Vēl jautājums Tix. Ja atjauno vannu, tas normāli, ka vanna visa grubuļaina no ārpuses. Par iekšpusi neko vēl nezinu. Vai to grubuļus nevar noņemt pirms liek to pārklājumu?
Ārpusē? Principā var - ņemt un noslīpēt, bet šaubos, ka kāds ar to ņemsies. Fleksis, slīpripa un uz priekšu.
Es izskatītu versiju 3x pārkrāsot ar kādu biezu krāsu. Būs vilnīši, bet ne asumi. Čugunnieci gludu dabūt ir bik tā kā mission impossible.
Iekšpusi pirms klājuma slīpē vienmēr. Ja lej pa dārgo - meistars ap 100 eirām - tad iekšpuse ir smuki gluda. Ja lētais Depo variants, tad ir reljefiņš.
Par grīdu - es neliktu linoleju uz finiera. Man nav zināma špaktele, kas "šķirbas aiztaisīs" bez izkrišanas draudiem un turēsies pie koka. Kokam paredzētās špakteles ("El..." Elpa, vai?) ne sūda neturas, cietējot saraujas, pats koks staigā, rezultāts ir izdrupis. Finieris no koka ir taisīts, lai arī līmēts. Es uzliktu 5 mm zaļās kartona plāksnes - skaņas un siltumizolācija -, un virsū kādu zemparketa klājumu - ir tādas kā max. 1 mm biezas bik mīkstas plēves ar caurumiem ventilācijai. Un tad linoleju.
Tīri tādēļ, ka finieris vienmēr izdos šuves, un tās šuves vienmēr izstaigāsies un izspiedīsies virspusē. Vāāāāāāārbūt ja nu ir linolejs ar mīkstu apakšu - tad tas ir kādus 2.5 mm biezs - tā apakša dzēsīs negludumus.
Bet es nav celtnieks, es ir autodidakts...