Autors Tēma: grīdu likšana  (Lasīts 7661 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broņa

grīdu likšana
« : 2016. gada 02. novembris, 03:35:15 »
Uzliktas finiera plāksnes. Apakšā tukšums. Kādi 10 cm. Pa virsu uz tām plāksnēm pa taisno likšot linoleju. Tas tā normāli? Tā var darīt?
Un ko nozīmē šādas lietas? Bija rakstīts - grīdu izlīdzināšana, pašizlīdzinoša masa. Kas tas ir un kur liek? Zem tā finiera? Virs? Kā to pārbaudīt? Pēc tam rakstīts - grīdas hidroizolācijas izveidošana, hidroizolācija, stiklašķiedras audums. Kas tas ir? Kur to var pārbaudīt?
Žēl, te jau neviena vīrieša nav. Ceru, ka vismaz kāda Kvadra vai Trix kaut ko saprot.

Kas ir keramzīts? Kur to liek? Kā var pārbaudīt, ka tas likts?
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 02. novembris, 03:51:29 no Broņa »

Atslēdzies Spārka

Re: grīdu likšana
« Atbilde #1 : 2016. gada 02. novembris, 07:20:32 »
Tas ir 1.stāvs vai starp stāviem? Kas tā par telpu? Vannas istaba, ja hidroizolācija?

Zem finiera apakšā vajag vati, vismaz 1.stāvā obligāti. Tad finieris.
Tālāk hidroizolācija. Stikla šķiedras audums iestrādāts  hidroizolācijā.
Tālāk pašizlīdzinošā masa. Ja finieris biezs un perfekti taisna virsma, var arī nelikt, tikai aizšpaktelēt šuves. Ja liek, tad to slīpē un gruntē.
Keramzīts ir graudains pakojums. VAI nu keramzīts vai vate.

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2016. gada 02. novembris, 07:51:33 »
ja ir ļoti biezs ūdensizturīgais finieris, varbūt tā var. Tu jau tikai bļauj, bet neko nepasaki -cik liels laukums, kurā vietā

Atslēdzies Trix

« Atbilde #3 : 2016. gada 02. novembris, 08:10:06 »
Sāc ar to, ko Kvadra jautāja pirmajā teikumā - kas ir zem finiera, kurš stāvs, kas apakšā, kādas nozīmes telpa.

Keramzīts ir siltumizolācija ["akmentiņi", izdedži un visādi grabuļi], ber zem grīdas. Padlaikos arī uz bēniņu grīdas un starp stāviem. Nezinu, cik tagad lieto, jo salīdzinājumā ar vati ir ļoti smags.

10 cm tukšuma IMHO gan nav labi nekādā gadījumā, pat ja apakšā ir cita stāva griesti, klabēs nenormāli, ja pirmais stāvs, grīda būs vēsa. Tam ir vate domāta - siltuma un skaņas izolācija. Bet ne piebāzts - grīdapakšai ir jāvēdinās, citādi tas finieris zem linoleja ātri vien sapūs.
[Man gan praksē ar vati piebāzta grīda stāv smuki silta un sausa bez ventilācijas, bet tas laikam neskaitās labais tonis.]

Visprimitīvākā finiera grīda šķūnītim pielikumā.
Uz plika finiera linoleju var likt, bet uzmanīgi. Pirmkārt, kā savienotas finiera plāksnes. Ja šuvju vietās apakšā nav latas, tad tajās vietās finiera loksnes staigās [uzkāp uz vienas, tā ieliecas, uzkāp blakus - ieliecas otra.] Arī tad, ja attālums starp latām nav liels, risks, ka izstaigās, paliek. Latas ik pēc  35 cm neviens Tev neliks. Ar laiku finieris liecas aizvien vairāk un sāk čīkstēt, ja nav šuves stabilas - katrai loksnei balsts pa perimetru vai loksnes saskrūvētas kopā. Nezinu, vai tas ir "smalkajos noteikumos", bet tā rāda mana prakse. Ja gribi, nofilmēšu visdeo, kā tas izskatās.

Otrkārt - cik precīzas zāģējuma vietas. Ja skrandainas, tad būs izciļņi uz linoleja. Rezultāts nav jāskaidro.
Vispār uz "melnās grīdas" - finiera vai skaidu plāksnes - liek siltumizolāciju, piem., kartona plāksnes, tad linoleju.
Treškārt - kāds linolejs. Ja biezais ar mīkstu apakšu, tad daudz kas no nelīdzenumiem dzēsīsies. Ja plānais, cietais, tad uz plika finiera būs auzas.

Hidroizolācija ir divu veidu. Lai a) no zemes mitrums pa pamatiem nelien sienu un grīdu materiālos; b) telpas [vannasistabas] ūdens un mitrums nelien sienās un nesūcas grīdā. Atkarībā no novietojuma materiāli atšķiras. Virs pamatiem - ruberoīds, piķis, visādas mastikas, telpu iekšpusē - "gumijas krāsa", šuvēm un salaiduma vietām - masā ielīmējamas lentes, var būt arī stiklašķiedras.

"Grīdu izlīdzināšana, pašizlīdzinošā masa" ir sajaukta pašķidra cementa javas pļura, ko uzlej uz nelīdzenām betona grīdām, tā izplūst vienmērīgi un rezultātā grīda ir augstāka vismaz par minimums 3-5 mm, bet līdzena. Tālāk liek vajadzīgo. Ne visai saprotu šīs kārtas nepieciešamību, ja ir finiera grīdas - tām latas var izlīmeņot bez dārgā pašizlīdzinošā. Uz finiera tā java IMHO neliekas, jo ne velna nepieķersies, finieris ir elastīgs, javas kārta saplaisās utt.

Meklē, draudziņ, kādu pazīstamu, kas kaut ko saprot, lai aizbrauc apskatīties... "Pa internetu" ārstēt diez ko nesanāks. Iespējams, Tev veči zina, ko dara, bet tikpat iespējams, ka laiž pilnīgu raini.
Vari meklēt arī internetā bildes un konstrukciju aprakstus. Es arī no galvas visu nezinu, tad man pašai jāmeklē, lai visus variantus pārskaitītu.

Ja Tu šo lasi no projekta, ko izstrādājis būvinženieris, tad tādā secībā, kā uzrakstīti materiāli, tiem ir jābūt - kas apakša, tas apakšā, kas augšā, tas augšā.

Bet kaut kas tur ir jocīgi, vai kaut ko Tu putro. Pašizlīdzinošajai masai ar finiera grīdu IMHO nav pilnīgi nekāda sakara. Ja vien veči negrib sev dzīvi atvieglot uz klienta maka rēķina - izlīdzināt pamatni pirms latojuma, lai nav jālīmeņo un jāčakarējas.

[attachment deleted by admin]
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 02. novembris, 08:15:45 no Trix »
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #4 : 2016. gada 02. novembris, 08:33:02 »
Ak, kāda man reputācija, aš sakautrējos... :blushing: :D
Nē, par grīdu likšanām man lielas jēgas nav. Bet tik daudz arī es varu pateikt, ka tukša 10cm "pagrīde" neira labi - būs skaļa un vēsa grīda. Vate kā skaņas un siltuma izolācija vajadzīga.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #5 : 2016. gada 02. novembris, 08:34:50 »
Kad man liidzinaaja ar to masu, tad nekaadus vairs finierus pa virsu- fliizes vai izveeleetais griidas segums ( a lja parkets)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #6 : 2016. gada 02. novembris, 10:08:17 »
Uzliktas finiera plāksnes. Apakšā tukšums. Kādi 10 cm. Pa virsu uz tām plāksnēm pa taisno likšot linoleju. Tas tā normāli? Tā var darīt?
Un ko nozīmē šādas lietas? Bija rakstīts - grīdu izlīdzināšana, pašizlīdzinoša masa. Kas tas ir un kur liek? Zem tā finiera? Virs? Kā to pārbaudīt? Pēc tam rakstīts - grīdas hidroizolācijas izveidošana, hidroizolācija, stiklašķiedras audums. Kas tas ir? Kur to var pārbaudīt?
Žēl, te jau neviena vīrieša nav. Ceru, ka vismaz kāda Kvadra vai Trix kaut ko saprot.

Kas ir keramzīts? Kur to liek? Kā var pārbaudīt, ka tas likts?

Manuprāt NOTEIKTI nevar, jo:
- 10 cm tukšuma klaudzēs, ka vai, tās būs bungas ne grīda.
- linoleju UZ finiera pa tiešo nedrīkst likt. Lai kā špaktelētu, tās plāksnes tik un tā staigās un agrāk vai vēlāk uz linoleja būs redzamas to kontūras.

šķiet, ka tur kāds "optimizē" darbus. bet jāsaprot, kas tā par grīdu 

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #7 : 2016. gada 03. novembris, 00:34:50 »
a man atkal jautajums,kur tev tā grīda LV vai ārzemijā ?
pēc keramzīta un izlīdzinošās masas izklausās pēc LV.

pēc esošā tukšuma -ārzemija :)
bijām šokā, kad atklajām ka starp 1.st griestiem un 2st griidu ir 25+,cm tukšums :D nerunājot par skaņas/siltumizolāciju, man vairak likas,ka tas tak trakoti izšķērdiigi ..tādu kusaku telpas atstāt neizmantotu...

nelasīju komentārus,daudz jau pierakstījuši, bet pārbaudiit gan var visu,kas tur uzskaitiits...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies daddy

« Atbilde #8 : 2016. gada 03. novembris, 09:00:27 »
bijām šokā, kad atklajām ka starp 1.st griestiem un 2st griidu ir 25+,cm tukšums :D nerunājot par skaņas/siltumizolāciju, man vairak likas,ka tas tak trakoti izšķērdiigi ..tādu kusaku telpas atstāt neizmantotu...

Ideāla vieta slēptuvei - ieroči, narkotikas, nelegālā literatūra... māja jābūvē ar perspektīvu :)

Atslēdzies tex

« Atbilde #9 : 2016. gada 03. novembris, 12:45:00 »
Ideāla vieta slēptuvei - ieroči, narkotikas, nelegālā literatūra... māja jābūvē ar perspektīvu :)
Kā reiz to pašu iedomājos, da i līķi uz īsu laiku varētu pieslēpt :D

Atslēdzies tex

« Atbilde #10 : 2016. gada 03. novembris, 12:50:18 »
A uz kā tās finiera plāksnes uzliktas? Pēc idejas vajadzētu būt uz lāgām. Lāgas ir ļooooti rūpīgi jālīmeņo, lai grīda būtu līdzena. un vsp lāgas + plāksnes mēdz nolietoties. JA nav pareizi izžāvētas no sākta gala, tad var izžūt un sākt brīkšķet dažu mēnešu laikā.
Tāpēc es iegāzu betonu.
Es arī vienīgo veidu, kur varētu likt pašizlīdzinošo redzu kā Trix, ka palej ZEM lāgām, lai mazāk darba līmeņojot.
kāpēc jāliek linolejs pa taisno uz plāksnēm, man nav skaidrs. ir tak visādi apakšklāji: kartona, korķa, sintētiskie, kas ir pavisam lēti.
Ja nu vienīgi nav pa taisno uz plāksnēm, bet uz hidras. Tātad telpa ir virtuve vai vannasistaba?
Vrb hidra arī pietiekami izlīdzinās sīkos negludumus un, ja vēl biezs linolejs, vrb i būtu OK. Tikai man tas komplekts izskatās pēc uzprasīšanās uz pelējumu, ja tai telpai no augšas nav kkāda ļoooti laba ventilācija vai tas linolejs nav über kruts elpojošs, bet ūdeni cauri nelaidošs.

Kur tur iebāzt keramzītu - vienīgā vieta, ko Trix pamanīja, ka varētu bērt starp lāgām. Kāpēc nelikt lētāko un vieglāko vati? - no idea.
Ir manīti ļautiņi, kas līdzina ar keramzītu, bet mani viņi nepārliecināja.

Vai tas ir viens saraksts, vai tur ir piedāvāti varianti? Jo to visu likt vienkopus vienā grīdas gabalā vsp šķiet perebors.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 03. novembris, 12:56:00 no tex »

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #11 : 2016. gada 03. novembris, 19:35:44 »
Paldies visiem par skaidrojumiem un padomiem. Viss kārtībā, vate esot ielikta, tā vismaz teica. Nezinu gan, kā to pārbaudīt.
Kvadra vienmēr atstājusi ļoti gudra cilvēka iespaidu tehniskās lietās, nebrīnītos, ja zinātu arī par grīdām. Pārsteidza Spārkas augsti profesionālās zināšanas būvniecībā. Par Trix, protams, nerunāsim, tur augsta klase. Tex zin tādus terminus un nosaukumus, ka kauns jautāt, kas tas vispār ir. Lāgas un hidra, piemēram. Vispār rodas jautājums, kam vajadzīgi vīrieši. Varbūt fiziskā darba veikšanai, bet laikam jau Trix arī tur večiem ieliek.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #12 : 2016. gada 03. novembris, 19:53:20 »
 :D
Plds par novērtējumu. :D Dzīve tāda... Da ij intereses vispusīgas...

"Hidra" ir saīsinājums no "hidroizolācija" - ies jau nu kāds mēli mežģīt :D Lāgas ir koki zem grīdas. Vnk. es mēģināju maksimāli vienkārši izskaidrot, nepiesaucot smago artilēriju. :) Tex jau arī tā maigi izpildījās. :)
A vīrieši ir vajadzīgi tāpēc, lai atnestu kāpostu, par kuru sieviete vai izklaidēties, remontējot dzīvokli. Un lai nomazgātu traukus. ;P

Bet Tu padalies, kas Tev tur top - mož tur vēl kādu lažu "pa internetu" sameklēsim? Un labus padomus iedosim. :evil:
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #13 : 2016. gada 04. novembris, 21:24:27 »
Vēl viens jautājums. Vannas istabā viena flīze izskatās augstāka par citām. Pareizāk sakot, ar pirkstu var sataustīt. Vai likt pārtaisīt? Vai arī tas nekas nav, lai paliek.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #14 : 2016. gada 05. novembris, 01:31:05 »
a bet protams!!!! Kur tu tos meistarus ķēri?! Mīļā sirds! tā taču ir tava nauda... Lai līdzina sienu