Autors Tēma: Esam tālu no dabas aizbizojuši  (Lasīts 89287 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Atb: Esam tālu no dabas aizbizojuši
« Atbilde #480 : 2021. gada 20. decembris, 19:24:38 »
Laikam trūkst šim, ko medīt. Lūko māju tuvumā, varbūt laimēsies kādu vistu vai balodi noplēst.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #481 : 2021. gada 20. decembris, 19:49:29 »
Vistu nav, baložus ziemā nemanu. Toties ir pīles, žagatas, vārnas, zvirbuļi, zīlītes :?:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #482 : 2021. gada 20. decembris, 23:18:43 »
A ko, vanagam slabo pie Lidla miskastēm dzīvot? Tikai kaijas drīkst?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #483 : 2021. gada 29. decembris, 15:48:19 »
Pēc attēlu salīdzināšanas tika noskaidrots, ka tas ir zvirbuļu vanags (Accipiter nisus).  :bird:

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #484 : 2021. gada 29. decembris, 18:03:06 »
Šiem barotavas ir putnu barotavas - tur pultējas sīkputniņi, bet šis caps un pusdienas nagos.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #485 : 2021. gada 29. decembris, 18:20:22 »
Vanags nav miskastnieks, vanags medī.
Man gan pēc bildes šķita lielāks par zvirbuļu vanagu, bet varu arī kļūdīties, jo nav īsti ar ko to izmēru salīdzināt.

Atslēdzies reno

« Atbilde #486 : 2021. gada 29. decembris, 19:48:59 »
Mums zem šķūnīša kaut kas dzīvo, staigā pa sniegu. Pēdu nospiedumi apm 50 centu diametrā

Atslēdzies sanda

« Atbilde #487 : 2021. gada 29. decembris, 22:30:38 »
Šiem barotavas ir putnu barotavas - tur pultējas sīkputniņi, bet šis caps un pusdienas nagos.
Pie mūsu barotavas arī viesojas zvirbuļu vanags, sākumā biju šokā un nelaimīga, taču ne katrs uzbrukums ir veiksmīgs, kaut darbojas zibenīgi.
Lasīju , ka veiksmīgi ap 10% uzbrukumu un liela daļa jauno vanadziņu neizdzīvo 1. dzīves gadā.
Ar caps nemaz tik vienkārši nav - ilgi jātrenējas.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #488 : 2021. gada 30. decembris, 12:45:14 »
Citāts
Mums zem šķūnīša kaut kas dzīvo, staigā pa sniegu. Pēdu nospiedumi apm 50 centu diametrā
Zebiekste, sesks?

No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #489 : 2021. gada 30. decembris, 16:04:05 »
Aha, kāds sīkais plēsējiņš. Ja mājā nav vistas utml.apdraudētais medījums, tad jau neko netraucē, tieši otrādi, vēl pamedīs peles.

Atslēdzies reno

« Atbilde #490 : 2022. gada 07. janvāris, 11:23:19 »
https://www.delfi.lv/news/versijas/andris-akmentins-darga-zile-sabiedribas-roka.d?id=53929817

Par autoostas "svētozolu" un cik viegli uzkurināt kaislības, rakstu  no malas, no neieinteresētās personas bija ļoti interesanti izlasīt. Es jau esmu tāda rūdīta koku slepkava, kas ar cirvi vien staigā

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #491 : 2022. gada 07. janvāris, 12:25:09 »
Jā, racionāli vērtējot, tas neatmaksājas. Un vispār, podumaješ, viens koks. Var citu iestādīt.
Bet te jau, manuprāt, ir kas cits. Tas koks it kā simbolizē visu to, ko šis projekts cilvēkiem atņem un sagrauj, gan tīri fiziski un materiāli, gan psiholoģiski. Tas ir kā principa jautājums - tā jums, vandāļiem, vajag,  vismaz tik daudz mēs jūs piespiedīsim, kā saglabāt šo vienu koku! Un cik tas maksā, patiešām ir pilnīgi po uz to izmaksu fonu, kas šajā projektā tiks apgūtas.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #492 : 2022. gada 23. janvāris, 20:29:41 »
Re, kāds šodien noķērās.
Bildē izskatās lielāks un draudīgāks, patiesībā tāds sīkaliņš.
yApodziņš, saukts arī par zvirbuļapogu.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #493 : 2022. gada 23. janvāris, 20:39:42 »
Kādēļ Tu ķer apodziņus?  :taunt:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #494 : 2022. gada 23. janvāris, 21:00:02 »
Sanāca bez iepriekšēja nodoma. Mierīgi čubinājos lauka darbos, kad padzirdēju briesmīgi izmisīgus čiepstienus, kuru avotu sazīmēju uzreiz blakus esošajā blīgznā - ņurdzkulī saķērušies divi mazi pelēkbrūni putneļi. Pirms vispār biju sapratusi, kas tur īsti notiek, man nostrādāja automātiskā reakcija glābt to, kas pēc glābšanas brēc  :mrgr:   Grābu ar roku, rezultātā upuris -zvirbulis aizlaidās, bet uzbrucējs palika man rokā. Tad tik dabūju sazīmēt, kas šis par putnu, un sajutos vainīga, ka esmu tik rupji iztraucējusi apodziņa medības. Jo vispār jau man būtu visādi jāatbalsta zvirbuļu dabiskie ienaidnieki - nekāda prieka nav par zvirbuļu bariem, kas salido uz mājputnu graudiem. Tā ka apodziņš saņēma atvainošanos, tika palaists vaļā un aicināts vēl atgriezties  :)