Piekrītu Maruu kopumā.
Ir valstis, kurās tas strādā daudz labāk, kur vairums maksā un vairums arī saņem. Un jā, tās ir valstis, kādās gribētos dzīvot
Aber tiem, kas uzskata, ka sāks maksāt tad, kad cerēs uz atdevi: OK. Tikai tagad pārstājiet lietot to atdevi, par ko samaksājuši citi. Lasieties nafig no valsts ārstu rindām, ejiet pie privātajiem par pilnu cenu. Prom no valsts skolām un bērnudārziem: maksājiet privātajiem un nediedelējiet pabalstus no pašvaldības! Un ja pret jums kāds cits izrīkosies nelikumīgi, bezkaunīgi un necienīgi, netraucējiet valsts/pašvaldības policiju. U.t.t. OK par ceļiem ceļu nodokli piedzīs (ja ir auto) un PVN arī vairumā gadījumu maksāt nāksies. Bet tur kur ir privāta alternatīva, vācieties nafig no citu apmaksātā, ja jau tā sistēma slikta un nevēlaties tajā piedalīties, - nepiedalieties. Tik neaizmirstiet atteikties arī no jelkādu labumu saņemšanas un pērciet tos par pilnu cenu no privātajiem.
Un, protams, ka nemaksājot nevarēs cerēt uz slimību pabalstiem, māmiņalgām vai pensijām. IMO, pat minimumu nevajadzētu dot (ex) darbspējīgiem, kas neko nav maksāuši. Lietojiet nožulītos uzkrājumus un nevaimanājiet.
Un, ja nu te atklīst tituškas u.tml problēmas, tad velciet ārā privāti iegādāto ieroču arsenālu un kaujas prasmes un aizstāviet savu māju paši.
Ticu, ka ir clv, kas to visu tiešām var paši un nomenedžēs savas finanses labāk, spēs izlīdzēties ar uzkrājumiem no sistēmai nožulītā (es tiešām varētu: atdodiet manas 2/3 un es par visu spētu samaksāt pilnu cenu 1x, nevis par medicīnu maksāt vēl pa otram lāgam, jo pie valsts apmaksātā nevar tikt saprātīgā laikā un kvalitāte arī daudzkur stipri apšaubāma, par skolām un sabiedriskajiem transportiem es nemaksātu, jo nelietoju, un tās pāris reizes, kad vajadzētu policiju vai nmpd varētu samaksāt pilnu izbraukuma maksu), visu nopirkt par pilnu cenu un pat sevi aizstāvēt paši (lūk, to es pilnvērtīgi nevarētu, ne ar ko nesadabojoties, jo mana specializācija nav brutāls spēks, taču varētu noderēt pie modernās tehnikas, ko vienpersoniski nevaru iegādāties un uzturēt...).
Bet cik ir tādu, kas tiešām paši to spēj? Atceramies demokrātijas lielāko problēmu: 80% clv ir slinkas un stulbas veģetācijas...