Pastāstīšu savu pieredzi. Man ir samērā gaiši mati no dabas ar balinātām šķipsnām. Šķipsnu balināšanai tā gan ir L'Oreal krāsa ar saudzīgu sastāvu, bet amonjaks, man domāt, jau tāpat tur ir, kā gan gaišāku dabūs.
Biju izdomājusi, ka gribu ilgviļņus pie saknēm. Tas nozīmē, ka kuplums būs tikai pie matu saknēm un ieveidojot tie daudz labāk un ilgāk turas.Nekādu loku šai gadījumā nav.
Tātad pirmo reizi viss bija labi. Liku Kolonnā pie jaukas meistares.
Nākošo reizi ar ilgviļņiem pie saknēm nenoveicās. Kaut gan man jau teica, ka balināts mats jau pats par sevi ir nedzīvs.
Mājās pēc tiem piesakņu ilgviļņiem pirmo reizi izmazgājot, mati bija kā švamme. Tad es tos baroju ar dažādām labām eļļas maskām, lai tie vismaz pēc skata būtu zīdaini un gludi, divreiz apgriezu, gaidīdama, kad visas balinātās un nobojātās šķipsnas izaugs ārā.
Pasākums nudien ir ļoti riskants. Ja Tev visi mati blondi sabalināti, var visi arī nolūst, ja vēl ilgviļņi būs virsū.
Pārprasīju Kolonnas meistarei par bioilgviļņiem, viņa teica, tas tikai mīts, nav nekā tur laba un saudzējoša.
Principā ir iespējams ielikt ilgviļņus ar saudzējošu sastāvu, tinot uz lielākiem ruļļiem - mati būs viegli viļņaini un mīksti. Ieveidojot ar fēnu, vispār neviens nepateiks, ka ilgviļņi. Bet tie nedrīkst būt balināti.
Otrs variants, kad ilgviļņus liek tikai pie saknēm, lai būtu kuplāki. Balinātos vairs nevajag likt neko, kaut arī ir daudz meistaru, kas uz to parakstās. Bet ne jau viņas staigās ar nodegušu matu ērkuli vai tādu, kur mati lūst pa gabaliem ārā un no spīdīgiem un zīdainiem kļuvuši par nespodru švammīti.