Autors Tēma: pašu jocīgie ieradumi  (Lasīts 4784 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies itta

Re: pašu jocīgie ieradumi
« Atbilde #30 : 2016. gada 12. decembris, 12:26:12 »
un ja nepiecelsies 4os???bet uzreiz 9-os?

Tad buusu veiksmiigi izguleejusies :D
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #31 : 2016. gada 12. decembris, 15:16:40 »
Kad būsim veci, tad augsne jocīgiem ieradumiem būtiski paplašināsies. :)  Piem.,mani vienmēr izbrīna tantiņas pie kases veikalā, kuras naudas maku izpako no kabatslakatiņa vai celofāna maisiņa, diez kāda tā jēga to maciņu tur ievīstīt ? Vai tā sauktie vācēji, kas vecumā neko nemet ārā pēc principa, ka saimniecībā noderēs... Mana 1 radiniece vecumā ap 70 mazgā un uzkrāj pat jogurta un krējuma trauciņus, celofāna iepakojumus no maizes, visādus reklāmas bukletus, utt utp ar domu, ka viss tas saimniecībā noderēs, kaut visbiežāk tas viss tikai krājas un netiek izmantots nekā. Un vēl viņa taupa labās drēbes, kuru viņai netrūkst un staigā visādos kankaros ne tikai mājās, bet arī ārpus tās.

Atslēdzies tex

« Atbilde #32 : 2016. gada 12. decembris, 15:48:17 »
Vecumu ap 70 var saprast. Tas varētu arī nebūt tieši no vecuma. Clv piedzīvoja pēckara gadus, kad tiešām daudzkur trūkums bija briesmīgs un katrs štrunts - vērtība. Tas varētu būt palicis no bērnības un tad piedzīvotā bada un nebadzības.
Un gadās, ka to sajūtu pat diezgan veiksmīgi "nodod mantojumā". Nedod dievs, bads pienāks... kgan šobrīd tādām bažām nav nekāda pamata - viss kas ir un pat ar rezervi.
Tāpēc nākamajām paaudzēm (ja atkal nebūs kari) to nevajadzētu atkārtot, ja vecāki nav sevišķi centīgi "iestādījuši"...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #33 : 2016. gada 12. decembris, 16:20:25 »
Pašas jūs esat jocīgas.
Tantiņa tai jogurta ķobītī iestāda tomāta sēkliņu, nevis jož uz Depo pēc rūpnieciskajiem podiņiem. Tā ietaupa naudiņu.
"Viss kas ir un ar rezervi" - tas neattiecas uz visiem, arī šajos laikos.

Tad jau jocīgāks ir paradums raustīt plecus par tiem, kas taupa un saimnieciski dzīvo, izmantojot visu, lai nebūtu lieki jātērējas...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #34 : 2016. gada 12. decembris, 16:26:22 »
Lai nu vienmēr būtu viss un ar rezervi. Un pašas mūžam jaunas, stipras un veselas...
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #35 : 2016. gada 12. decembris, 16:42:32 »
Pašas jūs esat jocīgas.
Tantiņa tai jogurta ķobītī iestāda tomāta sēkliņu, nevis jož uz Depo pēc rūpnieciskajiem podiņiem. Tā ietaupa naudiņu.

Zini, Emīlij, es tā kā protu atšķirt taupīgumu no patoloģijas! Tur jau tā lieta, ka tā tantiņa neimanto to visu NEKĀ, ieskaitot, ka neko nestāda tajos ķobīšos, tikai krāj. Ieskaitot tukšās zobu pastu tūbiņas un simtiem citus sū.... Viņai istabas ir tā aizkrāmētas ar visādiem hlamiem, ko nemet ārā, ka lai tiktu pie savas gultas, jāiet pa šauru taciņu...
Un vispār vākšana ir diagnoze un pieder pie obsesīvi kompulsīviem traucējumiem, uz vecumu risks tikt pie šādas diagn.ir daudz lielāks, jo bieži nāk kopā ar citām vecuma marasma izpausmēm. Tāpēc tur jau tā lieta, ka no tā nav pasargāts neviens, un tāds bija arī mana iepr.komentāra AKCENTS.
P.s. BET mani izbrīna cilvēki, kuriem par visu ir kategorisks viedoklis, neiedziļinoties niansēs...

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #36 : 2016. gada 12. decembris, 16:59:04 »
Šeit var apskatīties dok.filmu par šādiem "taupīgajiem"....
http://tvplay.skaties.lv/parraides/diagnoze-vaceji/569327?autostart=true

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #37 : 2016. gada 12. decembris, 17:01:48 »
Vispār jau šī tēma ir par PAŠU jocīgajiem ieradumiem, nevis patoloģiskām tantiņām.

Daudz tu zini, ko "viņa" izmanto vai neizmanto.

Un joprojām neko jocīgu šajā paradumā neredzu - viss ir skaidrs un saprotams... pat tādā gadījumā, ja tā ir slimīga patoloģija, izskaidrojums tam ir.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #38 : 2016. gada 12. decembris, 17:05:37 »
P.s. BET mani izbrīna cilvēki, kuriem par visu ir kategorisks viedoklis, neiedziļinoties niansēs...

Varu tikai piekrist :) mani arī izbrīna. Jocīgi kautkādi... Vēl linkus kopē un liek filmas skatīties...

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #39 : 2016. gada 12. decembris, 17:06:08 »
Vispār jau šī tēma ir par PAŠU jocīgajiem ieradumiem, nevis patoloģiskām tantiņām.
Jā, gan, tikai atšķirībā no Tevis, kurai jau ar 1.komentu šajā tēmā nebija nekā personīga, bet tikai spriedums no malas, es pastāstīju arī par saviem ieradumiem!

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #40 : 2016. gada 12. decembris, 17:09:23 »
Varu tikai piekrist :) mani arī izbrīna. Jocīgi kautkādi... Vēl linkus kopē un liek filmas skatīties...
Manis pēc vari neskatīties un arī turpmāk stingi turēties pie saviem uzskatiem par lietām, no kurām tu neko nesapoti.

Atslēdzies nex

« Atbilde #41 : 2016. gada 12. decembris, 17:10:13 »
Manis pēc vari neskatīties un arī turpmāk stingi turēties pie saviem uzskatiem par lietām, no kurām tu neko nesapoti.

Kaaas tur bij ar tiem kategoriskajiem spriedumiem? :D

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #42 : 2016. gada 12. decembris, 17:12:07 »
Jā, gan, tikai atšķirībā no Tevis, kurai jau ar 1.komentu šajā tēmā nebija nekā personīga, bet tikai spriedums no malas, es pastāstīju arī par saviem ieradumiem!

Man tak nav jocīgu ieradumu, es jau teicu. Kāpēc sevi apgrūtināt un tādus pie sevis turēt? :) A kas citiem liekas pie manis jocīgs, tā nu vairs galīgi nav mana problēma... Pat neinteresē īpaši...

Atslēdzies Broms

« Atbilde #43 : 2016. gada 12. decembris, 17:21:01 »
Nu, kurā pirmā novilka tupeli..
..iekārtojušies ērti un baudām šovu. :)
 :just_popcorn:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #44 : 2016. gada 12. decembris, 17:32:27 »
Mana 1 radiniece vecumā ap 70 mazgā un uzkrāj pat jogurta un krējuma trauciņus, celofāna iepakojumus no maizes, visādus reklāmas bukletus, utt utp ar domu, ka viss tas saimniecībā noderēs, kaut visbiežāk tas viss tikai krājas un netiek izmantots nekā.

ja krājās grēdās un kaudzēs, tad protams ku-kūu :) 
bet es (man līdz 70 ohohoo...) arī pietaupu izlietoju visādas stikla mazburciņas, plastmasas trauciņus ar vāciņiem (a-la dimdiņkāposti) un reklāmas bukletus un nebūt neuzskatu to par dīvainu ieradumu :)  dīvainība būtu piem maximas iepirkuma maisu mest miskastē un speciāl pirkt miskastes maisus :D

bukleti man aiziet ko noklāt darba virsmu un rajonu, kad sīkās zivteles jātīra (nupat ies vaļā, ledus ir!) :)
plastmasas trauciņi noder āķiem u.c. birstošām sīklietām. vidēji viņi iztur 1-2 gadus, pirms saplīst...kā arī ēdiena līdzdošanai bērniem. Mazgā šos (un burciņas) traukmašīna.
stikla mazburciņas noder sīrupiem un medum. arī pamatā līdzdošanai. atpakaļ nenāk nekas, bet ir dubults ekoloģisks prieks, ka bērni dzer mūsu gatavotās sulas un burciņas ir bijušas apritē 2x

bet par to, ka jauniešiem veciešu ieradumi var šķist smiekļigi - piekrītu :) paaudžu maiņa saucās :)