Autors Tēma: Audzinām maximas pārdevējas, kas nerunā latviski  (Lasīts 5787 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies true detective

Re: Audzinām maximas pārdevējas, kas nerunā latviski
« Atbilde #15 : 2017. gada 05. februāris, 00:27:23 »
protams, protams,  principi un lepnība augstāk par visu, kaut ar vaļēju bikšupriekšu tā deļ var pastaigāt! :D

Un kā būtu rādīt pozitīvu piemēru šiem cilvēkiem, sākt ar sevi un savām manierēm?  Bet nē..."inteliģenti uzbraucu..."

es jau no pirmās reizes sapratu, ka mans komentārs iekritis sirdī, var vairs neatkārtoties šajā sakarā.

un kā pēc tavām domām rādīt piemēru cilvēkiem, kas nezin valsts valodu un viņiem nav nekādās vēlmes, ne motivācijas to iemācīties? pārejot uz krievu valodu? ja man ļoti ko vajadzēs, runāšu i zīmju valodā, ar savu „uzbraukšanu” es nebūt neizrādu savu pārākumu par šiem cilvēkiem, bet gribu, lai viņi saprot, jā un pie reizes arī mazliet nokaunas, ka es, kam ir krietni vairāk gadu (krieviski runājošai vecākai paaudzei lieku mieru, un babuļkai pieturā, kas prasa cik plkst vai cikos buss pienāk atbildu viņas valodā) spēj iemācīties un runāt vairākās valodās, bet jauni cilvēki nespēj. kāpēc? afroamerikānietis, somālietis, spānis uc cittautieši spēj, bet noteikta kopiena ne par ko.
apkalpojošā sfērā ir jāzin valsts valoda un punkts. ka jau tika te minēts piemērs, kādā valodā ar latviski nerunājošu pārdevēju lai runā latviešu bērns vai ārzemju latvietis?
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #16 : 2017. gada 05. februāris, 07:16:37 »
Te nu mēs skaidri redzam, ka izglītībai bieži vien nav nekāda sakara ar inteliģenci... Un tas ir vel bēdīgāk kā mazizglītotas meičas valodu neprasme... Atkal kādam citam, ne pašiem, jāizdomā kā integrēt tos cittautiešus, kā  radīt viņos vēlmi mācīties valodu, būt draudzīgiem utt. A paši uzrausim tik degunu un šņāksim...

Ceru, ka vismaz kādss saprata, ka es te vispār par valodu šajā tēmā nerunāju... Nē? Ok.

Broma bikšupriekšas problēma nacionālās pašapziņas līmenī...

« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 05. februāris, 07:26:06 no Emīlija »

Atslēdzies Camma

« Atbilde #17 : 2017. gada 05. februāris, 09:52:54 »
Psss.... Man ir tikai viena pieeja ''integrācijai'', ''inteliģencei'' un ''piemēra rādīšanai'' - ar sūdainu mietu!
Jā, ja pie manis atnāk kā pie speca un lūdz palīdzību - da kaut ķīniski, ķam ņam mijong nhun bio - un lieta notiksies. Un gribu pretī tieši to pašu. Jo nav man SAVĀ valstī 70 gadus ar vaļēju bikšu priekšu jāvazājas cerībā, ka MANA inteliģence tamdēļ uzlabosies.
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #18 : 2017. gada 05. februāris, 10:20:06 »
Tas tāds vispārinajums - ja skuķis strādā Maximā,
tātad mazizglītots. Liela daļa par šo varētu inteliģenti apvainoties. :)
Uzaugot Latvijā valodu ir jāzina. 20+, tātad augusi ne vairs psrs
un par valsts valodu būs dzirdējusi. Nevēlēšanās mācīties.
Ar inteliģenci tur nu nekāda sakara nebūs.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #19 : 2017. gada 05. februāris, 10:42:10 »
Ceru, ka vismaz kādss saprata, ka es te vispār par valodu šajā tēmā nerunāju... Nē? Ok.

Jā, Tu runā par to, kā pareizi izdabāt un ļaut justies ērti valsts valodu nezinošiiem un valstij uzspauļošiem indivīdiem.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #20 : 2017. gada 05. februāris, 11:08:32 »
Bez vietējās valodas es savā mītnes zemē nevaru izdarīt NEKO!!! Ne papīriņu iesniegt ne veikalā kko atrast vai pajautāt. Vietējie te nav angļu val speci.
Metropolēs ir tomēr savādāk
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #21 : 2017. gada 05. februāris, 11:39:50 »
Nodeklarēšu savu pozīciju, un uzreiz saku, ka to var pamainīt tikai un vienīgi dzelžaini argumenti, kurus vēl nekad neesmu sastapis. To biš, man vienalga, ko par to domā citi.
Konkrētajā gadījumā man ir aizdomas, ka nevēlēšanās mācīties valsts valodu ir saistīta nevis ar slinkumu, bet - ar cieņas trūkumu pret šīs valsts pamatnāciju kā pret šīs valsts veidotāju.
Kāpēc tas tā ir? Manuprāt, paši vainīgi. Cieņa ir jānopelna, cienīt ar likumu nepiespiedīsi, lai cik spītīgi viens otrs necenstos pierādīt pretējo. Kā ir veicies ar šīs valsts veidošanu? Nepagāja ne 25 gadi, kad latvieši (lasi - šīs valsts veidotāji) parakstīja nespējnieku apliecību sev pašiem un no vienas - krievu stūrētās - savienības lielā vienprātībā ielēca citā - agrāko kaklakungu vāciešu un šeit vēl nekad pa īstam nestūrējušo francūžu - savienībā. No savas finanšu sistēmas atteicās pilnīgi labprātīgi (vairumā), ES stulbregulas pilda apbrīnojami uzcītīgi. Pat savas valsts aizstāvību deleģē nez' no kādām tālienēm atbraukušiem kanādiešiem un amerikāņiem. Varu turpināt vēl un vēl, bet - slinkums. Ir kāda pozitīva dinamika ekonomikā, nu, vai vismaz demogrāfijā? Arī - nē! Tas viss - tās krievu meičas acīm.
Tālākais secinājums - jātiek krieviem galā ar NATO, ASV un ES, jāsarunā ar Trampu vai vēl kādu citu, un šitie tikpat lielā vienprātībā piezīdīsies pie lielkrievijas resursu pupa! Kāda hrena mācīties valodu, kurā runā viena septiņdesmitā daļa Krievijas iedzīvotāju skaita? Un vēl, - ne savu tautsaimniecību jēdz savest kārtībā, ne kaut vai skaita ziņā pieauguma virzienā kustēties, ne ar saviem politiķiem (atšķirībā pat no kaut kādiem rumāņiem) galā tikt?

Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #22 : 2017. gada 05. februāris, 11:56:29 »
Neviens tak nespiež meičai dzīvot tik “necienīgā“ vietā, mierīgi var
pārcelties uz etnisko tēvzemi un lietot vienīgi krievu valodu.
Bet nē, dzīvot to neinteliģento, necienīgo valstī gribas gan, vienīgi slikti,
po ruski ne vienmēr iet cauri, reizēm kāds neiteliģentais mēdz nošnāķties...

Atslēdzies itta

« Atbilde #23 : 2017. gada 05. februāris, 12:32:41 »
Pat, ja cilveeks lieto latviesu valodu pastaav iespeeja, ka nepaarzin konkreeto terminu un tad nu ir divi varianti, paluugt iztulkot uz cilveeka dzimto valodu vai paluugt paskaidrot latviska, kas ir tas ko veeleejaas nopirkt...
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #24 : 2017. gada 05. februāris, 12:34:12 »
Zigi, šaubos, vai tā ir aina "krievu meičas acīm". Drīzāk - ģimenē un vietējā sabiedrībā ieaudzināta pārliecība, ka te ir nedaudz pārveidota/izmainījusies ESESESER

Atslēdzies tuk

« Atbilde #25 : 2017. gada 05. februāris, 12:34:46 »
Oi, Zigfrīd, kāda “cieņa“ latviešiem bija, kad pēc krievu ienākšanas vajadzēja uzreiz prast krieviski!
Visi dokumenti krieviski... nesaprati - pats vainīgs!
Par tiem, kurus uz Sibīriju aiztransportēja, tiem arī uzreiz cieņa radās runāt po ruski.
Vienalga, sirmgalvis vai bērns, visiem bija jāprot valoda.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #26 : 2017. gada 05. februāris, 13:05:21 »
Zigi, šaubos, vai tā ir aina "krievu meičas acīm". Drīzāk - ģimenē un vietējā sabiedrībā ieaudzināta pārliecība, ka te ir nedaudz pārveidota/izmainījusies ESESESER

Minne, nevis sssr, bet "исконно русские земли", - Krievijas impērijas daļa, kura pārpratuma pēc uz laiku ir nonākusi iezemiešu - aborigēnu pārvaldes rokās. Tikai jāpatriec kādi zviedri vai vācieši, kuri vēl varētu stundā X, kad iezemiešu - nespējnieku pārvaldei pienāks situācija "zvizģec", arī mērķēt uz šo pašu teritoriju kā savējo. Izdzīvošanas džungļu likumus starptautiskajā politikā neviens nav atcēlis. Tāpēc jau zigfrids te gaudo, ka uz to viss virzās. Un Trampa iespējamā draudzība ar Putinu apstākļos, kad latvieši paši savā muļķībā ir nocirtuši sev jebkādu "draudzīgu" pieeju RUS resursiem, kādu nav ne ES, ne ASV rīcībā, to procesu tikai paātrina.

Atslēdzies true detective

« Atbilde #27 : 2017. gada 05. februāris, 13:08:37 »
Te nu mēs skaidri redzam, ka izglītībai bieži vien nav nekāda sakara ar inteliģenci... Un tas ir vel bēdīgāk kā mazizglītotas meičas valodu neprasme... Atkal kādam citam, ne pašiem, jāizdomā kā integrēt tos cittautiešus, kā  radīt viņos vēlmi mācīties valodu, būt draudzīgiem utt. A paši uzrausim tik degunu un šņāksim...

vai tad tā nav pašsaprotama lieta dzīvot konkrētā valstī un zināt tās valodu? valodas apguve, prasme nav saistīta ar universitātes vai pamatskolas izglītību, jebkuras valodas apguvei ir vajadzīga tikai attiecīgās valodas vide ikdienā. un to es arī daru, tas ir nodrošinu šo vidi. ar tādu pašu metodi daudzi mūsu tautieši, dzīvojot ārzemēs, ir iemācījusies mītnes zemes valodu.
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies Minne

« Atbilde #28 : 2017. gada 05. februāris, 13:09:36 »
Jā, aizraksimies līdz...nezinu..līdz 4.gs., strīdos par teritorijas piederību :P

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #29 : 2017. gada 05. februāris, 13:11:57 »
Oi, Zigfrīd, kāda “cieņa“ latviešiem bija, kad pēc krievu ienākšanas vajadzēja uzreiz prast krieviski!
Visi dokumenti krieviski... nesaprati - pats vainīgs!
Par tiem, kurus uz Sibīriju aiztransportēja, tiem arī uzreiz cieņa radās runāt po ruski.
Vienalga, sirmgalvis vai bērns, visiem bija jāprot valoda.

Oi, a kurš komisāriem izsūtāmo sarakstus palīdzēja sastādīt? Paši savējie vien centās. Manu vectēvu nostučīja viens, kurš ulmaņlaikā negribēja galvasnaudu par savas ģimenes locekļiem maksāt. Vectēvam kā aizsargam tika uzdots aprunāties... Ar to pietika, lai gandrīz 10 gadus vēlāk bāleliņš ar krievu palīdzību gūtu gandarījumu par to ... Par kādu cieņu vispār te var būt runa?