Jau ilgāku laiku lasu to vaimanāšanu par nodokļiem. Un parasti (kā parasti) kā milzu arguments tiek piesaukts "bet Somijā/Igaunijā, UK..."
Nu labi - es daudz ko nezinu, nesaprotu, pat neiedziļinos, bet kaut kā ir sajūta, ka tās vaimanāšanas ir drusku par daudz, un tā vēlme ir tos nodokļus patiesībā nemaksāt praktiski nemaz vai cik nu var maz, un kad nu kāds (valsts) tā kā grib, ok, neveikli un slikti nokomunicēti - aplauzt tos, kas mikrouzņēmumu ieviešanu izmantoja kā galīgi ne viņiem domātu opciju... fsjo. Plakāti, saukļi, piebrēkts feisbuks. Pasargdievs ja kāds ieminās, ka visu mūžu ir maksājis no pilnas algas visus nodokļus (sanāk ka arī par tiem, kas nemaksā) - oo, kādi akmeņi sāk krist šīs personas virzienā...
Pēdējā brēka feisbukā bija par to "māmiņu", kas sūtījusi "bērnu drēbītes", 5 pakas, ar pēcmaksu, un redz VIDs šai atsūtījis vēstuli. Panesās, protams, pašizinātkas...
valsts, valstele, fui, pē, izdzimteņi, utt... Mūsu pašu viena forumiete mēģināja iebilst un argumentēti komentēt - ha. saucēja balss tuksnesī.
Kāpēc šo rakstu?
Jo es varētu piesaukt "bet Dānijā nodokļi ir vēl lielāki"
Jo es varētu pastāstīt, kā arī man tika piedāvāts pāriet uz mikro, kā algas (jebšu naudas cipara, ko saņemu) palielināšanas iespēju. Es atteicos. paldiesdievam, mums tas bija neobligāti, bet zinu, ka ne visur tā.
Jo...
Nu, jūs sapratāt. Vismaz kāds.
Tā ka - drusku ir apnicis.
Jā, nav šajā valstī daudz kas OK, bet arī pašos cilvēkos ir tik daudz mēslu, ka nu jau nevar vairs saprast, kurā pusē to mēslu vairāk. Un mūžīgais strīds par vistu un olu - sak, mēs tā, jo valsts tā. A moš valsts tāda, jo mēs tādi? Nu kaut kā tā.