kāds apjoms, kuplums, bet uz tausti tāpat normāli mīksti. Un no citiem cilvēkiem, ja tiktāl kādreiz esam aizrunājušies, dzirdu - a es domāju, ka viņi tev dabīgi tādi ( t.i.viegli viļņaini)...

Atslēdzies dille

« Atbilde #20 : 2015. gada 24. marts, 12:27:30 »
Kvadra, vai Tu domāji par ilgviļņiem balinātos matos? Tas neapšaubāmi ir ļoti liels risks.
Parastos un krāsotos matos ilgviļņus var likt mierīgi.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #21 : 2015. gada 24. marts, 12:48:45 »
Jā, palaidu garām par balināšanu. Vai mums kāds te nevarētu ķīmiju drusku paskaidrot, kas notiek ar matu, kad tas tiek ilgviļnots un kas , kad balināts?
Es negribu baidīt, bet esmu frizētavā redzējusi, kad balināti un pēc tam ilgviļņoti mati pārvēršas lipīgā staipīgā vielā, burtiski izšķīst. Visas frizieres saskrēja spriest, ko nu darīt. Laikam uzlēja fiksāžu un apturēja to izšķīšanas procesu.

Mats ir olbaltumviela, ilgviļņojot tiek padarīta mīksta , izlocīta un tad ar fiksāžu nofiksēta, padarīta atkal "cieta". Baidos, ka balinot tiek izsķīdināts ne tikai pigments, bet daļēji arī pats pigmenta nesējs, olbaltumviela, un nepaliek vienkārši tik daudz vielas, ko locīt tajās lokās. Palabojiet, ja kāds zin precīzāk.

Atslēdzies dille

« Atbilde #22 : 2015. gada 24. marts, 13:24:03 »
Pēc frizieres teiktā balināts mats (kaut ar saudzējošu krāsu, kurā vienalga būs balinātājs) kļūst tukšs , sauss un nedzīvs.  (bet man tās gaišās šķispnas vienalga patīk!)

Ā, iekopēšu
Nedrīkstētu balinātos matos likt ilgviļņus, jo tā mati tiks vēl vairāk sabojāti. • Tas, ka neveiksmīgas balināšanas rezultātā mati var noiet, nav iebaidīšanai izdomāts stāsts. Mati tiek pārdedzināti un nolūst. • Ja balinātie mati ir arī tonēti, jāzina, ka vēlāk, lietojot matu maskas, tās var pamazām "noēst" krāsas toni. • Bīstama kļūda, ko pieļauj balinot, - uz matiem, kuros iesmērēts balinātājs, uzliek cepurīti un tos vēl silda ar fēnu, kamēr balinātājs darbojas. Milzīga kļūda - dodas pasēdēt siltā vannā. Normāls balināšanas process notiek saskarē ar gaisu, skābekli. Tiklīdz mati tiek pārklāti, tie karstuma ietekmē "sadeg". Tāpēc, balinot šķipsnas un izmantojot foliju, šis process periodiski jākontrolē, jo folijā ievīstītai matu šķipsnai nepiekļūst skābeklis.
Ar ilgviļņu palīdzību iegūt dabiskas, spīdīgas matu cirtas iespējams vienīgi tad, ja nekad iepriekš neesi matus krāsojusi vai ķīmiski balinājusi, tie ir vēl nesabojāti.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #23 : 2015. gada 24. marts, 17:37:49 »
Kvadra, vai Tu domāji par ilgviļņiem balinātos matos? Tas neapšaubāmi ir ļoti liels risks.
Parastos un krāsotos matos ilgviļņus var likt mierīgi.
Rakstīju vairāk kā atsauci Betona teiktajam un, atzīstos, par balināšanu palaidu gar ausīm. Manējie nekad nav tikuši balināti - tāpat gana blonda no dabas esmu. Un dzirdēts ir no frizieriem, ka darīt var vai nu vienu vai otru - vai nu balināt vai ilgviļņus likt - abus reizē riskanti.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #24 : 2015. gada 24. marts, 17:40:44 »
Tad man nespīd.  :cry:
Paldies, meitenes.

Es tik nesaprotu, kāpēc tad šādu informāciju uzreiz nesniedz frizieris, bet jāsagrābsta pa forumiem. Visas tik sāk bļaut. :D

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #25 : 2015. gada 24. marts, 17:45:59 »
Par ilgviļņiem neko nezinu, bet man atsakās balināt tālāk par ataugušo zonu, citādāk būšot čau. Pēdējo reizi piespiedu darīt kā es gribu - nekāda vaina (bija tā arī pirms 10 gadiem pie citas frizieres darīts). Tiesa, man starp seansiem ir ~3 mēneši.

Krāsošana ar gaišu krāsu tomēr man nešķiet balināšana. Man ar krāsu varētu atspēries mēģināt dabūt gaišus matus, bet tas nekad nenotiks - tikai balinātājs, un kā jau augstāk minēja - ar nepārtrauktu kontroli, jo liela daļa matu ir ietīti folijā. Kaut kādu LV tipiski pelēko gan varētu sakrāsot gaišāku man tā šķietās.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #26 : 2015. gada 24. marts, 18:04:05 »
Man likās, ka sen vairs nebalina, tikai ar krāsu krāso, kaut tur jau ir balinātājs klāt. Par ilgviļņiem nezinu, mani arī atrunā friziere, jo sabojāšot matus un man jau patīk tie taisnie matim, liekas, ka taisnie mati jaunāku padara, bet varb;ut tikai liekas.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #27 : 2015. gada 24. marts, 18:07:39 »
Nez, kā gan latvju brūno varētu nokrāsot balti blondu? :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #28 : 2015. gada 24. marts, 23:05:25 »
Vot es ar nesaprotu. Gaišus matus var nokrāsot tumšus, bet otrādi, no tumšiem gaišus, tak bez balināšanas nedabūsi, vai ne tā?

Atslēdzies Mango

« Atbilde #29 : 2015. gada 24. marts, 23:30:39 »
Man ir melni no dabas, nu tagad varbūt jau sirmi, nezinu. :D. Nu friziere saka, ka krāso, nevis balina. Bet es jau nezinu, kāds sastāvs tajā tūbiņā. Un kad saknes pati piekrāsoju, arī saka, lai krāsoju nevis balinu. Varbūt ir atšķirība gan, tiešām nezinu.