Autors Tēma: Nodokļu politika - Sausais atlikums, jeb v očeredj bez zdači, čertji!  (Lasīts 8825 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Bobs

Re: Nodokļu politika - Sausais atlikums, jeb v očeredj bez zdači, čertji!
« Atbilde #45 : 2017. gada 03. janvāris, 08:21:06 »
Latvijā nodokļi ir kā tāda rasola bļoda ap ko visi ņemās. Tie, kas maksā nodokļus, to bļodu piepilda, valdība izrij savu daļu, ar pārējo mēģinot pabarot visu tautu. Tie, kas rasolam sametās, par to galīgi nepriecājas, bet tie, kas neko nedeva, bet tik un tā kaut bišķi no tā dabū, saka - "baigi maz, ne visai ta arī garšīgi, ziniet, lociņus vēl varējāt piemest, krējumu normālu, nevis no plēves pakas, gurķi arī lētucis un desu vispār nemanījām! Kamēr normāli nesāks barot, nemaksāsim!" Tikai, biedri, kur gan tur desa gadīsies, ja puse no tiem, kam bija tam rasolam jāsametās, pat kartupeļiem nepiemeta, kur vēl desai? Rīļām politiķiem arī savs nopelns, bet tie, kas pie bļodiņas lien, bet kapeiku nepiemeta, ne par to pašu kapeiku nav labāki par politiķiem. Ar katru reizi to bļodu vajag lielāku, visi grib ēst vairāk, bet jāmaksā vairāk tiem, kas visu laiku maksā. Ja tā rasola bļoda maksā 100€ un par viņu jāmaksā 20 cilvēkiem, bet puse nemaksā, tad tie jau ir 10€ no katra maksātāja, to 5 vietā, kas būtu par porciju varbūt arī pieņemami. Vēl kāds atmet maksāšanu? Pārējiem atkal jāmaksā vairāk. Tā bļoda lētāka nepaliks, vienkārši tiem, kas maksā, jāmaksā vairāk, jo badakāšiem, kas nemaksā, nedot nedrīkst, lai badā nenomirst. Viņiem tak esot tiesības! A pienākumu nav?  :sad_smiley:

+100 !
Šo visu ideāli atspoguļo arī realitāte daudz mazākās kopienās - viena daudzdzīvokļu nama iemītnieki, kur daļa pofigā nemaksā komunālos, bet apsaimniekotājam rēķini jānosedz ar maksājošo samaksāto naudu.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #46 : 2017. gada 03. janvāris, 09:11:43 »
Nemaksātāji, nemaksātāji... Kurus nodokļus tad var nemaksāt? Iesi uz veikalu - PVN maksāsi gribi vai negribi. Akcīzi, NĪN, auto nodokli - maksāsi, nekur nespruksi. Jebkurš cilvēks, kas šeit dzīvo, kaut ko maksā, ja vien nav galīgs bomzis. Izvairīties, vismaz daļēji, var tikai no darbaspēka nodokļiem, bet ar to maksāšanu neredzu pamata diži lepoties - ne jau pats ko maksā (ja vien neesi uzņēmējs vai pašnodarbinātais), bet darba devējs. Strādā darbavietā, kur DD visu maksā - būsi "maksātājs", ja DD nemaksā, tad  "nemaksātājs". I viss. Tas iedomātais maksājumu sadalījums DD daļā un DŅ daļā, pa manam, ir tukša skaņa - tik un visus nodokļus maksā DD. Par manu nelielo algoto darbu tiek maksāts, tā ka laikam skaitos maksātājs - bet savu nopelnu nekādu tur nesaskatu. Ja DD ko nomuhļītu, neba tāpēc es prom ietu. Otrkārt, ja daļu nodokļu naudas, kas pazūd bezdibenīgajā valsts kases caurumā, DD būtu izlietojis sava biznesa paplašināšanai un attīstībai, droši vien,  i darbavietu būtu vairāk, i algās vairāk spētu samaksāt - ar kurām tad ietu uz veikalu utt. Bet tagad tas DD kā tāda noliesējusi piena gotiņa ar pustukšu tesmeni...   A slaucēji tik paģēr - vairāk, vairāk piena dod! Citādi nodosim gaļā!
Protams, atkal mūžvecais jautājums - kas bija pirmais, vista vai ola. Vai mēs dzīvotu labāk, ja iekasētu visus nodokļus no zeķu adītājām un ogu lasītājiem. (Jā, jo lielie PVN shēmotāji kā dzīvoja, tā dzīvos netraucēti).  Domāju, ka ne. Jo tajā rasola bļodā desa tik un tā būs nošmaukta un krējuma vietā "izstrādājums". Mucu ar cauru dibenu nepieliesi nekādi.

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #47 : 2017. gada 03. janvāris, 09:21:23 »
Nemaksātāji, nemaksātāji... Kurus nodokļus tad var nemaksāt? Iesi uz veikalu - PVN maksāsi gribi vai negribi. Akcīzi, NĪN, auto nodokli - maksāsi, nekur nespruksi. Jebkurš cilvēks, kas šeit dzīvo, kaut ko maksā, ja vien nav galīgs bomzis.
Un tie, kas maksā no arī nodokļus no algas (IIN un socnodokļa maksāšanu DŅ pašam arī ir iespēja kontrolēt līdzi. Ja DD to nemaksā, neba jau Tev uz rokas to atstāj, tādas utopijas nav, tā aiziet viņa kabatā, bet Tev no tā krējuma izstrādājums), tāpat maksā to PVN, akcīzi un pārējo. Un dēļ tiem, kas nemaksā ienākuma un socnodokli, ne vien fiziskām personām, bet arī uzņēmējiem (Tās pašas shēmošanās ar mikrouzņēmumiem, aplokšņalgas, kas gan saņēmējam patīk, gan izmaksātāju atbrīvo no zināma nodokļu sloga), tas rasols mums tik pliks arī ir. Ko brīnīties, ka mums tāda valdība? Mums visa tauta tāda ir! Bet politiķi no tautas vidus cēlušies, maz mums tur importa mantas.
Un par to, ka zivs no galvas pūst - kur jūs esat redzējuši sapuvušu zivi ar veselu galvu? Kad juka Padomju Savienība, katrs jau tad ķēra un grāba, ko varēja. Mums tas no Padomju laikiem palicis - ka tik ko nāsīs ieraut, ka tikai kaut ko nemaksāt, ka tik labums pašam, kopējais pie tās vietas, kur mugura zaudē savu labskanīgo nosaukumu. Tā ir visas tautas slimība, ne jau vien to dažu valdībā. Vienmēr mani smīdinājuši tie, kas saka, ka nemaksās, jo valdībā zagļi. Tā tāda atbildības dalīšana. Vai arī kaut kas ir mainījies un zagšana tagad skaitās tikai tad, ja summa vismaz ar 3 nullēm un uz augšu?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #48 : 2017. gada 03. janvāris, 09:37:25 »
Kopējais labums? Ar ko kopīgs? Pēc principa - vispirms apēdīsim tavu, pēc tam katrs savu? :D Mans ir tikai tas, kas mans. Valstij gar mani ir daļas tikai tikām, kamēr no manis var kaut ko iekasēt. Sistema nipeļ - tuda dui, ottuda ***. Vai par to, ka gadu desmitiem esmu strādājusi, es varēšu mūža nogalē pie ārsta aiziet? Es zinu, ka paļauties un rēķināties varu tikai ar sevi, ka nekādas sociālās aizsardzības nav un nebūs, un pensijas arī nebūs. Tad arī gādāju, cik spēju, par sevi pati, un nudien negulēšu sliktāk no tā, ka kādam pakalpojumu sniedzējam būšu samaksājusi "uz ķepas".
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 03. janvāris, 09:44:24 no kvadra »

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #49 : 2017. gada 03. janvāris, 09:50:07 »
Kopējais labums? Ar ko kopīgs? Pēc principa - vispirms apēdīsim tavu, pēc tam katrs savu? :D Mans ir tikai tas, kas mans. Valstij gar mani ir daļas tikai tikām, kamēr no manis var kaut ko iekasēt. Vai par to, ka gadu desmitiem esmu strādājusi, es varēšu mūža nogalē pie ārsta aiziet? Es zinu, ka paļauties un rēķināties varu tikai ar sevi, ka nekādas sociālās aizsardzības nav un nebūs, un pensijas arī nebūs. Tad arī gādāju, cik spēju, par sevi pati, un nudien negulēšu sliktāk no tā, ka kādam pakalpojumu sniedzējam būšu samaksājusi "uz ķepas".
Bet tas jau tagad ir - vispirms apēdīsim to rasolu, ko sametuši tie, kas nodokļus maksā, un pēc tam nemaksātāji katrs savā kaktā savus "ietaupījumus" pa kluso nograuž. Ietaupījumus ieliku pēdiņās, jo taupīts jau ir no kopējā katla, ka tikai nepiemest. Ja nemainīsies tautas kopējā uztvere, kas nemainīsies, ja jau 25 gadu laikā nav pielecis, kas ir kopējais labums un kam tas vajadzīgs, pie ārsta tiešām neaiziesi. Gribas algas un pabalstus kā citur Eiropā, bet nodokļu parādnieku un nemaksātāju procents tāds, kā visās tajās valstīs, ko mīlam piesaukt, kā paraugus, kā jābūt, kopā ņemtās. Nav tādas valsts, kur pie varas esošie nepiesavinās neko. Bet pie mums tā sava āda katram tik tuva, ka vajadzētu pa knābi visai tai masai, kas izvairās no maksāšanas, bet bļauj, ka slikti. Jārisina, protams, ir arī valdības jautājums, taču - ja tagad tur visus saliks tādus, kas tiešām labos un domās, ko un kā sakarīgāk un stingrāk kontrolēs, lai ārsti un policisti uz viņiem izsniegto degvielas budžetu nebrauc savās vajadzībās, tik un tā jūtama uzlabojuma nebūs. Neko dalot uz visiem, nekas arī sanāk.
Senie latvieši mēdza teikt - ko sēsi, to pļausi. Mēs nesējam un brīnamies, ka ražas nav.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #50 : 2017. gada 03. janvāris, 09:57:17 »
Zini, Maruu, kur paliet motivācija maksāt nodokļus?
Pirmā reakcija, kad IR! t.i., kad tik tiešām tie nodokļu iekasēšanas plāni pildās labi. Kas notiek?
Kalvīša laikā bija soc. budžetā uzkrājums izveidojies - miljards, ja pareizi atceros! Pensijas palielināja? Vai pabalstus? Da, liecies mierā! Aizdeva valsts pamatbudžetam un prasti norija.
Y tagad - tieši tas pats. Ja viss kārtībā, momentāli tiek lemti jautājieni par algu paaugstināšānām, prēmijām, utt.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 03. janvāris, 10:07:06 no Zigfrids »
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #51 : 2017. gada 03. janvāris, 10:00:59 »
Tas, kurš sēj, gribētu arī ražu pats novākt. Daļu sēklai atstāt, daļu ēšanai, lai līdz jaunai ražai izdzīvotu. A te - prodrazverstka (ceru, termins pazīstams?) klāt - dod šurp!  ;)

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #52 : 2017. gada 03. janvāris, 10:01:21 »
Zini, Maruu, kur paliet motivācija maksāt nodokļus?
Pirmā reakcija, kad IR!
Nu un ko uz valdību bļaujat? Pat, ja viņi nesavāktu savus nekur nerakstītos 20% no visa, par ko visi zina, bet pierādīt nevar, ar visu, kas mums ir, tāpat būtu par maz. Gribās britu pabalstus, bet maksāt nodokļus kā britiem negribas.

Atslēdzies tex

« Atbilde #53 : 2017. gada 03. janvāris, 12:55:08 »
Piekrītu Maruu kopumā.

Ir valstis, kurās tas strādā daudz labāk, kur vairums maksā un vairums arī saņem. Un jā, tās ir valstis, kādās gribētos dzīvot ;)

Aber tiem, kas uzskata, ka sāks maksāt tad, kad cerēs uz atdevi: OK. Tikai tagad pārstājiet lietot to atdevi, par ko samaksājuši citi. Lasieties nafig no valsts ārstu rindām, ejiet pie privātajiem par pilnu cenu. Prom no valsts skolām un bērnudārziem: maksājiet privātajiem un nediedelējiet pabalstus no pašvaldības! Un ja pret jums kāds cits izrīkosies nelikumīgi, bezkaunīgi un necienīgi, netraucējiet valsts/pašvaldības policiju. U.t.t. OK par ceļiem ceļu nodokli piedzīs (ja ir auto) un PVN arī vairumā gadījumu maksāt nāksies. Bet tur kur ir privāta alternatīva, vācieties nafig no citu apmaksātā, ja jau tā sistēma slikta un nevēlaties tajā piedalīties, - nepiedalieties. Tik neaizmirstiet atteikties arī no jelkādu labumu saņemšanas un pērciet tos par pilnu cenu no privātajiem.

Un, protams, ka nemaksājot nevarēs cerēt uz slimību pabalstiem, māmiņalgām vai pensijām. IMO, pat minimumu nevajadzētu dot (ex) darbspējīgiem, kas neko nav maksāuši. Lietojiet nožulītos uzkrājumus un nevaimanājiet.

Un, ja nu te atklīst tituškas u.tml problēmas, tad velciet ārā privāti iegādāto ieroču arsenālu un kaujas prasmes un aizstāviet savu māju paši.

Ticu, ka ir clv, kas to visu tiešām var paši un nomenedžēs savas finanses labāk, spēs izlīdzēties ar uzkrājumiem no sistēmai nožulītā (es tiešām varētu: atdodiet manas 2/3 un es par visu spētu samaksāt pilnu cenu 1x, nevis par medicīnu maksāt vēl pa otram lāgam, jo pie valsts apmaksātā nevar tikt saprātīgā laikā un kvalitāte arī daudzkur stipri apšaubāma, par skolām un sabiedriskajiem transportiem es nemaksātu, jo nelietoju, un tās pāris reizes, kad vajadzētu policiju vai nmpd varētu samaksāt pilnu izbraukuma maksu), visu nopirkt par pilnu cenu un pat sevi aizstāvēt paši (lūk, to es pilnvērtīgi nevarētu, ne ar ko nesadabojoties, jo mana specializācija nav brutāls spēks, taču varētu noderēt pie modernās tehnikas, ko vienpersoniski nevaru iegādāties un uzturēt...).
Bet cik ir tādu, kas tiešām paši to spēj? Atceramies demokrātijas lielāko problēmu: 80% clv ir slinkas un stulbas veģetācijas...
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 03. janvāris, 13:21:12 no pitons »

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #54 : 2017. gada 05. janvāris, 13:31:43 »
šodien izlasīju

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #55 : 2017. gada 05. janvāris, 18:40:09 »
Nu tātad Latvijā darbaspēka nodokļu summa pie neto EUR 1000  ir 762.79.

Var kāds (es tam par glupu, sorry) sameklēt salīdzinājumam, cik tad ir citās valstīs? Uz to pašu neto algu. Nu, ne jau Zimbabvē, bet tipa labklājīgajās, kuras mēs te mēdzam piesaukt par piemēriem, un citās Eiropas, tā teikt, jaunattīstības, valstīs. Lai saprastu, vai tiešām Latvijas uzņēmēji ir sliņķi un parazīti, kas velti gaužas par nodokļu slogu, vai tomēr tam ir kāds pamats.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #56 : 2017. gada 05. janvāris, 19:29:04 »
Neesmu grāmatvedis, bet elementāro matemātiku saprotu. Tas aprēķins ir bullšits. Ja jau reiz pateikta nodokļu daļa, kur rodas vēl papildus iedzīotāju ienākumu nodoklis? Neštimm.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #57 : 2017. gada 05. janvāris, 19:41:54 »
Aprēķins ir pareizs
http://www.vid.lv/algas-kalkulators.html
Ieliec "alga uz rokas 1000" un dabūsi tos pašus 762.79
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 05. janvāris, 19:46:57 no kvadra »

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #58 : 2017. gada 05. janvāris, 21:04:49 »
Kvadra, es savulaik biju šokā, kad saņēmu algu un ieraudzīju to mazo nodokli, kas no manis atvilkts. Par 2 nedēļu darbu apmēram 800+ eiro, no tā labi ja 40 eiro nodoklis. Cik darbadevējs vēl par mani maksāja, nezinu. Pieradusi tak Latvijā biju, ka gandrīz 3. daļu no manas algas ierauj valsts.
Bet cilvēkiem, kas gadā saņem 45000 ir lielie nodokļi. Nezinu, kādi, jo līdz tādam līmenim neizaugu.

Atslēdzies tex

« Atbilde #59 : 2017. gada 05. janvāris, 23:42:28 »
Nevis gandrīz 1/3, bet 43-44%
OK, mazo algu clv ar vairākiem apgādājamiem Vrb mazāk.