Vairākkārt kādā lielveikalā (vārdā nesauksim, lai viņu pr darbinieki šo nelasītu) gadās, ka man guinessa 4paku izsit kā 1 bundžu.
Neko nesaku, un speciāli ņemu tā sapakotas, lai šī varbūtība palielinātos.
Jo kad šim veikalam bija akcija -20% piektdienā pārtikai; -25% sestdienā dzērieniem un īpaši -30% svētdiena'rūpniecības precēm visur lieliem burtiem rakstīti tie -30%, bet maziem maziem, kkur "izņemot...." un tur vesela liste ar preču kategorijām uz kurām tā atlaide "visām rūpniecības precēm" tomēr neattiecas. Un man regulāri, ņemot vairākas rupniecības preces, gadās iegrābties kādā tādā, kura ir "izņēmums". To "izņēmumu" ir tik daudz, ka IMO tas tiek darīts ar nolūku - drusku nocenot (bet vienalga paŗdot ar gana lielu peļņu) neejošās preces, bet ejošās, ko tāpat pirks, iekļaut "izņēmumos", ko neviens nepamanīs un nopirks par pilnu cenu. Agrāk infostendā varēja atgriezt, bet nu arguments dzelžains- tur un tur sīkiem burteļiem esot bijis rakstīts
T.i. pie kases, kad kasiere skaita un aiz tevis kādu 20 clv rinda, pie KATRAS preces pieskaitīšanas jāparbauda un jāpārprasa, vai tai ir tā 30% atlaide un jākviec, ka neņemšu to preci, ja nav, uzreiz
Un, protams, uz tām dienām noņemtas praktiski visas citas atlaides uz konkrētām precēm, kas nereti ir lielākas un, būsim reāli, joprojām ir virs to patiesās vērtības.
Ja apkrāpj mani un vēl neļauj atgriez tūlīt pat kļūdas pēc nopirktu, neizpakotu un nelietotu... nu tad pāris guinessi ir tikai daļēja kompensācija. Un tas veikals tādu attieksmi ir godam nopelnījis.
Un ja viņi man nepieskaitītu kādu kleitu vai citu paprāvu rūpniecības preci, tikai nopriecātos
Turpretī sīkbodē, kur pārdevēja būtu man izrādījusi n-tās kleitas, pienesusi uz laikošanu, ieteikusi visādus foršus variantus un tad aizmirsusi 1gab 2-3ciparuEUR preci pieskaitīt un skaidrs ka viņia atvilks no algas, - tādā situācijā samaksātu tomēr.
Tā kā gana daudz kas atkarīgs arī no veikala un pārdevēja attieksmes pret mani. Tas ir tas gadījums, kurā laipnam un jaukam pārdevējam ir daudz lielākas izredzes, kā rupjam un nejaukam.