Par šo grāmatu garāks stāsts, un droši vien vēlāk kaut kad uzrakstīšu vēl -tad, kad pa īstam izlasīšu.
Pozicionēta kā starptautisks bestsellers, ieguvusi Spānijas prozas balvu:
Havjers Mariass Iemīlēšanās
Ar lasīšanu neveicās -nez cik reizes atvēru, palasīju pirmās lapas, pašķirstīju -vienlaidu teikumu blāķi un noliku. Vakar vienkārši aizmirsu paņemt un atdotījos, bet nosolījos aizvest šodien, jo kāds gaida rindā. Vakarā tomēr sāku lasīt un sapratu, ka grāmata tiešām ļoti laba, bet ir vajadzīga noskaņa, laiks un pamatīga koncentrēšanās. Man pirmajā piegājienā izdevās noturēties nepilnu stundu, tad mani pievārēja miegs -pēc tam jau žēlojos, ka nogulēju 2 staundas! Tātad tā nav grāmata vakaram pēc darba dienas.
Es pat atļaušos mazliet atstāstīt sižetu -kāda sieviete gadiem brokastojot kafejnīcā redz "perfekto pāri" -vīru un sievu, viegli sasveicinās -tas tiek aprakstīts garos, skaistos teikumos, Virza var tikai skaust.Sieviete kaut kur izbrauc un atgriezusies pāri vairs neredz. Tikai pēc laika viņa uzzin, ka tajā dienā, kad pēdējo reizi viņus redzēja, vīru kāds bezpajumtnieks uz ielas nogalinājis. Viņa izsaka līdzjūtību sievai, tiek ielūgta mājās parunāties un tur nejauši sapazīstas ar nogalinātā vīrieša draugu.
Teksts ir gudrs, apcerīgs, analizē jūtas, kādas ir cilvēkam, kas pēkšņi zaudējis tuvinieku, ko varētu just cilvēks, kas mirst -te varētu pierakstīt palagus ar citātiem. Tas ir tāds vērojums no malas, Bet lasīt to tiešām ir darbs, nevis izklaide -ko mēs parasti meklējam literatūrā.
Kad vakarā vēlu pamodos, vēl palasīju, bezkaunīgi šķirdama uz priekšu -sižets protams nav tik vienkāršs -ak, laime, ak, nelaime, nu dzīvosim tālāk.Sapratu, ka tā nav tempā lasāma grāmata.
Tagad jāizlemj -atdot, lai lasa rindā gaidītāji un pašai sagaidīt piemērotu laiku un noskaņu.Laikam tā arī darīšu