Autors Tēma: teātris iekš TV  (Lasīts 94227 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Narcise

Re: teātris iekš TV
« Atbilde #105 : 2015. gada 18. janvāris, 12:08:17 »
Man gan patika, šorīt pat atkārtoti jau noskatījos. Šedevrs nav un ar Hananu nevar salīdzināt, ber salīdzināt arī nevajag.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #106 : 2015. gada 18. janvāris, 14:42:38 »
Katram jau savs :) Aktieri man patika, izņemot to drausmīgi lillā tērpto, bet loma jau tur bija ne pārāk glaimojoša. Bet man likās, ka beigu nebija, tāda "un tagad?" sajūta.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #107 : 2015. gada 18. janvāris, 14:52:37 »
Kas priekš Tevis būtu beigas?? Kad Ieva ar Jāni apprecētos, kāds nomirtu vai kas ? :) Man patika, ka reāli attēlota lauku dzīve, bez izskaistinājumiem - tāpat kā Liepājas Hananā, NT Mans nabaga tēvs, u.c.  Bet godīgi sakot, man liekas, ka gan lugas autore, gan režisors no Hananas tomēr bija ietekmējušies, vrb pat neapzināti..

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #108 : 2015. gada 18. janvāris, 15:32:56 »
Nu nevajag jau tik triviāli, ka Jānis ar Ievu apprecas un happy end. Nezinu, kādas beigas, bet man bija sajūta, ka to nav.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #109 : 2015. gada 18. janvāris, 19:08:26 »
Ai, paldies par atgādinājumu, šo kaut kā biju palaidusi garām, noteikti jānoskatās.

ēvele

• Viesi
« Atbilde #110 : 2015. gada 18. janvāris, 19:30:17 »
Redzēju pasen teātrī, pa TV neskatījos, bet atceros to sajūtu, ka beigu nebija. Sniedzei arī bija luga"Līdz pavasarim", kurai arī režisors bija Kroders, tur arī beigu nebija :) Man jau kaut kā liekas, ka viņas lugas Kroders iestudēja"aiz lielām simpātijām", bet varbūt es kaut ko nesaprotu.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #111 : 2015. gada 18. janvāris, 22:01:49 »
Noskatījos.
Nedomāju, ka autore ietekmējusies no Hananas, jo Hanana ir 2010.gada iestudējums (žēl, ka tūlīt būs pēdējo reizi).
Šī luga, kā sapratu, iestudēta pims 12 gadiem, TV ieraksts pirms 10 gadiem.

Jā, nu ar Hananu es laikam tomēr nesalīdzinātu...
ar Manu nabaga tēvu, jā, varētu varbūt salīdzināt, abās ir ļoti atpazīstami tipāži... kaut nabaga tēvu kopumā es laikam tomēr pieskaitītu pie Seņkova komandas neveiksmēm.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #112 : 2015. gada 18. janvāris, 22:48:55 »
Ak, jā, par to, ka beigu nebija... Manuprāt, bija  :)
Manuprāt, beigas ir tajā, ka īstenībā nekas jau nebeidzas...  ar Rudāka tēla aiziešanu, atklāts paliek jautājums, kas notiks ar zemi, ko vecāki kopuši cerībā, ka bērni turpinās iesākto... dēla vairs nav, meita atbrauks uz tēva bērēm, bet vai atgriezīsies laukos? diez vai...

Un tādās dzērajģimenēs turpināsies dzeršana, kāršanās un skandalēšanās, tādas kandžas dzinējas katrā ciemā turpina piekopt savu arodu, arī tādas klaču vecenes (zīmīgi, ka spilgti un uzkrītoši ģērbušās  :) ) vazājas pa sētām iznēsājot jaunumus...

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #113 : 2015. gada 19. janvāris, 16:34:05 »
Tiešām tie "oši" tik veca izrāde?? Nebiju piefiksējusi -man likās, ka jaunāka par Hananu..
Jā, šai izrādei cauri iet tā skaudrā nolemtība..ka dzērājģimenēs aug tādi paši dēli..ka lauki tukši, izņemot naturālo saimniecību, īsti nav darba, uc.problēmas..bet diemžēl tas sakrīt ar realitāti, un man patīk reālistiskas lugas-bez izskaistinājumiem.
Bet tam, valmierieši kā ierasts, mūs palutināja ar labām aktierspēlēm, izņemot violetās pļāpu tašas tēls Leldes Kalējas izpildījumā man likās vismaz nedaudz pārspīlēts, -gan kā lugas personāžs, gan arī aktrise pārcentās.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #114 : 2015. gada 20. janvāris, 17:41:51 »
Tiešām tie "oši" tik veca izrāde?? Nebiju piefiksējusi -man likās, ka jaunāka par Hananu..

Veca, jā. ZIPā to teica. Un 2004.gada ieraksts.
Violetā pļāpu taša, varbūt ir nedaudz pārspīlēts tēls, tāds kā ekstraksts no visādām tašām  :) , bet man šķita atpazīstami un raksturīgi :) vismaz viena tāda man noteikti uzreiz nāk prātā.

Nav jau šobrīd nevienas izrādes par lauku tēmu, Mans nabaga tēvs jau laikam vairs nerādīs.
Kaut bija tur tādi atsevišķi ļoti atpazīstami tipāži, kā Pugas čīkstulīgais, neizlēmīgais un bīdāmais latviešu vīrietis, Kugrēnas sieva, kura vēl kaut kā satur saimniecību, Jančevskas meita ar ļoti atpazīstamo (svarīgo cilvēku) runas veidu... visam pāri tā mūžīgā neizrunāšanās. Bet kopumā tā arī nesapratu, uz ko vilka izrādes veidotāji (ES vainīga pie lauku dzīves negācijām...) A žēl, varēja būt mūsdienu luga par aktuālu tēmu.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #115 : 2015. gada 21. janvāris, 11:19:21 »
Kā Tu zini, ka "nabaga tēvu" vairs neizrādīs?? Es biju uz pirmizrādi un man patika.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #116 : 2015. gada 21. janvāris, 12:04:24 »
Vakar noskatījos Ošus, skatījos, skatījos un - pēkšņi titri...

Nevaru apgalvot, ka nebeidzās ne ar ko. Beigas, ja tā padomā , bija un pie tam konkrētas. Bet es , paanalizējot sajūtas, varu pateikt, kāpēc mani tie titri pārsteidza nesagatavotu - jo es uz to veceņu bazāru atslēdzos, apmēram tāpat kā tā Jāņa sieva, jo es šitādu veceni kā tā pļāpu taša nevaru izturēt un aizklīdu, kad palika tikai kaimiņu veča ar savu sāpošo galvu, es pieslēdzos, bet - mirklis un jau cauri izrāde.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #117 : 2015. gada 21. janvāris, 17:44:47 »
Kā Tu zini, ka "nabaga tēvu" vairs neizrādīs?? Es biju uz pirmizrādi un man patika.

Man šķiet, ka es kaut kur lasīju vai dzirdēju... pēc daudzajām negatīvajām skatītāju atsauksmēm, ņem nost no repertuāra. Laikam līdzīgs liktenis kā Milēdijai  :)
Un nu jau kādu labu laiku tā nav repertuārā... kas pastiprina manas aizdomas.

Es parasti neeju uz pirmizrādēm, biju uz kādu 2 vai 3 izrādi. Pirms izrādes Seņkovs uzrunāja skatītājus un aicināja pēc izrādes palikt uz sarunu ar izrādes veidotājiem, par lauku problēmām un tā... žēl, ka man nebija laika, nebiju ieplānojusi, labprāt būtu palikusi un paklausījusies.
Kā jau teicu, man patika atpazīstamie tipāži un situācija, aktierdarbi forši, fanoju par Kairišu  :) tikai nesapratu uz ko tēmē izrāde... man kaut kas pietrūka, vai arī bija par daudz... līdzīgi kā Milēdijai  :)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #118 : 2015. gada 21. janvāris, 18:33:03 »
Milēdija bija vnk drausmīga haltūra, bet Nabaga tēvam režija laba, tikai pasmaga pati luga. Neuzskatu, ka tā bija pelnījusi tik īsu mūžu.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #119 : 2015. gada 25. janvāris, 20:39:11 »
Noskatījos pa TV izrādi "Sirdij ir spārni".
Atceros, ka savulaik dzīvajā vērojot, visu laiku bija tāda dīvaina sajūta. Likās, ka Artmane tūlīt, tūlīt sabruks, ka viņai grūti runāt tekstu, katrs vārds tiek izteikts ar piepūli...
Tagad, pa TV skatoties, sajūtas bija līdzīgas... nez vai tā tiešām bija iecerēts? Brīžiem škita, ka viņai kāds suflē, tāpēc viņa tā izvelk un skalda vārdus... Laikam DT tā bija pēdējā Artmanes loma.