Autors Tēma: Gribu citu vārdu. Bet kādu?...  (Lasīts 8062 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Narcise

Re: Gribu citu vārdu. Bet kādu?...
« Atbilde #30 : 2015. gada 14. oktobris, 14:52:22 »
Bet papildinot, pateikšu tikai vienu. Ja man arī pieaugot, savs vārds nepatiktu vai pat izraisītu diskomfortu, kā te dažas no jums iepriekš pieminējušas, es noteikti to apzinīgā vecumā nomainītu, jo nekas nav tā vērts, lai visu mūžu būtu jāmokās.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #31 : 2015. gada 14. oktobris, 14:59:57 »
Nevajag jau nu pārspīlēt,kādas mokas,ka arī vēl tas,ka tiešām,kā jau te minēja - cik bieži tad kāds uzrunā vārdā? Burtu savienojums,vienam patīk,otram nepatīk. Bērnībā un jaunībā vēl var pacepties,bet nopietnos gados par to tā īsti satraukties,tas nav nopietni.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #32 : 2015. gada 14. oktobris, 15:15:46 »
Bērnībā patika gari vārdi - visādas Jolantas, Arabellas utml. Pašai savs vārds ne visai patika, it īpaši necietu, ka sauca deminutīvā, bet kaut kad ap augstskolas laiku saradu pat ar to un šobrīd netraucē. Reizēm tikai domāju, cik tas atbilst man, bet traucēt netraucē. Vārds skaitās latvisks, diezgan izplatīts, bet vārdu topa augšpusē nav, Ilžu ir apmēram 2x vairāk (starp citu, pēc pmlp.gov.lv datiem izrādās Inešu Latvijā ir vairāk nekā Ilžu - negaidīju).

Bet par Mārītēm, Mudītēm utml. runājot - mammas vārdu "Skaidrīte" nekad neesmu uztvērusi jēdzieniski, tikai kā skaņu kopu. Domāju tā ir ar visiem šiem vārdiem.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #33 : 2015. gada 14. oktobris, 15:27:34 »
Arī brīnos par tiem, kas kaut kā dīvaini uztver vārdus: Sarmīte, Mārīte u.c. Tie ir normāli vārdi, pie tam labskanīgi.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #34 : 2015. gada 14. oktobris, 15:49:52 »
Man asociējas ar mazām meitenītēm,ne pieaugušām sievietēm. :)
Kā tad jūs uzrunā,ja vārdā reti???

Atslēdzies true detective

« Atbilde #35 : 2015. gada 14. oktobris, 15:56:11 »
skolas laikā savs vārds ne visai patika. iepatikās, kad sāku braukāt pa ārzemēm, jo tiek uztverts kā eksotisks, parasti saka, ka skaists vārds :)   līdz ar to sapratu, ka man patiešām ir visai labs vārds.

p.s no sieviešu vārdiem ļoti patīk Elizabete, vīriešu Aleksandrs. nu, ja mainīt, tad ar mājienu uz carisko/karalisko ģimeni :)
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #36 : 2015. gada 14. oktobris, 16:06:56 »
O, jā. Ja jau Trix grib, mēs varētu ieteikt vārdus, ar ko Trix kā tēls mums asociējas. Nē, karaliskos nē. Varbūt saīsinājumus no karaliskajiem? Elza, Vika, Kate, Aleksa.. Vēl jau var modernizēt - Ketija, Leksija, Betija vai Beta utt. Bet tie man galīgi neiet kopā ar Trix.

Atslēdzies true detective

« Atbilde #37 : 2015. gada 14. oktobris, 16:17:44 »
O, jā. Ja jau Trix grib, mēs varētu ieteikt vārdus, ar ko Trix kā tēls mums asociējas. Nē, karaliskos nē. Varbūt saīsinājumus no karaliskajiem? Elza, Vika, Kate, Aleksa.. Vēl jau var modernizēt - Ketija, Leksija, Betija vai Beta utt. Bet tie man galīgi neiet kopā ar Trix.

es jau neiesaku, tikai savai ausij tīkamākos nosaucu :)

p.s pēc plika foruma vārdu ieteikt grūti, vajag feisu redzēt

“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #38 : 2015. gada 14. oktobris, 16:25:04 »
Galvenais jau rakstura asociācijas. Bet var jau būt, ka vizuāli viņai piestāvētu Vizbulīte vai Margrieta.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #39 : 2015. gada 14. oktobris, 16:29:28 »
Lūdzu, neko garāku par 2 zilbēm! Man jau uzvārds ar mašīnu jāved. :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #40 : 2015. gada 14. oktobris, 16:32:29 »
Jā Trixai ir problēma ar garumzīmēm,tad viņa noteikti ir Inguna vai Ingūna,tas ir līdzīgi kā Egils un Egīls...mūžīgā jaukšanās.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #41 : 2015. gada 14. oktobris, 17:17:33 »
Bet Nārai ir "problēma" ar teksta uztveri. :D
Es rakstīju "kā ir, tā ir, garumzīmes netraucē"... Tas būtu tulkojams kā problēma? :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #42 : 2015. gada 14. oktobris, 18:56:26 »
Mani nebeidz paarsteigt, ka, pat augot svaram un gadiem, mani ljoooti biezhi sauc par Inesiiti... resnajos laikos taada gandriiz 90 kg "inesiite", jeezinj...

Bet nee, citu vaardu neprasaas...

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #43 : 2015. gada 14. oktobris, 20:16:13 »
Man patīk doma, ka pēc foruma Trix piedāvātu vārdu. Kaut vai asociācijas pēc. Man arī varat piedāvāt, sejas nebūs, jāiztiek ar lāča bildi. Es biju Trixi vienu izdomājusi, bet garš. Iešu vēl padomāt.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #44 : 2015. gada 14. oktobris, 21:36:22 »
Vienā no Augst. skolām psih. lekcijās nesadzivošana ar vārdu tika bāzēta uz attiecībām ar
vecākiem un sevis (ne) pieņemšanu. Īpaši neiedziļinājos, jo nav aktuāli,
 bet domāju ka infu var atrast. Numeroloģijas
 un citas mistikas piekritējiem tas, protams, nederēs, jo vēlme ko mainīt
 prasīs aktīvu darbību, ne tikai fatālu nolemtību.