Autors Tēma: Čorts! Sirdsapziņa. Stulbums.  (Lasīts 8949 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies true detective

Re: Čorts! Sirdsapziņa. Stulbums.
« Atbilde #15 : 2015. gada 03. oktobris, 21:20:05 »
Protams,ka nedara. Laikam gaidīji slavu un pateicību,bet gan jau ka pat pārdevēja nodomāja,ka esi jocīga...

pirms ntiem gadiem pirku savu pirmo riteni,  izbraucu no veikala,  skatos čeku un brīnos, ka cena par 100eur mazāka. nu ko, velkos atpakaļ un prasu vai džeki ir kļūdījušies, šie nosmej un saka, ka tā ir atlaide. priekā un sajūsmā par savu lielo pirkumu, nepamanīju, ka tam bija atlaide 100eur. pirms tam biju izlūkos skatīties riteni, un tad tam nebija atlaides vēl, tādēļ rēķinājos ar konkrēto summu.  var pieskaitīt pie jocīgajiem cilvēkiem, bet es tā vismaz daru.  slavu negaidu, ar mutiski izteiktu pateicību pietiek  :)
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies Mango

« Atbilde #16 : 2015. gada 03. oktobris, 21:31:17 »
Vsp šis nebija pirmais gadījums. Reiz vilkos arī no mājas, ok, bij vasara, pastaigas gaitā, laiks jauks. Ir man piparbodīte, neiesita pārtikas preci, zinu, ka īpašnieks viņām velk no algas. Nezinu, kā lielos veikalos dara, bet, ja, nu, arī. Turklāt, pārdevējs bij jauks. Ja tā būtu rimčika riebīgā ragana, ir man tāda, par spīti vrb neietu un nopelnītu sliktu karmu. :D

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #17 : 2015. gada 04. oktobris, 08:13:13 »
Mums ar Trix šeit pilnībā sakrīt viedoklis. Atceros, pirms daudziem gadiem, lielas nabadzības laikā, atradu uz ielas transporta mēnešbiķeti, un redzēju, kas pazaudēja. Pareizāk, pēc tam, kad biju jau pacēlusi, sapratu, jo cilvēks apturēja mašīnu un gāja atpakaļ meklēt. Es arī gāju atpakaļ, lai atdotu, bet nepaspēju- viņš jau aizbrauca. Ar to mēnešbiļeti mēs tad visa ģimene braukājām, un tas bija ļoti nopietns atspaids tajā brīdī. Tad nu arī uztvēru kā Dieva dāvanu :)

Atslēdzies tex

« Atbilde #18 : 2015. gada 04. oktobris, 09:22:56 »
Es gan lielveikalā vai ķēdē atapakaļ neietu. Apmēram apjaušot ar kādu uzcenojumu vienmēr viss tiek tirgots, uzskatītu par sen pelnītu atlaidi.

Sīkbodē atkarībā no summas lieluma un savām (ne?)simpātijām pret pārdevēju un vai man vsp ir laiks.

Atslēdzies tex

« Atbilde #19 : 2015. gada 04. oktobris, 09:49:04 »
Vairākkārt kādā lielveikalā (vārdā nesauksim, lai viņu pr darbinieki šo nelasītu) gadās, ka man guinessa 4paku izsit kā 1 bundžu.
Neko nesaku, un speciāli ņemu tā sapakotas, lai šī varbūtība palielinātos.
Jo kad šim veikalam bija akcija -20% piektdienā pārtikai; -25% sestdienā dzērieniem un īpaši -30% svētdiena'rūpniecības precēm visur lieliem burtiem rakstīti tie -30%, bet maziem maziem, kkur "izņemot...." un tur vesela liste ar preču kategorijām uz kurām tā atlaide "visām rūpniecības precēm" tomēr neattiecas. Un man regulāri, ņemot vairākas rupniecības preces, gadās iegrābties kādā tādā, kura ir "izņēmums". To "izņēmumu" ir tik daudz, ka IMO tas tiek darīts ar nolūku - drusku nocenot (bet vienalga paŗdot ar gana lielu peļņu) neejošās preces, bet ejošās, ko tāpat pirks, iekļaut "izņēmumos", ko neviens nepamanīs un nopirks par pilnu cenu. Agrāk infostendā varēja atgriezt, bet nu arguments dzelžains- tur un tur sīkiem burteļiem esot bijis rakstīts :P
T.i. pie kases, kad kasiere skaita un aiz tevis kādu 20 clv rinda, pie KATRAS preces pieskaitīšanas jāparbauda un jāpārprasa, vai tai ir tā 30% atlaide un jākviec, ka neņemšu to preci, ja nav, uzreiz :D
Un, protams, uz tām dienām noņemtas praktiski visas citas atlaides uz konkrētām precēm, kas nereti ir lielākas un, būsim reāli, joprojām ir virs to patiesās vērtības.

Ja apkrāpj mani un vēl neļauj atgriez tūlīt pat kļūdas pēc nopirktu, neizpakotu un nelietotu... nu tad pāris guinessi ir tikai daļēja kompensācija. Un tas veikals tādu attieksmi ir godam nopelnījis.
Un ja viņi man nepieskaitītu kādu kleitu vai citu paprāvu rūpniecības preci, tikai nopriecātos  :evil:

Turpretī sīkbodē, kur pārdevēja būtu man izrādījusi n-tās kleitas, pienesusi uz laikošanu, ieteikusi visādus foršus variantus un tad aizmirsusi 1gab  2-3ciparuEUR  preci pieskaitīt un skaidrs ka viņia atvilks no algas, - tādā situācijā samaksātu tomēr.

Tā kā gana daudz kas atkarīgs arī no veikala un pārdevēja attieksmes pret mani. Tas ir tas gadījums, kurā laipnam un jaukam pārdevējam ir daudz lielākas izredzes, kā rupjam un nejaukam.
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 04. oktobris, 09:56:14 no tex »

Atslēdzies tex

« Atbilde #20 : 2015. gada 04. oktobris, 10:27:44 »
Un te nav paredzēts 3. varians, kas Mango droši vien neienāca prātā.

Ja, piemērma, būtu tas sīkbodes un laipnās paŗdevējas gadījums, bet man būtu jāsteidzas uz pēdējo vilcienu, ar kuru varu paspēt šodien izņemt no servisa auto un atlikt to uz citu dienu man maksātu krietni vairāk laika un naudas (+ servisa darbinieks, kas speciāli brīvdienā man visu sataisījis ātrāk, būtu manāmi vīlies nedabūjis $ norunātajā laikā, un citreiz man vairs neizlīdzētu) tāpat kā iešana atpakaļ un pēcāk bruaksāna ar taxi, - tādā kontekstā es atpakaļ neietu.

Bet atrastu internetā tā veikala tel. un uzzvanītu, ka tā un tā. Un ja gribat savu $, tad varat darbdienās no tikiem līdz tikiem atbraukt tai pakaļ ar labotu čeku uz tādu un tādu ofisu, iepriekš uzzvanot uz tel. .... un pārliecinoties, ka esmu uz vietas.

Ja tai pārdevējai no kādas 500 algas draudēs kāda 100nieka atvilkums, domāju, ka viņai nebūs žēl stundiņas sava brīvā laika un pāris tramvaja biļetes, lai atbrauktu tai $ pakaļ. Ja tomēr neatbrauks vai neatsūtīs kādu pakaļ - tātad pietiekami nevajag.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #21 : 2015. gada 04. oktobris, 11:00:59 »
Man ir gadījies, ka lielveikalu kasē neatpazīst sveramos produktus un sarēķina kā lētākas preces. Tad nesaku neko, jo tas būs veikala nevis kasiera zaudējums.
Ir gadījies, ka man izdod lielāku summu nekā pienāktos, tad gan esmu kasierei teikusi, ka viņa šoreiz ir pārāk dāsna pret mani. Zinu, cik mazas aldziņas ir kasierēm un ka katrs iztrūkums kasē ir jākompensē no savas kabatas. Pārpalikumu gan viņām paturēt neļauj.

Atslēdzies Kalniņa

« Atbilde #22 : 2015. gada 04. oktobris, 12:04:18 »
Lai pārdevēja iemācās strādāt - no kļūdām mācās. Neatdotu.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #23 : 2015. gada 04. oktobris, 12:45:20 »
Vairākkārt kādā lielveikalā (vārdā nesauksim, lai viņu pr darbinieki šo nelasītu) gadās, ka man guinessa 4paku izsit kā 1 bundžu.
Neko nesaku, un speciāli ņemu tā sapakotas, lai šī varbūtība palielinātos.
Jo kad šim veikalam bija akcija -20% piektdienā pārtikai; -25% sestdienā dzērieniem un īpaši -30% svētdiena'rūpniecības precēm visur lieliem burtiem rakstīti tie -30%, bet maziem maziem, kkur "izņemot...." un tur vesela liste ar preču kategorijām uz kurām tā atlaide "visām rūpniecības precēm" tomēr neattiecas. Un man regulāri, ņemot vairākas rupniecības preces, gadās iegrābties kādā tādā, kura ir "izņēmums". To "izņēmumu" ir tik daudz, ka IMO tas tiek darīts ar nolūku - drusku nocenot (bet vienalga paŗdot ar gana lielu peļņu) neejošās preces, bet ejošās, ko tāpat pirks, iekļaut "izņēmumos", ko neviens nepamanīs un nopirks par pilnu cenu. Agrāk infostendā varēja atgriezt, bet nu arguments dzelžains- tur un tur sīkiem burteļiem esot bijis rakstīts :P
T.i. pie kases, kad kasiere skaita un aiz tevis kādu 20 clv rinda, pie KATRAS preces pieskaitīšanas jāparbauda un jāpārprasa, vai tai ir tā 30% atlaide un jākviec, ka neņemšu to preci, ja nav, uzreiz :D
Un, protams, uz tām dienām noņemtas praktiski visas citas atlaides uz konkrētām precēm, kas nereti ir lielākas un, būsim reāli, joprojām ir virs to patiesās vērtības.

Ja apkrāpj mani un vēl neļauj atgriez tūlīt pat kļūdas pēc nopirktu, neizpakotu un nelietotu... nu tad pāris guinessi ir tikai daļēja kompensācija. Un tas veikals tādu attieksmi ir godam nopelnījis.
Un ja viņi man nepieskaitītu kādu kleitu vai citu paprāvu rūpniecības preci, tikai nopriecātos  :evil:

Kas attiecas uz šo, tad tas ir kā apburtais loks, tu čakarē, tevi čakarē. Es neļaujos un nepiedalos tādās lietās.

Atslēdzies tex

« Atbilde #24 : 2015. gada 04. oktobris, 13:06:56 »
Kas attiecas uz šo, tad tas ir kā apburtais loks, tu čakarē, tevi čakarē. Es neļaujos un nepiedalos tādās lietās.
kā tieši? Vispār nekad neiepērcies lielveikalos? Nemaz? Vai studē visu bukletu visu sīko druku? Un i tad nav garantijas, ka kko nepalaidīsi garām vai vnk kasē nav ieprogrammēts savādāk...

Atslēdzies Mango

« Atbilde #25 : 2015. gada 04. oktobris, 13:51:46 »
Cenšos neiepirkties, tirgi, tiešā pārdošana, piparbodīte, e-veikali, jā, lielveikalā esmu reti, bet, ja esmu, tad pētu visu. Šajā sakarā arī uzrāvos uz kleitu, jo  vnm pētu čekus, nepētītu, nebūtu sīs tēmas. :)

Atslēdzies Lilith

« Atbilde #26 : 2015. gada 04. oktobris, 13:58:11 »
Es ietu samaksāt par kleitu. Izvairos no jebkādiem extra stresiem, un sirdsapziņa man vienmēr baigi uzdod pa nerviem :)
Starp citu, mums pašlaik ir neapmaksāts rēķins par precēm, kuras pasūtījām. Bet uz tā papīreļa ir skaidri un gaiši uzspiests zīmogs ''PAID''. Nav jau mana nauda - boss lai izlemj, ko darīt  - maksāt vai nē.. Gaidu, kad šie atjēgsies, ka naudas lietas neštimmē. :)

Atslēdzies tex

« Atbilde #27 : 2015. gada 04. oktobris, 16:35:04 »
Cenšos neiepirkties, tirgi, tiešā pārdošana, piparbodīte, e-veikali, jā, lielveikalā esmu reti, bet, ja esmu, tad pētu visu. Šajā sakarā arī uzrāvos uz kleitu, jo  vnm pētu čekus, nepētītu, nebūtu sīs tēmas. :)
aha, un tirgū neviens pirkstu uz svariem netur, svarus nemuhļī un preču izcelsme un derīguma termiņi kā uz delnas :D

Atslēdzies tex

« Atbilde #28 : 2015. gada 04. oktobris, 16:39:41 »
Un redzot, parastās iepirksānās vietas, skaidrs, ka tik tiešām tā kleitas cena budžetā nebūs īsti pat pamanāma un laika arī ir ļoti daudz, tad, prtoams, kāpēc vispār domāt neiet? - iet un samaksāt :)

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #29 : 2015. gada 04. oktobris, 16:48:08 »
Bet vai tad runa ir par to - kleitas cena budžetā pamanāma vai nē? Faktiski jau ir kā kādā labi zināmā dziesmā "Bet runa jau nav par krekliem, bet gan par sirdsapziņām..."