Nuja, nuja, viņu kādi 1.5 miljardi, y sievietes visas tādas apspiestas, tādas apspiestas! Es neticu un neticēšu, ka visu to milzīgo skaitu sieviešu var piespiest dzīvot tā pretēji pašu gribai.
Naivais. Palasi kaut standarta psiholoģiju, ko var izdarīt ar Eiropas cilvēku, ja viņu kopš dzimšanas dzen grīdā un dresē būt par upuri. Bet tur apkārt ir nevis brīvi cilvēki - no kā noskatīties jēdzīgāku dzīves modeli -, bet gadu tūkstošiem tā dzīvojuši primitīvi cilvēciņi, kas atzīst tikai rupju fizisku spēku, turklāt sava panākšanai spēj apvienoties baros, kad tas ir izdevīgi.
Otrs - atceries skolu. Sagāzāt podus, visi barā paziņojāt, ka "mēs nē". Barvūrīgi. Bet kad pa vienam izsauca pie direktora, tad visi bara varoņi stāvēja klusi kā jēriņi un visā atzinās - pa vienam. Tu domā, ka tur viena vai pāris sieviešu kaut ko var izdarīt? Lielos baros viņas tik un tā regulāri netiekas - jo nedrīkst. Bet pretī ir bars vīriešu.
Vēl atceries vēsturi - praktiski jebkurai revolūcijai ir vajadzīga armija. T.i. rupjš spēks, lai fiziski nodabūtu no siles līdzšinējos vadoņus. Kā Tu iedomājies musļu sieviešu darbošanos, lai panāktu jēdzīgu izturēšanos? Ja pie siles visur ir vīrieši. Pateikt vīram, ka viņš sūdīgi izturas un šo neciena, un vīrs tūdaļiņās nokārs galvu, pateiks - jā, mīļā, es vairs tevi nesitīšu un nedrāzīšu, kad vien man iegribas, ej strādāt un esi brīva? Zini, kas sekos īstenībā? Normāls kāviens, un pārējie tuvākie veči, kas to padzirdēs, savas sievas ieklapēs profilaktiski - lai nedomā stulbības.
Revolūcijas, starp citu, vairākumā gadījumu izveica pie siles esošajiem līdzvērtīgi tipi, nevis aitas izdresēja suni.
Kamēr tur nemainīsies tēviņu domāšana - un nemainīsies, jo ir ērti un izdevīgi dzīvot tā, kā ir tagad - tikmēr arābiem sievietes būs vismaz trešajā vietā aiz suņa, čoma un kamieļa. Bērni - vēl zemāk. Nosprāga? Uztaisīs jaunu. Cerams, dēlu.
Tieši tā ir eiropiešu lielākā kļūda - uzskatīt ka "arābu pasaule" domā tāpat kā mēs. Bet viņi nedomā, viņi dara. Primitīvi un bez susuļošanās iekaro sev jaunas teritorijas, kamēr aptukušie eiropieši šļupst par cilvēktiesībām - eiropieši musļus uzskata par cilvēkiem, kamēr musļi eiropiešus - par radībām, kas jāiznīcina.