Autors Tēma: Par maušanu visiem līdzi.  (Lasīts 11392 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Spārka

Re: Par maušanu visiem līdzi.
« Atbilde #60 : 2015. gada 30. jūlijs, 13:39:17 »
tajās pašās auzās
Trix, mēģināt izcirpt un ielikt vecākus/bērnus atsevišķi?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #61 : 2015. gada 30. jūlijs, 13:49:49 »

Trix, mēģināt izcirpt un ielikt vecākus/bērnus atsevišķi?

domā dalīt tēmas 1. par vecāku sadir@to bērnu dzīvi, 2. par bērnu sadir@to vecāku dzīvi? :)

manā ne visai garajā, bet piedzīvojumiem bagātajā mūžā, ir arī pāris stāsti par tēmu Nr. 2. 

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #62 : 2015. gada 30. jūlijs, 13:55:04 »
domā dalīt tēmas 1. par vecāku sadir@to bērnu dzīvi, 2. par bērnu sadir@to vecāku dzīvi? :)
Man nav nekas pret nerimtīgu sūdzēšanos par ļaunajiem vecākiem, ne arī pret vecāku pašslavināšanos. Bet Trix mēģināja parunāt par to, kā tas ir - mēģināt audzināt bērnus citādāk kā draugi, kolēģi, kaimiņi.

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #63 : 2015. gada 30. jūlijs, 13:59:00 »
Man nav nekas pret nerimtīgu sūdzēšanos par ļaunajiem vecākiem, ne arī pret vecāku pašslavināšanos. Bet Trix mēģināja parunāt par to, kā tas ir - mēģināt audzināt bērnus citādāk kā draugi, kolēģi, kaimiņi.
Man jau liekas, ka mēs katrs audzinām (vai audzinājām, ja bērni izauguši)  :big_hug: savus bērnus savādāk kā radi, draugi un kaimiņi. Jo katrs esam atšķirīgs. Tikai no malas citiem izskatās savādāk...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #64 : 2015. gada 30. jūlijs, 14:01:19 »
Bet Trix mēģināja parunāt par to, kā tas ir - mēģināt audzināt bērnus citādāk kā draugi, kolēģi, kaimiņi.

Tas ir feini, ikvienam ir tiesības tā darīt... lai pēc tam bērni atlikušo mūžu vecākiem pārmestu...visiem bija, man nebija, tāpēc es tāds neveiksminieks...

bet vispār tāda tēma arī bija - kāpēc dažus bērnus apceļ - nu te arī atbilde - TĀPĒC!!

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #65 : 2015. gada 30. jūlijs, 14:43:02 »
**Bet Trix mēģināja parunāt par to, kā tas ir - mēģināt audzināt bērnus citādāk kā draugi, kolēģi, kaimiņi.**
Kā gan šito var dabūt gatavu?Kas gan var iedomāties,ka draugi,kolēģi,kaimiņi bērnus audzina vienādi??Cik ģimeņu,tik arī audzināšanas variantu.Kam sadarbība veiksmīgāka,kam ne tik veiksmīga-tas atkal cits stāsts.Viens bērns savu''citādību'' uztvers mierīgi un dzīvosies viens  savā pasaulē,cits atkal būs izmisis līdz postam,ja nespēs konkurēt un  iekļauties citu bērnu sabiedrībā.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #66 : 2015. gada 30. jūlijs, 14:57:48 »
Konkurencei - arī bērnu starpā - pamatā kā reiz ir atšķirīgais. Tas ļauj izveidoties Personībai. Ja konkurence ir tikai līmenī, kuram krutāka vai ātrāk iegādāta vienādā parpala, tā ir konkurence starp vecakiem. Un atkal nonākam pie tās pašas siles. Pie kauna par vecākiem, kuri nevar nopirkt tādu pašu mēslu. Un reklāmas neatlaidīgi bāzīs acīs sīkajam un stulbie vecāki pavilksies uz "manam arī tādu vajag!". Sadistiskais mārketings. Mamma ar šausmām uz riebumu stāstīja, kā radiniece no krievijas padomjlaikos iepirka 26 pūkainus suvenīrkaķus, ko aizvest draudzenēm no ceha - lai visām ir! Aizkarus pirka baķiem - atkal visām druškām vienādus. Ko mēs šādi audzinām? Viegli regulējamus, vienādus copy-paste monstriņus? Nekas jau nav mainījies kopš tiem laikiem. Vadītājiem vajag baru. Vienādi ģērbtu, vienādi domājošu baru.
Visus sakost!

Atslēdzies Trix

« Atbilde #67 : 2015. gada 30. jūlijs, 15:06:54 »
Spārka, lai paliek. Otru tēmu nav jēgas atskaldīt - nekas no tām saslaukām nebūs.

Bet Trix mēģināja parunāt par to, kā tas ir - mēģināt audzināt bērnus citādāk kā draugi, kolēģi, kaimiņi.

Tas ir feini, ikvienam ir tiesības tā darīt... lai pēc tam bērni atlikušo mūžu vecākiem pārmestu...visiem bija, man nebija, tāpēc es tāds neveiksminieks...

bet vispār tāda tēma arī bija - kāpēc dažus bērnus apceļ - nu te arī atbilde - TĀPĒC!!

Njā. "Visiem", kā zināms, ir pārspīlējums. Nekad viss nav "visiem", bet dažiem, kas ar to plātās.

Tu, kā redzams, esi no meinstrīma nometnes, kam bērni nav izaudzināmi, katru dienu nebarojot ar kolu, čipšiem, krāsainajām konfektēm ar krāsvielām, kas veicina nervu sistēmas problēmas un hiperaktivitāi, dzērieniem ar aspartamu, ēdieniem ar palmu eļļu, E621 un pārējiem E... Jo tāda tagad ir sabiedrība, tā vajag, lai būtu kā visi.
Un jā, šajā punktā lielākā daļa audzina vienādi - "kā var nedot, ja bērniņš prasa". "Viņam arī gribas kādu prieciņu." "Visi tā dara." "Tāpat ēdīs."

Atšķirība ir tajā, ka manējie neprasa. Jo nav radināti. Mājās visu ķīmisko mēslu nav. Ir pagaršojuši, atzinuši par negaršīgiem - par lielu izbrīnu augstākminētā meinstrīma piekritējiem, kas, kārtējo reizi labu gribot, pacienāja bērniņus. Pēc tam iemācījās nest cienastam riekstus, ābolus un tomātus.

Ja trāpīsies kādi sintētiskie mēsli ēdienā - kārties neiešu. Bet tīšām nestiepšu mājās cīsiņus no neēdamām substancēm.

Sen jau stāstu, ka smēķēt nav kruti, bet smirdīgi un stulbi. Vai tiešām vajag otrādi?
Diez vai šie man pārmetīs mazsabojātu veselību un alerģiju trūkumu. Ja gribēs, kad dzīvos paši uz sava rēķina, varēs atēsties bērnībā iekavēto. Ja gribēs.

Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #68 : 2015. gada 30. jūlijs, 15:10:04 »
Te mēs atkal nonākam pie izstumto bērnu tēmas. Bērns, kurš ar savu vecāku "nestandarta izvēlēm" jūtas pašpārliecināts, atraisīts un laimīgs, visdrīzāk nekļūs par izstumto. Ja vecāki uzvedīsies kā sektanti un tikai sprediķos: "nav ko tev spēlēties ar tiem bērniem, viņiem ir nepareizas spēles, turklāt viņi ēd McDonaldā!", un pie tam nevarēs piedāvāt gana pievilcīgas alternatīvas- būs grūti. Ja vecāki paši sabiedrībā jūtas kā upuri, kā mocekļi ļaunās "sabiedrības" aplenkumā- arī bērns tā jutīsies.

Daudzi ārzemju latvieši savās atmiņās piemin, ka ir jutušies apdalīti, kad viņiem svētdienās bija jāiet uz latviešu svētdienas skolu. Un tajā pašā laikā izauguši viņi to atzīst par ļoti vērtīgu pieredzi.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #69 : 2015. gada 30. jūlijs, 15:13:30 »
Ja atceraties Vītolu ģim.no šova par dziedošājam. ģimenēm, izteikti alternatīva audzināšana -
folkloristi,dabas bērni,naturālā saimniecība,zaļais dzivesveids ...
Nekādi nūģi nav izauguši.Stipra,skaista ģimene.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #70 : 2015. gada 30. jūlijs, 15:15:57 »
Ja atceraties Vītolu ģim.no šova par dziedošājam. ģimenēm, izteikti alternatīva audzināšana -
folkloristi,dabas bērni,naturālā saimniecība,zaļais dzivesveids ...
Nekādi nūģi nav izauguši.Stipra,skaista ģimene.
Nja, un vēl jau ir amiši un vecticībnieki Sibīrijas taigā :) Un Dimiteri...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #71 : 2015. gada 30. jūlijs, 15:16:29 »
Starp citu, kaut kā ir novērojies koppapīra princips. Ja mammīte streso un kaunas, ka viņai pērnās sezonas apavi un mati mazliet atauguši ārpus frizūras, ja tētītim telefons nav pats krutākais un mašīna jau trīs gadus veca, ārprāts, ko par to padomās kaimiņi, tad sīkie stabulē no pakaļas un mērās gadžetiem, ko izkaukuši no senčiem.

Ja vecākiem citi putni galvā, tad rezultāts bik diferencējas bērnu rakstura iezīmju dēļ. Stiprākie iet pa savu trasi "man ir citas labas īpašības", īpaši, ja ir ārpusskolas publika, kur viņi iederas (sports, reliģija), vājākie reizēm salūst.

Te mēs atkal nonākam pie izstumto bērnu tēmas.
No tās jau šīs pārdomas atvasinājās. :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #72 : 2015. gada 30. jūlijs, 15:21:50 »
Zin ko, man ienāca prātā, ka bērnu pārmetumi vecākiem ir pagājušā gadsimta kretinēto psihologu izdomājums, kas atkal veiksmīgi iekultivēts. Kuram gan ienāktu prātā sūdzēties par vecākiem - vergiem? Vai kalpiem? Viņiem ko - bija iespēja savām atvasēm pirkt krutākas parpalas? Nebija. Un vecākus neizvēlās. Līdz ar to arī jēdziena par vecāku vainu nebija.
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #73 : 2015. gada 30. jūlijs, 15:25:54 »
Zin ko, man ienāca prātā, ka bērnu pārmetumi vecākiem ir pagājušā gadsimta kretinēto psihologu izdomājums, kas atkal veiksmīgi iekultivēts. Kuram gan ienāktu prātā sūdzēties par vecākiem - vergiem? Vai kalpiem? Viņiem ko - bija iespēja savām atvasēm pirkt krutākas parpalas? Nebija. Un vecākus neizvēlās. Līdz ar to arī jēdziena par vecāku vainu nebija.

vot vot, ir pat vairāki gadījumi aprakstīts, kur bērns laikam Izraēlā vai USA iesūdzēja vecākus tiesā, ka viņi viņus neuztur, ka ir pārāk nabadzīgi utt. :) 

forši tādi čūskulēni, ne?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #74 : 2015. gada 30. jūlijs, 15:33:35 »
Nedz Izraēlā, nedz musulmaņu pasaulē tas nebūtu iespējams. 99,99999%, ka USA. Visi superidioti ir tur!
Visus sakost!