Autors Tēma: Noziedzīga vienaldzība  (Lasīts 19431 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

tas_pats_lv

• Viesi
Re: Noziedzīga vienaldzība
« Atbilde #90 : 2017. gada 10. janvāris, 13:57:56 »
Bet somi Somijā dzer daudz mazāk nekā tie paši somi Igaunijā, Latvijā utt :) Kas arī ir mērķis! Nevajag argumentēt ar "salmu vīra" argumentiem sk. Sparkas rakstu!   

Atslēdzies daddy

« Atbilde #91 : 2017. gada 10. janvāris, 14:05:04 »
Bet somi Somijā dzer daudz mazāk nekā tie paši somi Igaunijā, Latvijā utt :) Kas arī ir mērķis! Nevajag argumentēt ar "salmu vīra" argumentiem sk. Sparkas rakstu!

īsti nesapratu loģiku - tas, ka cilvēki daudz dzer ārzemēs, ir OK, ka dzer mājās - slikti? :) ārzemniekiem šmigu pārdodam (par valūtu??!), savējiem nē? :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #92 : 2017. gada 10. janvāris, 14:14:21 »
Loģika elementāra. Nabagi tālu neaizbrauks un pēdējās smadzenes nenodzers, ja pie mājas nav ar ko.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #93 : 2017. gada 10. janvāris, 14:49:42 »
Blēņas. Plikadīdas ir naski uz izdomu un eksperimentiem. Nebūs šņabja, dzers logu mazgājamo šķidrumu, vannas putas, bremžu šķidrumu un sazinko vēl tik ne.
Piemēri nav tālu jāmeklē...

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #94 : 2017. gada 10. janvāris, 15:37:16 »
Lai tak dzer un mirst.

Atslēdzies reno

« Atbilde #95 : 2017. gada 10. janvāris, 15:54:02 »
Igauņi savu šmigu nopērk Latvijā, tādēļ tik labi rādītāji

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #96 : 2017. gada 10. janvāris, 16:37:08 »
Mani te, diskusijā sāk tikai viena lieta ieinteresēt.
Pievēršot uzmanību divām (ne tām izteiktākajām, pagaidām) tendencēm runātāju izteikumos, domāju, akceptēs vai neakceptēs vairākums ...?
Tātad, pirmkārt, alkohola pieejamību ierobežot nedrīkst (izteikums Nr. 1). Nu, tā vai citādi formulēts, bet doma vienalga - tāda.
Otrs izteikums, - vajag sterilizēt, lai nedzemdē!
Un tagad, - saliekam abus kopā! Tātad, iespēju pieliet acis nelabvēlīgajiem katrā ziņā ir obligāti jānodrošina ..., bet iespēju izvēlēties, dzemdēt vai nē, to gan - žļekts ar cirvi - un - nav!
Man tas liktos dīvaini, atklāti sakot.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies tex

« Atbilde #97 : 2017. gada 10. janvāris, 16:44:54 »
Nav jēgas pieņemt likumu, ko neizdosies ieviest un kontrolēt tā ievērošanu.
Aber pieliet tai šmigai kko ilgterimņā sterilizējošu, varētu būt efektīvi

Atslēdzies reno

« Atbilde #98 : 2017. gada 10. janvāris, 16:47:08 »
Aizliedziet pārdot/lietot/tirgot alkoholu. Vispār. Ar visdrakonoskākajiem sodiem par pārkāpumu.
Reakcija bija uz šo izteikumu, nevis alkohola tirdzn. ierobežošanu

Slinkums meklēt, bet gan jau par sterilizāciju arī  ir viegla novirze no oriģinālās domas

Zigfrīd, man liekas dīvaina šī padomiskā tendence -sagrozīt

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #99 : 2017. gada 10. janvāris, 17:04:47 »
Reakcija bija uz šo izteikumu, nevis alkohola tirdzn. ierobežošanu

Slinkums meklēt, bet gan jau par sterilizāciju arī  ir viegla novirze no oriģinālās domas

Zigfrīd, man liekas dīvaina šī padomiskā tendence -sagrozīt

Man ir grūti svešās galvās ielīst, y uztvere mums katram savādāka dota ... Kā uztvēru dažu cilvēku tekstus, tā y rakstu.
Un tas izteikums bija ne vairāk kā nopietni domāta neliela provokācija nolūkā pamudināt šejieniešus tā vietā, lai konstatētu situāciju, šaut ārā savus variantus, ko tad darīt, lai to problēmu risinātu?
Man gribas saprast, vai ir tā, ka TPLV ir taisnība jautājumā par 110%, un šī diskusija ir tikai tāda kā paburkšķēšana virtuvē pie galda (ar ko te, starp citu, mūžīgi čīkstošais zigfrids nodarbojoties)? Ja runa ir par risinājumiem, tad (man arī slinkums - visu no jauna nepārlasīšu) rezumē pagaidām ir aptuveni sekojošs:
1. Sterilizēt (vēlējuma izteiksmē). Variants izticis bez redzamas pretestības no pārējo pļāpātāju puses.
2. Aizliegt alkoholu. Reakcija: tas nekam neder, jo ... sausais likums ASV, Svetka - konfetka, NL kandžas aparāts, utt.
3. Par to, ka policija vai soc. dienesti ko vairāk varētu pasākt ... par to tā īsti neviens laikam pat neieminējās, jo ... tie tāpat ir slinki, kamēr kāds nestaigā pa ielu ar nazi mugurā, vienādiņ neko nedarīs ...

Vai vēl kādi bija varianti?

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #100 : 2017. gada 10. janvāris, 17:20:45 »
1. Sterilizēt (vēlējuma izteiksmē). Variants izticis bez redzamas pretestības no pārējo pļāpātāju puses. - Nevar pieņemt likumu, kuru izpildi nevar kontrolēt vismaz saprātīgā % gadījumu. jā, un tad vēl tradīcijas... Cik ir pilnīgu atturībnieku, citādi tā tāda divkosīga runa?
2. Aizliegt alkoholu. Reakcija: tas nekam neder, jo ... sausais likums ASV, Svetka - konfetka, NL kandžas aparāts, utt. -
- Ko darīt? Kā ierobežot bērna nokļūšanu tam galēji nelabvēlīgos apstākļos. Likums - nedrīkst dzemdēt, ja 2 bērni izņemti no ģimenes acīmredzami nestrādās par 99.99%
3. Par to, ka policija vai soc. dienesti ko vairāk varētu pasākt ... par to tā īsti neviens laikam pat neieminējās, jo ... tie tāpat ir slinki, kamēr kāds nestaigā pa ielu ar nazi mugurā, vienādiņ neko nedarīs ... - Nav iespējams sabiedrībā (nevis cietumā, ārstniecība iestādē utt.) kontrolēt, ko dara cilvēks 24/7 dienas/nedēļā... Tevis minētie dienesti, tāpat kā ugunsdzēsēji, var lielākoties tikai nodarboties ar  ugunsgrēka dzēšanu jeb nelaimes novēršanu. Diemžēl.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 10. janvāris, 17:48:14 no ...(cita) »

Atslēdzies daddy

« Atbilde #101 : 2017. gada 10. janvāris, 17:35:33 »
cilvēki mirst katru dienu, gan dzērumā, gan bērni, gan Dobelē... šis ir drusku neparastāks, skaļāks gadījums, kuru mediji izvilka gaismā, tas arī viss.   

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #102 : 2017. gada 10. janvāris, 18:22:42 »
greiza logjika... ka obligaati jaabuut tur iekshaa lai redzeetu rezultaatu... to redz arii blakus esot... un jaa, arii straadaajot...
vainot socdienestus uc (kurus, protams, man ar gribas vainot, bet nemeegjinaat ciiniities ar ceelonjiem- kvai sho nekontroleeto un bezatbildiigo vairoshanos- stulbi un neefektiivi... jaa, vb nosterilizeejot taadu maatiiti nepiedzims kaads potenciaalais beethovens... tomeer paraleeli nepiwdzims veel streekjiitis nelaimiigu beernu...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #103 : 2017. gada 10. janvāris, 18:34:53 »
 ... Cita, tad es saprotu, ka tavuprāt tuneļa galā gaisma pat redzama nav?

Labi, uzvedinošs jautājums ... īpaši - tiem, kuri pretendē uz Pasaules vai kādu to daļu iedzīvotāju dzīvesveida pazīšanu. Nu, daudz ceļo (? nez' vai tas īsti derētu, bet tomēr ...), ilgstoši uzturas kādās citās valstīs un ir labi iepazinuši vietējo situāciju no augšas līdz apakšai ...
Tātad, - vai ir uz šīs planētas tādas teritorijas, kurās nelabvēlīgās ģimenes mūsu izpratnē vispār nav ne pamanāmas, ne to klātbūtne - jūtama?
Un, ja ir, tad kas varētu būt tas faktors, kāpēc tur tā ir?

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #104 : 2017. gada 10. janvāris, 19:46:55 »
Man liekas, ka sociāliem darbiniekiem ir tikpat daudz tiesību kā pedagogiem skolā. Un policija rīkojas likuma ietvaros.
Nezinu, vai te kāds ir pilnīgi siltumnīcas apstākļos audzis. Alkoholiķi un nelabvēlīgas ģimenes ir katrā dzimtā. Nekur tālu nav jāiet. Mēs gandrīz visi esam tur iekšā, lai objektīvi spriestu. Un turīgums nav rādītājs ģimenes labvēlīgumam.