Autors Tēma: teātris iekš TV  (Lasīts 94178 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Re: teātris iekš TV
« Atbilde #555 : 2017. gada 17. septembris, 12:10:07 »
Labprāt būtu noskatījusies, bet vakar neizdevās pat ierastais ceļš sākt ar Panorāmu. To man vnk nerādīja un punkts  :evil:

Ir vīriešu suga, kas mani uzskata par feministi, un viņiem, protams, taisnība  :smoker:

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #556 : 2017. gada 17. septembris, 12:18:13 »
Esmu totāli vīlies Ābelē par Mēnesmeitiņas traktējumu...
Nu, kā var uztaisīt tik banāli?
Kā var nesaprast to, kas notika patiesībā?
Aspazija nedeva sex Rainim jau Šveicē, viņa sadumpojās par to, ka kļuvusi mājsaimniece un sex pakalpojumu sniedzēja ģēnijam, kaut pati tāds pat ģēnijs...toreiz Rainim vajadzēja filipīniešu sievu, kura rūpējas par saimniecību un kunga sex...nerunāšana gan laikam ir mīnuss.
Aspazija sadumpojās un nedeva...vairs nekad nedeva!
..un kad Rainim pēc daudzu gadu solosex ir mènesmeitiņa, tad to uztaisīt kā Raiņa nodevību, bet meiteni par mantkārīgu padauzu? ...un publika rēc par Raini

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #557 : 2017. gada 17. septembris, 14:57:04 »
nakata kungs, ko tu te mēģini izprovocēt? Izrādi skatījos teātrī, toreiz neviens ne par ko nerēca...
Kā tik labi zini, kas notika starp Aspaziju un Raini Šveicē?

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #558 : 2017. gada 17. septembris, 15:59:19 »
nakata kungs, ko tu te mēģini izprovocēt? Izrādi skatījos teātrī, toreiz neviens ne par ko nerēca...
Kā tik labi zini, kas notika starp Aspaziju un Raini Šveicē?
tāpēc, ka esmu Raiņa rearnikācija! ;)....
Ok, joks, protams! :)
Tu ,fiasko, esi slikti skatījusies un klausījos, ja nesaprati!...man nekas nav jāfantazē
1.Aspazija Šveicē nodarbojàs ar màjsaimniecību.
2.Rainim Šveice bija radošàkais posms, viņš daudz stràdàja, rakstīja un tulkoja.
3.Kas notiek, kad radošs cilvēks ir pilnībà nodevies darbam. Viņš raksta, ēd un sex.
4.Kà jutās Aspazija? Ģeniāla, spēcīga personība, kura neraksta, bet mazgà, šuj, gatavo ēst un vakarà standarta sex.
5.Kā sadumpojas spēcīgas, radošas sievietes? Viņas atsaka šo standarta sex (jau daudzi gadi laulībā, bet Rainis aizrāvies ar jāzepa rakstìšanu).
Kad ģimenē notiek cīņa par varu, tad sievietes ierocis ir sex.
Ko tad A.darīja Šveicē tai klīnikā? Teica, tak draudzenei, ka sex neinteresē , un nav ar Raini.
To tak, fiasko, saprati? ...ak, un kā tad vēlāk ziemeļnieks?
Runas ar draudzeni - pamet to Raini un brauc uz màjām
6.Tātad sex nebija jau Šveicē...un tad pārmest Rainim mēnesmeitiņu?

Fiasko, saki, ka zàle nesmējās par Raini, kad Tu skatījies?...varbùt
..vakardienas ierakstā smējās

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #559 : 2017. gada 17. septembris, 16:24:11 »
Jā, protams, nakata kungs ir vienīgais, kas kaut ko saprot :D Ar tevi nav pat vērts sākt ko runāt, jo tāpat tev ir tikai viena patiesība, tava. Punkts.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #560 : 2017. gada 17. septembris, 16:40:27 »
Jā, protams, nakata kungs ir vienīgais, kas kaut ko saprot :D Ar tevi nav pat vērts sākt ko runāt, jo tāpat tev ir tikai viena patiesība, tava. Punkts.
...pag, pag...pasaki, vai Rainis Àbeles un Ķimeles interpretācijā bija nodevējs?
Vai mēnesmeitiņa bija mantkàrīga padauza?
Atbildi vismaz sev uz šiem diviem jautājumiem...
Un tad kā vaina tā, ja ne lugas autores un režisores...ok, Broka ir nevainīga
..un vēl trešais jautājums, par ko tad strīdēties - ja ne par mākslu, literatūru , teātri utt..
Ok, ja nav krampis ar mani lauzties, Tev tiek dota iespēja mukt! :)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #561 : 2017. gada 17. septembris, 17:58:52 »
Esmu totāli vīlies Ābelē par Mēnesmeitiņas traktējumu...
Nu, kā var uztaisīt tik banāli?
Kā var nesaprast to, kas notika patiesībā?
Aspazija nedeva sex Rainim jau Šveicē, viņa sadumpojās par to, ka kļuvusi mājsaimniece un sex pakalpojumu sniedzēja ģēnijam, kaut pati tāds pat ģēnijs...toreiz Rainim vajadzēja filipīniešu sievu, kura rūpējas par saimniecību un kunga sex...nerunāšana gan laikam ir mīnuss.
Aspazija sadumpojās un nedeva...vairs nekad nedeva!
..un kad Rainim pēc daudzu gadu solosex ir mènesmeitiņa, tad to uztaisīt kā Raiņa nodevību, bet meiteni par mantkārīgu padauzu? ...un publika rēc par Raini

Teātris, izrādās, par dzīvi bijis. :) 100 gadi pagājuši, bet nekas tā arī mainījies nav. :)
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies hm@

« Atbilde #562 : 2017. gada 19. septembris, 23:00:36 »
Minne!!! Lsm šo Aspazijas ierakstu rāda ārzemēs! Mēģināsu te ielikt linku: http://ltv.lsm.lv/lv/raksts/16.09.2017-aspazija.-personigi.-jauna-rigas-teatra-izrade.id106419/

Atslēdzies Minne

« Atbilde #563 : 2017. gada 19. septembris, 23:13:19 »
Minne!!! Lsm šo Aspazijas ierakstu rāda ārzemēs! Mēģināsu te ielikt linku: http://ltv.lsm.lv/lv/raksts/16.09.2017-aspazija.-personigi.-jauna-rigas-teatra-izrade.id106419/

Oho! Iet! Paldies, hm@! Ceru, ka rīt sanāks noskatīties

Atslēdzies hm@

« Atbilde #564 : 2017. gada 24. septembris, 20:43:26 »
Bet Vilkus un Avis nerāda arhīvā:(

Atslēdzies Minne

« Atbilde #565 : 2017. gada 24. septembris, 21:18:26 »
Pēdējā brīdī paspēju Aspazijas ierakstu noskatīties, paldies hm@ par norādēm.

Izrāde man ļoti patika. Neuztvēru to kā Raiņa pazemošanu, kā apgalvo nakats. Kurš to tagad pateiks, kā bijis patiesībā un sīkumos, bet šī interpretācija man nesaistījās ar kāda pazemošanu, bet drīzāk ar lielo garu cilvēciskošanu. Kas bija skolā? Dzejnieku cildināšana, tāda distancēta. Sausi fakti, darbu uzskaitījums, dzimšanas un nāves dati. Bet viņi bijuši arī cilvēki, kuri no rīta mostas, ēd brokastis, skumst vai mīl. Tas aspekts man likās tik interesants - viss kā dzīvē, kā pie cilvēkiem.

Man pašai sev bija interesanti atgādināt, ka daudzie bezmaz folklorizējusies pantiņi vai saukļi, kuriem ar laiku aizmirsti autoru, tomēr ir konkrētu autoru darbi. "Lai ir grūti vajag spēt, stipram būt - uzvarēt!" utt.:)
Un vispār bija interesanti dzirdēt sen aizmirstus, skolā mācītus dzejoļus un citu darbu fragmentus. Ja toreiz daudz kas likās boring un naftalīns, tad tagad redzi, ka ir lietas, kas nemainās, ir stabilas. Kkādas mūžīgās lietas, ko apdzejoja agrāk un turpina apdzejot tagad.

Man patika dzirdēt "to laiku" balsis un intonācijas, vieglo patosu, īpatnējo dažu burtu izrunu. Žēl, ka Brokai neizdevās šo stilu noturēt visu izrādi. Brīžam viņa aizmirsās un runāja savā, Brokas, balsī. Ļoti patika jau mūža nogales Aspazijas intonācijas un tembrs. Mazāk "veclaiku" intonācijas izdevās Čivželes Dorai. Bet kopumā visiem aktieriem viss bija ok.

Interesanti, ka gandrīz katrs aktieris spēlēja vairākas lomas, visus izrādē pat kaut kā neatpazinu, neiedziļinājos, tādēļ pārsteidzoši titros bija redzēt, ka vienam vairākas lomas bijušas.

Patika vienkāršā, lakoniskā scenogrāfija, patika kustīgās bildes skatuves fonā, tās deva papildus dimensiju un dziļumu. Beigās slīdošais skats pāri priežu galotnēm - tā simboliski, lai arī varbūt šabloniski.

Patika sākuma un beigu mūzikas motīvs, Šipkēvica darbs. Mazāk patika vietas, kur viņš pats dziedāja.

Sākumā iekšēji iespringu, kad pamanīju, cik izrāde gara, bet viss bija labi izturams :) ļ

p.s.Vilki un avis izdevās iesākt skatīties, bet jutu, ka nesaista, aktieri nespēja noturēt manu uzmanību, tādēļ neturpināju.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #566 : 2017. gada 25. septembris, 08:27:29 »
Minne, cik jauki esi uzrakstijusi, paldies! Man neizdevās noskatīties, jo savienojums ķērās. Tāpēc sevišķs paldies! Avīm redzēju tikai tās desmit min, kas sarunām galā un bija redzamas arhivā, njā, tās mani nepaguva ieinteresēt, pārgāja žēlums, ka nav pieejama visa izrāde

Atslēdzies Minne

« Atbilde #567 : 2017. gada 25. septembris, 17:06:53 »
Vēl pieejamas biļetes septembrī uz Aspazija.Personīgi.

https://www.biletes.jrt.lv/

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #568 : 2017. gada 25. septembris, 19:34:26 »
Ak, Minne, nu tas labi, es jau sāku šaubīties par to, ko spēju saprast un ko atcerējos no izrādes klātienē. TV ierakstu fragmentos izskatīju, joprojām kopumā patika. Šī ir no tam izrādēm, pie kurām mans prāts šad un tad aizkavējas, pat ne tik daudz satura dēļ, cik sajūtu. Kaut toreiz, izejot no teātra, nemaz tā nešķita.
Man bija prieks, ka Brokai beidzot izrāde, kur viņa parādījās kā tiešām laba aktrise, kas nav visās izrādēs teju vai vienāda.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #569 : 2017. gada 26. septembris, 12:14:31 »
Šosestdien TV būs Frankenšteins.
Izrāde, kurai dažas vietas noteikti ir redzēšanas vērtas! Pats princips, pati ideja, Grūbes grims, scenogrāfija, cīņas horeogrāfija.

Ir arī baisas vietas un lietas, režisores nenostrādājumi, kas, varētu pat cerēt - tv ekrānā izskatīsies labāk kā klātienē.

Atsevišķā teikumā pieminēšu aktierisko pērlīti - no visiem otrā plāna tēliem, vienīgie, kas man šķita nostrādāti , ar savu stāstu, raksturu, attieksmi - tie bija Gaidelis un viņa brāļadēls Upenieks. :)  tos noteikti uztīšu, lai atsauktu atmiņā, tieši KAS bija tas kas tā patika:)