Autors Tēma: teātris iekš TV  (Lasīts 94323 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mango

Re: teātris iekš TV
« Atbilde #165 : 2015. gada 06. marts, 11:40:44 »
Kādreiz man uzprasi. :D
Nezinu. Klaidonis un viss, ne ko laužu, ne stiepju, šķiet.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #166 : 2015. gada 06. marts, 12:00:03 »
Nu es tak saku, ka vienkaarshi kriit, un viss.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #167 : 2015. gada 06. marts, 12:06:48 »
Es jau arī vienkārši saku 0 un viss. Un par mani meita smejas:)

Mango - testiņš! Tā kā nemāku nedz aprakstīt ar "diakritiskajām" zīmēm, nedz saprast, kas ir krītoša intonācija, tad pasaki -
"klaiņo klaidonis"  un vai tev ir vienāda izruna abiem AI? man jā:)    a vajagot - klāāijņo kla-idonis :)   nu tipa tā es to varētu aprakstīt :)

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #168 : 2015. gada 06. marts, 12:18:57 »
Jaa, vienaadi.
Neklausies, ko jaunatne saka. Es sen jau esmu noveerojusi, ka latv val intonaacijas mainiijushaas, jaunieshi unn dazhaadi citi subjekti visaadi izspoko vaardus tieshi intonatiivi, visticamaak angju val ietekmee.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #169 : 2015. gada 06. marts, 12:21:38 »
Sevishkji psihologi drausmiigi runaa, nezinu, vinjiem tur kaads aarzemju pasniedzeejs to ietekmeejis vai kaa.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #170 : 2015. gada 06. marts, 14:30:30 »
hm@ Nu gan Tu mani samulsināji ar saviem kalambūriem par vārda; klaidonis izrunu. Vismaz es no visiem cilvēkiem esmu vienādi dzirdējusi šo vārdu izrunājam, kas attiecas uz rīdziniekiem, bet lauku radu man nav, tāpat draugi arī neizrunā kaut kā savādāk -kā Tu teici -stiepjot vai īpaši laužot.  Nu laikam tiek lietota un dzirdēta izruna kā Minne teica-resp.kkas pa vidu.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #171 : 2015. gada 06. marts, 14:53:01 »
Es vienādi.
Gribu dzirdēt, kā tad jāizrunā, jo pēc apraksta nesaprotu.

A kāpēc jāsaka klāāāiņo un nevis kla- iņo?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #172 : 2015. gada 06. marts, 15:06:25 »
Man skan apmeeram kaa - klaiij-njo

Atslēdzies Betons

« Atbilde #173 : 2015. gada 06. marts, 15:15:09 »
tev nu gan ir izruna :D Neesi no Slātavas?

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #174 : 2015. gada 06. marts, 15:28:30 »
Atvainojiet, bet tas no sērijas "stūlbs" "gūlta" izskatās - šī rakstība pēdējā laikā kļuvusi ļoti populāra.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #175 : 2015. gada 06. marts, 16:04:14 »
Vismazāk es sapratu, kāpēc pirms laika Islande par Īslandi bija jāpārkrustī, turklāt no valodnieku puses. :o

Atslēdzies Minne

« Atbilde #176 : 2015. gada 06. marts, 16:23:04 »
tev nu gan ir izruna :D Neesi no Slātavas?

Riebaas Meernieku laiki, atgaadini, luudzu, preciizaak, kur tas bija. Skaidrs, ka Vecpiebalgas pusee, bet varbuut tur tik smalkas nianses... :P

Bet vispaar jaa, manas saknes no mammas puses ir Vecpiebalgaa

Atslēdzies Betons

« Atbilde #177 : 2015. gada 06. marts, 16:37:48 »
da es pats neatceros. Uz to pusi bija :)

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #178 : 2015. gada 06. marts, 17:45:58 »
nu es vienreiz bērnībā nevarēju saprast grāmatā frāzi -sit luta-usi-ainō, tik ilgi penterējos,kamēr paps izlasīja- sit lutausaino ! :rofl:

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #179 : 2015. gada 06. marts, 20:54:09 »
Ja par ieprieksh apspriezhamo izraadi, noskatiijos, ja tiek liidz pirmaa ceeliena beigaam, tad var noskatiities arii otro ceelienu. Nav aktuaali, es to buutu vareejusi skatiities pirms 20 gadiem, kad biju taada pati, kaa Frenija. Aktieri gan bija ljoti patiesi, it kaa nebuutu nekaadas speeles. Frenijas lomas teelotaaja vai nu bija izcila savaa teelojumaa vai arii patiesi bija uz nervu sabrukuma robezhas. Tagad teaatrii vairs nestraadaajot, varbuut tieshaam panjeema briivu, lai savaaktos. Izbriiniija, ka Slucka visu laiku smeekjeeja, vai tad Latvijaa nav nekaadu ierobezhojumu? Pie tam mazajaa zaalee, diez kas nav, vareeja jau to cigareti panjemt, pavirpinaat rokaas shkjiltavas, bet visu laiku smeekjeet.. Zinu, ka aarzemees uz skatuves tas nav atljauts. Veel domaaju - kaadas tad 11. gadaa bija taas paareejaas izraades, ja shii ieguva balvu.