Autors Tēma: Nodokļu politika - Sausais atlikums, jeb v očeredj bez zdači, čertji!  (Lasīts 8788 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mao

Davai bez davai, jo a ko? Kāds ir plusā? Moš VIDs? Hren zdva...

Lūk Jums mao apzīmējums LV nodokļu politikai  - atradu/izpīpēju uz paģirām salstot Eifelmarket Only 1 Day Discount Very Special Super & Superious Elevator 4 hours rindā pipec kaut kāds otro reizi šogad jau, sviests - lietojiet, izplatiet.

LV nodokļu politika nav nekas neparasts, tai pat ir savs juridisks termins - forse majeure (ārkārtēji nenovēršami apstākļi).
Nepārvarama, bļadj, vara - kataklizma. Stihiska un postoša bēda un neraža. Nu atvainojiet, tā kaut kā sanāca kaut kā tā... pļurkc gatavais, uzsildīt  pēc garšas un maizei nediedelēt!

Nu kaut kā tā.

Atslēdzies Emīlija

Re: Nodokļu politika - Sausais atlikums, jeb v očeredj bez zdači, čertji!
« Atbilde #1 : 2016. gada 30. decembris, 12:09:21 »
Jau ilgāku laiku lasu  to vaimanāšanu par nodokļiem. Un parasti (kā parasti) kā milzu arguments tiek piesaukts "bet Somijā/Igaunijā, UK..."
Nu labi - es daudz ko nezinu, nesaprotu, pat neiedziļinos, bet kaut kā ir sajūta, ka tās vaimanāšanas ir drusku par daudz, un tā vēlme ir tos nodokļus patiesībā nemaksāt praktiski nemaz vai cik nu var maz, un kad nu kāds (valsts) tā kā grib, ok, neveikli un slikti nokomunicēti - aplauzt tos, kas mikrouzņēmumu ieviešanu izmantoja kā galīgi ne viņiem domātu opciju... fsjo. Plakāti, saukļi, piebrēkts feisbuks. Pasargdievs ja kāds ieminās, ka visu mūžu ir maksājis no pilnas algas visus nodokļus (sanāk ka arī par tiem, kas nemaksā) - oo, kādi akmeņi sāk krist šīs personas virzienā...

Pēdējā brēka feisbukā bija par to "māmiņu", kas sūtījusi "bērnu drēbītes", 5 pakas, ar pēcmaksu, un redz VIDs šai atsūtījis vēstuli. Panesās, protams, pašizinātkas...
valsts, valstele, fui, pē, izdzimteņi, utt... Mūsu pašu viena forumiete mēģināja iebilst un argumentēti komentēt - ha. saucēja balss tuksnesī.

Kāpēc šo rakstu?
Jo es varētu piesaukt "bet Dānijā nodokļi ir vēl lielāki"
Jo es varētu pastāstīt, kā arī man tika piedāvāts pāriet uz mikro, kā algas (jebšu naudas cipara, ko saņemu) palielināšanas iespēju. Es atteicos. paldiesdievam, mums tas bija neobligāti, bet zinu, ka ne visur tā.
Jo...

Nu, jūs sapratāt. Vismaz kāds.

Tā ka - drusku ir apnicis.

Jā, nav šajā valstī daudz kas OK, bet arī pašos cilvēkos ir tik daudz mēslu, ka nu jau nevar vairs saprast, kurā pusē to mēslu vairāk. Un mūžīgais strīds par vistu un olu - sak, mēs tā, jo valsts tā. A moš valsts tāda, jo mēs tādi? Nu kaut kā tā.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #2 : 2016. gada 30. decembris, 12:11:58 »
Nodokļu politika? Iedod nogribējušamies tīnim gada budžetu un paskaties kas rezultātā sanāks.  :sarcasm: Tas pats, kas ar valsts budžetu.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #3 : 2016. gada 30. decembris, 12:28:43 »
Zivs, kā zināms, pūst no galvas. A "galva" šajā gadījumā - tā ir valsts ar savu slaucamās govs kaušanas taktiku.

P.S. Tūliņ svētki - Jaunais gads - apsveicu ar jauniem nodokļiem! Nu, tā mums tāda tradīcija.   :egle:

Atslēdzies Mao

« Atbilde #4 : 2016. gada 30. decembris, 12:39:18 »
Jau ilgāku laiku lasu  to vaimanāšanu par nodokļiem.

A Tu nesajauci vaimanāšanu par nodokļiem ar sašutumu par to patstāvīgām svārstībām, izmaiņām un jauninājumiem?
P.s. Nu kā Dāņi krāpjās papras kam, kas zin - mammīt mīļā, šitamo bezkaunību!

Atslēdzies Mao

« Atbilde #5 : 2016. gada 30. decembris, 12:44:15 »
un kad nu kāds (valsts) tā kā grib, ok, neveikli un slikti nokomunicēti - aplauzt tos, kas mikrouzņēmumu ieviešanu izmantoja kā galīgi ne viņiem domātu opciju... fsjo. Plakāti, saukļi, piebrēkts feisbuks.

Aplauzt visus, jo izmantoja arī tie, kam nav domāts? Fašistus vulgaris?

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #6 : 2016. gada 30. decembris, 12:44:18 »
Nē es nesajaucu vaimanāšanu ar sašutumu.

Jo to cilvēku sašutumu kuri strādā uzņēmumos, kur nodokļus maksā - neviens nav gatavs ne klausīties, ne dzirdēt . Ak jā, maz mums tādu. Jo "normāli" ir nodokļus nemaksāt.

Ar šo arī savu dalību šajā tēmā beidzu, saprotamu iemeslu dēļ. Uz priekšu.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #7 : 2016. gada 30. decembris, 12:45:45 »

Tā ka - drusku ir apnicis.

Nelas! Tūliņ spļaun ārā, fu kaka!!!

Atslēdzies Mao

« Atbilde #8 : 2016. gada 30. decembris, 12:53:17 »
Nē es nesajaucu vaimanāšanu ar sašutumu.

Jo to cilvēku sašutumu kuri strādā uzņēmumos, kur nodokļus maksā - neviens nav gatavs ne klausīties, ne dzirdēt . Ak jā, maz mums tādu. Jo "normāli" ir nodokļus nemaksāt.

Ar šo arī savu dalību šajā tēmā beidzu, saprotamu iemeslu dēļ. Uz priekšu.

Sajauci. Mikrobu (par to, ka visā Eiropā kā mudž no visvisādiem mikrobiem - patentbiznesiem , tik pie mums bij 20 gadi jāgaida kad adģidīsies un jāzīlē cik ātri sadi@sīs, speciali jāatkapjas?) lohus nostatīji pret "uzņēmumi, kuri nodokļus maksā", jo laikam tēmā salasīji nemaksātāju lobiju un dalību tēmā beidzi mūkot no tās.
Būs apmēram šitā.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #9 : 2016. gada 30. decembris, 13:04:09 »
Lūk Jums mao apzīmējums LV nodokļu politikai  - LV nodokļu politika nav nekas neparasts, tai pat ir savs juridisks termins - forse majeure (ārkārtēji nenovēršami apstākļi).

Man Mao LV nodokļu politikas vērtējums šķiet pareizs un taisnīgs! ārkārtēji nenovēršami apstākļi 25 gadu garumā...

Manuprāt tas viss no tā, ka LV vispār nav ilglaicīgas politikas, ka visa politika strādā ugunsdzēsēju režīmā - kamēr jaunā valdība dzēš iepriekšējās valdības sakurināto, tikmēr nepamana, ka pašai pakaļa svilst... un tā pa riņķi... Normāli būtu, ka nodokļu politika veicinātu valsts attīstību (un līdz ar to nodokļos iekasētās naudas pieaugumu), nosakot labvēlīgākus nodokļus valstij īpašajās jomās... bet mums diemžēl viss aiziet lozungu/kampaņu līmenī...prioritātes tā arī paliek uz papīra...jo nāk citi politiķi un tiem ir citas prioritātes, nav pēctecības...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #10 : 2016. gada 30. decembris, 16:57:07 »
Protams, var arī nevaimanāt, tikai ja runājam tieši un precīzi par valsti, tad katras pagātnē mirušās valsts nāves priekšvēstneši, iespējams, ir bijuši atšķirīgi, tomēr ... tad, kad atrasties cietumā ierindas cilvēkam kļūst pieņemamāks variants, nekā būt uz brīvām kājām, jo tad kreditori liks beidzot mierā, būs jumts virs galvas vai vismaz kkas, ko paēst, vai vēl kādi citi iemesli tā liek uzskatīt ar sekojošu situācijai adekvātu rīcību (demonstratīvi izsist kādu skatlogu vai lielveikalā nozagt tā, lai pieķer) ... Tad, kad jēdzīgāk ir atspārdīt pašam noķerto zaglēnu, nekā saukt policiju, kura tāpat pēc divi stundām palaidīs šo uz brīvām kājām ... Tad, kad (un te ir runa par to, uzkurieni šī valsts šobrīd soļo) nedarīt neko ir komfortablāk nekā mēģināt cīnīties, jo pēc lielisko nodokļu nomaksas, redzot to starpību starp sevi un tiem, kuri sēž caurām dienām sētmalē vai visādos smalkos departamentos un aģentūrās, tu, cilvēks, redzi, ka neko darīt tik tiešām nebija vērts, tad konkrētajai valstij ir lieeeeeelas problēmas, y vēl lielākas ir sagaidāmas pārskatāmā nākotnē. Ne par sevi, bet tikai un vienīgi par valsti šeit ir stāsts.
Tuvu tam vienreiz jau bijām - ja nebūtu ap 2009. gadu ieviesuši auto konfiskāciju, tad tie džeki vēl aizvien brauktu bez apskatēm, y krātu sodu kvītis, kuras tā arī nekad netiktu apmaksātas ... Jo ... pofig ... tāpat sliktāk vairs būt nevar ...
Tie, kuri grib un var strādāt, to darīt vienalga turpinās, tikai ... tur, kur ir jēga to darīt.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #11 : 2016. gada 30. decembris, 21:13:51 »
Šodienas prioritāte ir kompakta, efektīva un galvenais - daudzkārt LĒTĀKA valsts pārvalde nevis politiķu solīšanas un muldēšanas, bet - konkrētu darbu līmenī. Šis nu ir tas smagais mājasdarbs visai tai "politiskajai elitei", lai kādam šeit rastos kaut minimāla vēlme maksāt tos nodokļus. Pretējā gadījumā sanāk kā viduslaikos - zemnieciņi, kuri strādā, apmaksā karaļa, galma un pietuvināto dzīrošanu pilī, kamēr pašiem īsti ēst nav ko. Tā nebūs, muļķu vairs nav. Un, lai ko neizdomātu Kučinskis un Co, LV jaunāko laiku vēsture nemainīgi pierāda to, ka uzņēmējs ir vienmēr izrādījies gudrāks par visiem VID, šmid un pārējiem varas ķēdessuņiem. Tā būs arī šoreiz.
Es, protams, saprotu, ka šī uzdevuma veikšanai "politiskajai elitei" ir jāpierāda, ka viņiem ir tas, kā viņiem vēl līdz šim nekad nav bijis, - politiskas gribas sāpīgām reformām + vēlmei šo valsti glābt tā vietā, lai to slauktu, bet galvenais - "bumbām kājstarpē". Ierēdņi visus 20+ gadus ir būvējuši savam cietoksnim apkārt mūrus un rakuši aizsarggrāvjus, ministri un politiķi, kā izskatās, visai nosacīti kaut ko kontrolē jautājumos, kas notiek valsts pārvaldē, rodas iespaids, ka valsts sekretārs mierīgi var pajoli - ministru aizsūtīt uz turieni, kur karaļi kājām staigā, ja kārtējā politiskā amatamarionete atļautos jaukties atstrādātajā, ieeļļotajā un noregulētajā birokrātijas veģetēšanas mehānismā.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 30. decembris, 21:26:44 no Zigfrids »

Atslēdzies Minne

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #14 : 2016. gada 30. decembris, 23:28:53 »
Izņemt savā tagadējā mītnes zemē bankas karti un atsūtīt kopā ar PIN kodu cilvēkam LV, tas ir ļoti sarežģīti un dārgi? Un vnk uzlikt uz tās kartiņas konta uz LV līdz šim pārsūtāmo summu. Man liekas, ka 23% no summas noteikti būs vairāk! Ja nu LV valdnieciņi savā alkatībā vēlreiz vēlas samazināt LV budžeta ieņēmumus un vietējo banku apgrozījumu, tad varbūt vajadzētu viņiem šajā lietā palīdzēt?  :sarcasm: Es saku vēlreiz, cilvēki ar PSRS dzīves pieredzi izgrozīsies un apies visus stulbos varturu izdomājumus nolūkā noslaukt vairāk. Negrib, lai nauda grozās LV ekonomikā? Voila! Lūdzu jums! GB, IRL vai DE bankas karte un ejiet jūs ieskrieties ar saviem 23%.