Autors Tēma: Noziedzīga vienaldzība  (Lasīts 19470 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Maruu

Re: Noziedzīga vienaldzība
« Atbilde #120 : 2017. gada 11. janvāris, 23:32:50 »
man liekas, Tu gribi vienaa katlaa salikt makjeniit truuciigus cilveekus un taadasDobeles maatiites
Nē, Tu gribi samest vienā katlā tos, kam ir tādas Dobeles mātītes, tikai viņas tā nemirst. Būtu skarbi teikts, bet tiem, kas izdzīvoja, paveicās atkratīties no tādas ģimenes. Bēthovenus no viņiem diez vai sagaidīsi, tas ļoti atkarīgs no iekšējā naida pret pieredzi un turpmākā atbalsta, bet ir maz ticams, ka šie nonāks tajā pašā pakaļā. Bet alkoholiķi un narkomāni, pie kuriem ierodas dienesti ir apbrīnojami radoši, gan paši, gan kaimiņi. Viņi ne vien spēj izdomāt, kā attaisnot savu eksistenci apstākļos, kādos ir, bet arī izdomāt 100 problēmas uz katru vienas viņu problēmas risinājumu. Bet šeit ir stāsts nevis par to, vai viņi izrausies, bet par viņu bērniem - bērniem, par ko ņirgājas gan vienaudži, gan pieaugušie.

Jo vairāk šeit lasu komentārus, jo labāk saprotu, ka visi tie "laimīgie" (Piedodiet, bet neticu, ka Ineshuks savā ģimenē dzīvo laimīgi bez vardarbības. Ja ne fiziskas, tad tā vēlme izgāzt riebumu pret tiem, kam neveicas un nevis tikai šajā diskusijā, manā diskusijā, vai diskusijās, kurās piedalos, bet vispār, nenorāda uz laimīgu cilvēku.) atsakās redzēt reālo situāciju, kas daļēji ir skaudrāka, kā presē, bet daļēji arī labāka. Atreferē te preses "pareizo" viedokli un jūtas labi.
Visu cieņu Nārai, kas atzinās, ka pat nav iedziļinājusies manos tekstos. Cienītu vēl vairāk, ja nebūtu verdikta par to, ka to vienu sitienu es saņēmu, jo redz, man ģimene tāda. Būtu lasījusi visu, zinātu, ka ir arī labo ģimeņu meitas, kam tas ir ne tikai viens sitiens. Pamēģiniet iepazīties ar kādu no tiem bērniem, kas tagad tur ir, sadraudzēties ar tādu. Palīdzēt viņam. Tad redzēsiet, kas ir kas.

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #121 : 2017. gada 12. janvāris, 00:12:21 »
Vispār tracina šitā dīvānsēdētāju gudrošanās. Veltiet laiku, lai iegūtu kāda tāda bērna uzticību. Ar bērna muti patiesība runā, ja uzticas tam, kam stāsta. Bet, ak... Nav laika, nav naudas un kāpēc gan man tas jādara? Vieglāk dēt līdzi jēliem, populistiskiem rakstiem vai bļaut, ka visi ir tādi, kā sliktākā daļa, ar ko vienīgo saskārušies. Tak neizkāps jau no sava dīvāna un komforta zonas, lai uzzinātu vairāk. Un tā ir vēl viena problēma. Tikai tie, kas paši tur ir bijuši, pa īstam cenšas palīdzēt tiem bērniem, kas tur ir tagad. Pārējie sēž dīvānā un internetā gudrojas. Neved paketes meitenēm, kuru mātes nodzer naudu, ko varētu ieguldīt, lai meitām iemācītu higienas jautājumus, nesēž pie 7-10 gadus veciem bērniem, stāstot viņiem, ka viņi nav dumji, matemātikas mājasdarbuz viņi atrisināt var. Uz trepēm sēžot, kur nav neviena bļaujoša blakus. Palīdzēt nepalīdz, jo sūdīgi apmaksāts darbs un to, kas tur notiek, tikai Ineshuki domā, ka var no malas. Vai Ineshuks bērnam, kas nekad neatvērs muti par sliktu vecākiem, ieteiks iet pildīt mājasdarbus trepēs, kur trokšņa mazāk? Diez vai. Tāpēc, ka pat neiedomāsies, ka arī tāds risinājums var būt.
Un te nu jānonāk pie secinājuma, ka tos bērnus neviens pat negrib glābt. Tāpēc, ka pašiem ir labi tur, kur ir un liekas, ka tas ir jādara kādam citam. Cik no jums pēc 5 gadiem atcerēsies Dobeli? Nu, ja kāds pieminēs, tad blāvā atmiņā būs. Maksimums uz ko ir gatava kaut cik pārtikusī sabiedrības daļa, ir ziedot naudu vai mantas. Caur starpnieku - labdarības iestādi. Aiziet un palīdzēt - no 100 cilvēkiem, kas piesakās palīdzēt, 90 palīdzēs ar mantām, 7 ar naudu un tikai 3 atnāks un tajā dzīvoklī kaut ko saremontēs, uzstādīs mēbeles. Un no šiem 100 cik paliks parunāties un padomu dot, ar bērniem parunāt? No 1000 viens. Tātad tikai katrai 10 ģimenei tas tiks.

Gudrojaties, ko gribat, bet ēdušais neēdušo nesapratīs un, kamēr ēdušie ar neēdušajiem nerunājuši meklēs risinājumu, problēmu nenomazinās pat ne uz pusi. Izskaust to nevar, bet varētu nomazināt un lielā mērā, ja būtu vairāk tādu, kam tiešām interesē, nevis, kas tikai netā šausminās. Es saprotu, tas nav viegls darbs, savās brīvajās stundās vēl iet pie bērniem, kas nav Tavi, un mēģināt viņus, kas paši sev netic, noticēt, ka viņi vismaz kaut ko var. Pamēģiniet. Kas izturēs vēl pēc trešās reizes, kad viņu pasūta, jo zina jau, ka vairums padosies un nav jēgas tklāties, visu cieņu! Tas ir smags darbs. Man savu meitu audzināt ar visu viņas vecuma krīzi ir vieglāk, nekā tur 12 gadus vecām meitenēm stāstīt par to, kādēļ ir svarīgi mazgāties biežāk un kā to darīt tā, lai vecāki nebauro par ūdens patēriņu. Pamēģiniet šito un tad parunāsim, kas ir kas.

Ineshuk, es strādāju lielā uzņēmumā, kurā neviens nezina, no kurienes esmu izrakusies. Man ir 4000 kolēģu. Rotācijās mainās, satiekamies visi. Vienmēr, kad ir runa par padomju laikiem, vien retajam nav alkohols un vardarbība mājās bijusi. Bet aiz sienas un pie pazīstamiem  ir bijusi visiem. Saki, lūdzu, ka no Šveices uz šejieni pārcēlies, vai arī jāsaka, ka Tev apkārt bija labi aktieri. Vai arī Tu esi elites bērns, kam vispār liekas, ka zem 700€ uz rokas LV neviens nesaņem un viss ir rožaini.
Pieredzējusī, ibio. Ar cik bērniem esi sadraudzējusies? Ak, es aizmirsu - kādēļ gan Tev būtu ar tādiem jādraudzējas, ja var vienkārši dziedāt līdzi policijas un mediķu atskaitēm, ka viss ir slikti, neskatoties uz to, ka nav parādīts, cik procentu no visa tas viss ir slikti ir.
Tas ir tāds книгу не читал но мнение имею. Pieveram acis uz to, ko negribas redzēt, piebalsojam tam, kas atbrīvo no atbildības ("Kāda jēga ar tiem bērniem strādāt, tāpat nodzersie?", un naudiņu tiešām nodzer. Tie, kam tā būtu jāizmanto bērnu attīstībai) un tā arī dzīvojam. Pašam silta pakaļa uz dīvāna, Dobeles mammas sterilizēt un ne par kapeiku nedomāt par to smago darbu, kas jāiegulda, lai to mammu būtu pēc iespējas mazāk. Šai tēmai šajā sakarā ir lielisks nosaukums. Tikai vainīgi ir ne tik daudz ģimenes locekļi un kaimiņi, kas ir nākamie zem āmura, bet šeit jau izteikušās personas.

Un jā, mani tas personīgi besī, jo pat tagad, kad esmu vientuļā māte, es atrodu laiku apmeklēt dažus (Visiem laika nepietiks nekad) no tiem bērniem un mudinot viņus attīstīt savus dotumus. Tas ir suņa darbs, par ko man nemaksā, un es nedomāju, ka tas būtu jādara visiem, bet labāk paliktu jau vien ar to, ka izbeigtos šo bērnu noniecināšana nevietā. Come on, pieauguši cilvēki noraksta mazus bērnus, pat nepainteresējoties, kas viņiem padodas, kas viņi vēlētos būt. Humānisti nolāpītie. Es te pirms laika lasīju ar zobiem un nagiem ķerstītus viedokļus par eitanāziju, ka tā nedrīkst, ka gan jau pieradīs un dzīvos, bet, tepat blakus - šajā diskusijā, bērnus, kam viss vēl ir priekšā, noraksta jau šodien. Tas, lūk, ir patiešām nožēlojami un tām personām, kas tā dara, derētu padomāt, ar ko šāda divkosība pienes sabiedrībai labumu? Tā vietā, lai pacenstos un dotu iespēju normālai dzīvei bērnam, bērnu noraksta, bet šausminās par to, ka cilvēks, kas palicis uz gultas un nekad vairs nespēs pat pats sev karoti mutē ielikt, grib mirt.
Laiks apdomāt vērtību sistēmu. Tādu dubultmorāli, kā te dažiem eksemplāriem esmu lasījusi, neesmu nekad agrāk redzējusi.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #122 : 2017. gada 12. janvāris, 00:17:18 »
Ai,nu beidz idealizēt un glorificēt. Pārtikušie nealkaholiķi un nenarkomāni,
 kurus Tu tā noliec jau atbalsta ar nodokļu artavu šī dzīvesveida piekopējus.
Gribētu gan redzēt, kā pašvaldība ieradīs da jebkādu dzīvojamo platību kaut kvadrātmetra lielumā strādājošam nodokļu maksātājam. Un kurš gan uztur tās soc.institūcijas,
kurām ar tiem asociāliķiem jāņemas?
Protams, bērniem ir tiesības un viņi nav vainīgi, ka ir kā ir.
Domāju, ka tam bērnam, kurš mira vēl sanarkojušās mātes miesās ir paveicies,
neticu, piedzimtu vesels. :(

Tās hipotēzes par oponentu privāto dzīvi varbūt tomēr paturi pie sevis, diez vai Tavas fantāzijas balstās uz reāliem faktiem.
ups! kā izšķiroties pēkšņi kļuvi par “vientuļo māti“???
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 12. janvāris, 00:26:10 no tuk »

Atslēdzies tex

« Atbilde #123 : 2017. gada 12. janvāris, 01:14:04 »
Dusmas par to, ka citiem pooo vai ka tie domā savādāk? Tomēr ir apdalītības sajūta? Vai vēlme citiem uztiept savu hobiju, turklāt ar tik prastu metodi kā mēģināt iestādīt kkādu vainas apziņu, ka pašiem ir dīvāni un var mierīgi @#$%@#$ jebko internetā? Jā, var, un? Esam pastrādājuši, mācījušies un šo to nopelnījuši, turklāt bez nekontrolētas vairošanās fonā. Skauž? Skauž, ka dzērāju un narkomānu bērniem netiek mūsu nopelnītais pa tiešo? Kāpēc lai tiktu?

Vrb gan tie, kas tiešām izrāvušies, gan tie, kas piedzimuši ar veiksmīgākiem dotajiem lielumiem ir apmierināti ar savu vidi, kurā parazītus vnk nevajag? T.sk. uzturēt, ārstēt, dzenāt pie viņiem ātrās palīdzības utt? Es labprāt atteiktos apmaksāt izsaukumus uz pritoniem, socmājām utt - vnk lai tie būtu maksas ar priekšmaksu ;)
Tā nav mana problēma, ka tādi kā tēmā minētie ir savairojušies. Mana kā sabiedrības daļas un nodokļu maksātāja problēma ir, ka tie "vecāki" nav laikus sterilizēti vai pašsterilizējušies (vai dabūjuši galu) ar to, ko salietojušies.
Un par problēmu kļūs tie bērni uz socsistēmas kakla, vairums visu dzīvi. Ja kāds vismaz sevi atpelnīs, tas tiešām būs labs sasniegums.

Un stāstīt, ka uz bērnu neatstāj iespaidu pirmie dzīves gadi un vide... Jā, jā, stāstīt var un noliegt n-tos pētījumus, ja fanātiski vajag izlikties par kko labāku vai pārāku attiecībā pret tiem, kam vnk to nevajag, jo jau paši sevi vērtē gana augstu. Acīmredzami kremt tomēr, ka citiem tika labāki dotie lielumi - sorry, nepaveicās, get over it...

Ķeršanās pie personālijām klaji liecina par loģisku argumentu trūkumu...
Fanātisms = aprobežotība

Ja gribas minējumus par personālijām, tad 4000 kolēģu LV mērogā liecina par kko tik lielu, kā piemēram, armiju, ko atkal uztur nodokļu maksātāji(jā, mēs ar datoriem un dīvāniem). Ja daļa nav ārzemnieki. Un lai nu kur, bet tur no man zināmajiem skolu kolektīviem nenonāca ar intelektu vai veiksmīgu sadzīvi apveltītākie eksemplāri. Laba vieta, kur iet, ja mājās slikti un nav kārtības. Kā patīk demo minējumi par sevi? Vajag šajā līmenī?
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 12. janvāris, 01:30:22 no tex »

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #124 : 2017. gada 12. janvāris, 09:37:40 »
Kādu sviestu jūs te tagad nesat...

Piekrītu katram Maruu vārdam.

Atslēdzies reno

« Atbilde #125 : 2017. gada 12. janvāris, 10:04:06 »
Man sāk palikt kauns par dažiem komentāriem, ja citādi nevar, sākot personiski uzbraukt.
Paldies Maruu, tavs stāsts "no iekšpuses" ir pilnīgi citādāks. Tā jau ir, ka mēs labāk turamies attālāk no šīm problēmām, Ineshuks to redz katru dienu darbā, un izsaukumā citas lietas darāmas.

Tagad nākošā traģēdija -ugunsgrēkā iet bojā 12 gadīga meitene, tēvs slimnīcā, dzīvo viena pusgraustā ar malkas apkuri.

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #126 : 2017. gada 12. janvāris, 11:32:01 »
ups! kā izšķiroties pēkšņi kļuvi par “vientuļo māti“???
Par šo man ir piebilstams tikai tas, ka vientuļā māte un nelabvēlīga ģimene nav sinonīmi. Ja tas bija mēģinājums mani kaut kā aizvainot, tad neizdevās. Vienīgais, kas izdevās - parādīt savu stulbumu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #127 : 2017. gada 12. janvāris, 11:40:19 »
Par šo man ir piebilstams tikai tas, ka vientuļā māte un nelabvēlīga ģimene nav sinonīmi. Ja tas bija mēģinājums mani kaut kā aizvainot, tad neizdevās. Vienīgais, kas izdevās - parādīt savu stulbumu.

Bet protams,nav sinonīmi. Šķīrušās sievietes taču nav vientuļās mātes,
bērnam taču ir abi vecāki.
Neko aizvainojošu gan nesaskatu ne šķirtenē, ne vientuļajā mātē.

Atslēdzies reno

« Atbilde #128 : 2017. gada 12. janvāris, 11:50:15 »
Būsim godīgi -Maruu ir vienīgā, kas šo problēmu redz no iekšpuses. Vēl Ineshuks, bet jau vienpusēji, savas nozares ietvaros.

Bet kā tas īsti ir -ātrā palīdzība ved uz slimnīcu māti (vai tēvu, vecmāmiņu, vārdu sakot, vienīgo pieaugušo). Mājās paliek bērni -atkal pieņemsim, ka ne gluži zīdaiņi, bet vienalga, bērni. \kas ar viņiem notiek -vai kādam tiek paziņots, ka lūk, tajā dzīvoklī ar malkas apkuri paliek bez pieskatīšanas?Vai paļaujas uz bērnu teikto, ka paši tiks galā?

Tā pati 12-gadīgā -skolotājai pasaka, ka viss kārtībā, tā atviegloti nopūšas,fuu, pajautāju, atbildēja, viss kārtībā

Atslēdzies tex

« Atbilde #129 : 2017. gada 12. janvāris, 12:29:56 »
Personālijām sāka uzbraukt Maruu. Izsakot indīgus minējumus par 1 pat ne gluži oponenta dzīvi.
Ak, atdot to pašu atpakaļ nav smuki? Bet ir kontingents, kas savādāk nesaprot - kā tik ar personīgo pieredzi ;)

Par tēmu: lūk, menti atskaitās, ka abi "vecāki" esot bijuši ar regulāras narkotiku lietošanas pazīmēm.

Nav ko tādiem vairoties un ja nu tomēr, tad IMO dabiskajai atlasei pat vajag nostrādāt. Uzgrūst sabiedrībai savus problēmbērnus un visas citas pašradītās problēmas, ir tā kontingenta dzīvesstils. Un ja viņu vietā kko atrisinās, viņi turpinās radīt problēmas. Savādāk vnk nemāk dzīvot.
LAi vadītu auto vajag iziet kursus un medkomisiju un samaksāt diezgan OK skaitli, aber vairoties var jebkurš deģenerāts. IMO tas ir aplami.
Un šajā ziņā gan atbalstu politiku: mazi nodokļi, viss par maksu. Bez atvieglojumiem par nabadzību, slinkumu vai stulbumu. Viņiem tak vēl pašvaldība dzīvesvietu vnk iedeva. A mēs kā muļķi sev pērkam  :evil:  Par sevi maksājam un vēl par tādiem...nafig?

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #130 : 2017. gada 12. janvāris, 12:49:18 »
Citāts
Tikai tie, kas paši tur ir bijuši, pa īstam cenšas palīdzēt tiem bērniem, kas tur ir tagad.

Bet savā ziņā tas ir saprotams - tas, kurš nav neko līdzīgu piedzīvojis, nevar iztēloties ne situāciju pilnībā, ne tās iespējamos risinājumus. Dzīve mēdz būt tik dīvaina, ka cilvēkam bez attiecīgas pieredzes, fantāzija tik tālu nesniedzas.Tāpēc pilnībā piekrītu, ka neiesaistoties, to nesaprast.

Taču nepiekrītu apgalvojumam, ka alkoholisms un vardarbība bija padomjlaiku norma. Manā radu un paziņu lokā ir pāris pilnīgu atturībnieku, tāpat pāris tādu, ko var saukt par alkoholiķiem, bet lielākā daļa izdzer kādu glāzi pie svinību galda, ko es nepieskaitu pie alkoholisma. Vardarbība iedzērušajiem nesniedzās tālāk par uzrūcienu a la "stāvi pie ratiem!" Kāds, protams, arī to var saukt par vardarbību.
Padomjlaiki šajā ziņā ne ar ko neatšķiras no šodienas. Iespējams, šodien daļa to, kas padomjlaikos aizrautos ar glāzīti, ir pārslēgušies uz citiem apreibināšanās līdzekļiem.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies reno

« Atbilde #131 : 2017. gada 12. janvāris, 13:06:55 »
Jā, par padomjlaiku alkoholismu gan man ir citas atmiņas - manā apkārtnē 1 ģimene, kaimiņi, kur cienījams amata meistars -skroderis -nodzērās līdz pelēm un sievu parāva līdz. Bet bērni jau bija pieauguši, tā kā viņi tur savā nodabā plosījās

Uzrakstīju, un tad atminējos, mūsu mājas 1. stāvā ierīkotā šņabja bode bija šausmīga. (t.s. bakalejas vietā, kur smaržoja pēc miltiem un kafijas)  No skolas nākot bija jākāpj pāri kāpnēs pakritušiem večiem, viss piečurāts,  tad arī parādes durvis aizslēdza. Bet tā jau bija nodzirdināšanas politika -no mūsu stūra pie Bērnu pasaules 10 min gājiena attālumā bija kādas 10 mucas -bija tāda neona zīme, lai tīkotāji neapmaldās

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #132 : 2017. gada 12. janvāris, 13:14:52 »
  Par sevi maksājam un vēl par tādiem...nafig?
Varbūt tāpēc, ka kopš pirmatnējās kopienas laikiem cilvēce ir centusies tuvināties humānismam?

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #133 : 2017. gada 12. janvāris, 13:22:06 »
Līdz Andropova nākšanai pie varas caurmērā dzēra vēl vairāk kā tagad, tomēr toreiz hroniska alkoholisma gadījumos bija iespēja kaut vai piespiedu kārtā viņus ārstēt, ja paši nedomāja to darīt.  Un ielās neredzēja tik daudz psihiski slimu cilvēku (nereti pat psihozes stāvoklī!) kā tagad. Pēc principa -gribu ārstējos, negribu -  neārstējos. Personīgi man tāda mūsdienu "demokrātija"  ož pēc vienaldzības no valsts puses.

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #134 : 2017. gada 12. janvāris, 13:24:50 »
Personālijām sāka uzbraukt Maruu. Izsakot indīgus minējumus par 1 pat ne gluži oponenta dzīvi.
Tas minējums nebija domāts, kā uzbrauciens. Tas bija tādēļ, ka pat pēc tam, kad skaidro, ka mediķi neredz visu, turpina uztāt, ka viņai taisnība, kas noved pie domas, ka mediķa pieredze nav vienīgā pieredze, kas viņai ir. Visai bieži šādi par visām tām ģimenēm un viņu bērniem izsakās tie, kam ir personīga privātās dzīves pieredze ar tieši vienu eksemplāru un tad viņi to izmanto kā argumentu, lai apstiprinātu savu viedokli. Taču, pat, ja viņai ir arī šāda pieredze, tas tik un tā neapstiprina apgalvojumu, ka tādi ir visi. Vienkārši - ir arī tādi. Es tādus minējumus nelietoju ar domu aizvainot. Esmu savām acīm redzējusi, kā sievietes, kas pirms tam dzīvojušas pilnīgi normāli, iepazīstas ar tādiem, sasienas un cieš. Tas nav nekas smieklīgs, tas nav nekas tāds, ko otram bāzt ģīmī, lai sevi pataisītu par labāku. Tā vienkārši notiek un var notikt ar jebkuru. Tie varmākas taču sākumā izskatās pēc normāliem vīriešiem. Ja nolikt rindā 10 pieklājīgi ģērbtus vīriešus, pēc sejas nepateiksi, kurš sitīs, kurš ne. Un tie maitas baigi māk to sākumā noslēpt. Pagaida, kad noskatītais upuris kļūst kaut kādā mērā atkarīgs un tad sākas. Es tikai pajautāju, vai viņai arī ir šāda pieredze, lai labāk saprastu, no kurienes tik šausmīgs cepiens uz to, ka visi tie bērni būtu kā tarakāni jāizindē.