Autors Tēma: izstumtais bērns- iemesli, risinājumi  (Lasīts 14421 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Ezme

Re: izstumtais bērns- iemesli, risinājumi
« Atbilde #45 : 2015. gada 29. jūlijs, 08:46:51 »
**Lai ko arī atsevišķi clv domātu par mani un diez vai viedoklis būtu ļoti pozitīvs, nedomāju, ka būtu daudzi, kas vispār neatcerētos neko. kkādu viedokli, protestu, vnk stulbu izgājienu, bet kko...**

Te laikam varētu pateikt kaut ko,jo es varētu būt bijusi starp tiem kurus atceras maz,vai vispār nemaz.Man vienkārši pilnīgi un galīgi neinteresēja skolas dzīve,klases pasākumi utml.Atsēdēju stundas,mācījos labi.Arī kādi draugi bija,bet tādi virspusēji.Īstā dzīve sākās pēc stundām-TUR ārā.Tur bija īstie draugi dvēselei,tur bija visas izdarības,tur bija 'istā dzīve ar saviem priekiem un bēdām.Skolā sēdēja mans fiziskais rumpis,bet manis pašas tur nebija.
Skolu reāli es atsēdēju,nekādas pēdas tajā neatstājot,izņemot ierakstus skolas dokumentos.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #46 : 2015. gada 29. jūlijs, 10:50:48 »
Inešukam joprojām - ne pieredzes, ne pamatojuma, bet viedoklis negrozāms. :D

"Ģimene" nav panaceja. Vienā ģimenē ir dažādi bērni. Viens uzreiz teiks, lai lej pienu sarkanajā krūzītē, otrs stāvēs, klusēs, bet pēc tam uzvilks lūpu un dīks "bet es gribēju pienu no zaļās krūzītes...". Viens ies, līdīs uz radiatoriem un paņems mantu no plaukta, otrs dīks "bet es nevarēšu aizsniegt...". Abi ir baroti ar "tu vari un tev sanāks, pamēģini vēlreiz, re, sanāca!" kopš pussajēdzīga vecuma.

Un kur receptītes, lai pāraudzinātu iedzimto čīkstētāju - potenciālo upuri?
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #47 : 2015. gada 29. jūlijs, 10:53:58 »
Inešukam joprojām - ne pieredzes, ne pamatojuma, bet viedoklis negrozāms. :D

"Ģimene" nav panaceja. Vienā ģimenē ir dažādi bērni. Viens uzreiz teiks, lai lej pienu sarkanajā krūzītē, otrs stāvēs, klusēs, bet pēc tam uzvilks lūpu un dīks "bet es gribēju pienu no zaļās krūzītes...". Viens ies, līdīs uz radiatoriem un paņems mantu no plaukta, otrs dīks "bet es nevarēšu aizsniegt...". Abi ir baroti ar "tu vari un tev sanāks, pamēģini vēlreiz, re, sanāca!" kopš pussajēdzīga vecuma.

Dažādiem bērniem nepieciešama dažāda pieeja. Universālas receptes nav.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #48 : 2015. gada 29. jūlijs, 11:02:55 »
Dažos gadījumos, ja bērnu nevar piemērot videi, vidi var piemērot bērnam - valdorfskolas, alternatīvās skolas. Skat. Ingus B. atbildi par bērna skološanu pirmās lapas intervijā. Zinu vēl vairākus tādus piemērus. Vēlākos gados tā "socializācija" jau notiek nesāpīgāk.

Atslēdzies Kalniņa

« Atbilde #49 : 2015. gada 29. jūlijs, 11:05:35 »
Piekrītu Trix - var vien pabrīnīties, cik pilnīgi  pretēja rakstura bērni(pat ar gada starpību izaug) vienā ģimenē(to es par saviem bērniem).

Atslēdzies Trix

« Atbilde #50 : 2015. gada 29. jūlijs, 11:10:39 »
Citāts
Dažos gadījumos, ja bērnu nevar piemērot videi, vidi var piemērot bērnam

Var. Bet ir viens "bet" –  :$: :$: :$: :$: :$: :$: :$: :$: :$: :$: :$: :$: :$: :$: :$: :$: .
Un vispār arī otrs - koordinātas. Rīgā alternatīvas ir daudz pieejamākas nekā kaut kur ellē ratā.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #51 : 2015. gada 29. jūlijs, 11:22:51 »
Kaapeec gan nav pieredzes- pietiek pashaak uz pasauli paskatiities un varen labi redzams, kaa vecaaki beernus maitaa un kas galaa sanaak...

Atslēdzies Broms

« Atbilde #52 : 2015. gada 29. jūlijs, 11:25:02 »
Piekrītu Trix - var vien pabrīnīties, cik pilnīgi  pretēja rakstura bērni(pat ar gada starpību izaug) vienā ģimenē(to es par saviem bērniem).

Ar gada starpību vēl tā... Es zinu dvīnes, kurām vienīgā kopīgā iezīme ir identisks izskats. Raksturi kā no dažādām paaudzēm un dažādām valstìm. Augušas taču vienā ģimenē. Skolotas, mācītas,  lolotas un aprūpētas.
Bet tik kardināli atšķirīgas izpausmēs.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #53 : 2015. gada 29. jūlijs, 11:49:27 »
mazam bērnam raksturu var sačakarēt elementāri - viena 1x nokrita, sasitās, mamma bišķi par daudz pažēloja un skola rokā uz visu dzīvi - ka jāpīkst, ja grib uzmanību. otra nokrita trīs mēnešus vēlāk (visi bērni krīt!) bet tad jau bija cits rakstura veidošanās posms. noškurinājās un skrēja tālāk...

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #54 : 2015. gada 29. jūlijs, 13:34:29 »
nekad neesmu bijusi izstumtā, vienmēr tusējos augšgalā pie līderiem.
klasē gan bija 2cilvēki, kuriem bija ļoti nelāgas iesaukas, vienam puisim uzvārds uz rupjību pārveidots, meitenei vienkārši nesmuka iesauka. kāpēc tieši viņi, es nezinu, man nav izskaidrojuma, jo ne viņi resni bija, ne briļļaini, ne smirdīgi ... it kā nevienas no tradicionālajām fiziskām pazīmēm kāpēc, lai viņus apsaukātu.
un kad es par to atceros, man ir reāls kauns, ka tā darīju ... vai ar savu līdzeres pozīciju nepateicu citiem, lai izbeidz. paldies dievam manā paziņu lokā neviens nekad netika ietekmēts fiziski, ko nereti var redzēt notiekam, teiksim, Krievijā.

manējam bērniņam gan tas izskatās nav īpaši svarīgi, viņš tāds vienpatis. ir protams klases draugi un paziņas, bet izstumts viņš noteikti nav.
sākumā bija problēmas, jo atbraucis šeit, problēmu situācijās, viņš pielietoja mācību, dots pret dotu! ar laiku iemācījās, ka ja kas notiek jāziņo skolotājam. es pieņemu, ka klases audzinātāja, un skola vispār, bērnu savstarpējās attiecības ļoti uzmana, jo dies pas kāds tiks diskriminēts vai aizvainots vai apbižots pēc ādas krāsas vai reliģijas vai fiziskā trūkuma vai vēl kā.
pirms pāra dienām gan saņēmu zvanu no bērniņa, ka esot sajuties ļoti aizvainots, esot pat asara izkritusi, kad viens no radinieku puikām sācis viņu apņirgt, ka redz kāds tu ar fizisku defektu, klibojot un īsti paskriet nevarot, jo spēka pietrūkstot un tad manējais, samācījies ārzemnieku toleranci pret visu savādāko, esot pateicis ... lūdzu ej prom! man tev nekas nav jāpaskaidro.
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Kalniņa

« Atbilde #55 : 2015. gada 29. jūlijs, 13:52:35 »
Afrora, super atbilde, bet pieļauju, ka šeit tas varētu nedarboties. Kā arī ārzemēs teikt skolotājam ir normāli, šiet - nē. Mana bērna klasē tik neglīti ņirgājās par vienu puisi , tik nežēlīgi, bet skolotāja teica, ka nevar visiem piestāvēt.
 Vienpaši ir cita lieta, viņi parasti ir gudri, vairāk uz iekšu vērsi, nekad nav iztumtie pārsvarā, tikai nav bara cilvēki.

Atslēdzies tex

Atslēdzies Trix

« Atbilde #57 : 2015. gada 31. jūlijs, 11:46:05 »
Njā. Pagrūd vājāko, apdir$ zemāko... Piedrāzt citu jūtas, sāpes, ego uber alles.
Uz to būtu jātiecas?

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #58 : 2015. gada 31. jūlijs, 11:49:30 »
Es tiektos uz to, lai buutu mazaaka iespeeja un veelme mani aPbizhot... un beerniem to pashu noveelu... un lai to panaaktu, ne obligaati ir par gruudeeju un d.rseeju pasham jaakljuust...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #59 : 2015. gada 31. jūlijs, 11:57:11 »
tex linkā gan bija par to, ka grūdēji un apd.rsēji tālu tiek - "veiksmīgāki" par malā stāvētājiem un upuriem.