Autors Tēma: Esam tālu no dabas aizbizojuši  (Lasīts 88940 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Atb: Esam tālu no dabas aizbizojuši
« Atbilde #1005 : 2025. gada 19. maijs, 10:33:14 »
Mani arī mēģina pierunāt uz Snūpiju. Vajagot kādu, kas kurmīšus gana. Negribu suņlopu, nu vot negribu un viss.
Visus sakost!

Atslēdzies reno

« Atbilde #1006 : 2025. gada 19. maijs, 10:54:32 »
Man dārzā ir žurkas un viņu alas. Un tas nabaga suns saož un sāk rakt puķu dobē, dālijas pa gaisu-bet kā var nerakt ? Un es bļauju, salamāju un iedzenu iekšā. Žēl, ka gliemežus noēd tikai tās skrējējpīles. Tās arī es negribu. Tad nu sākam savas dienišķās pastaigas ar sāls podiņu rokā. Drīz viss būs nosālīts

Atslēdzies tuk

« Atbilde #1007 : 2025. gada 19. maijs, 15:10:23 »
Dārzā tītiņš auro pilnā rīklē...  :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #1008 : 2025. gada 26. septembris, 12:57:16 »
Šodien pirmo reizi redzēju tiešā tuvumā zivju dzenīti. Šis ar plunkšķi kaut ko paķēra no ūdens virsmas, mudīgi nolocīja savu medījumu blīgznas zarā un aizlidoja prom. No aizmugures tik šķietami neiederīgs ainavā -  koši metāliski zils kā eksotisks papagailis uz blāvi zaļo dīķmalas krūmu fona.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #1009 : 2025. gada 26. septembris, 13:15:18 »
Esmu redzējusi 1x. Gārsenē.

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #1010 : 2025. gada 28. septembris, 13:06:37 »
Dabā arī esmu redzējis. Ja gribat nobildēt bez teleobjektīva, tas jādara ātri, viens moments un viņa vairs tur nav.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #1011 : 2025. gada 31. oktobris, 19:17:29 »
Viņdien braucu no rīta uz darbu un šepat piemājas ceļā no jaunaudzes izbirst lēvenis mežacūķu, viena par otru mazāka. Protams, lielā cūkmamma bara vadībā, aiz viņas kā nomērīti pēc lieluma nākamie rukši, nu tieši kā padomijas labākajās mājās zilonīšu rinda uz bufetes malas.

Sen cūciņas nebiju redzējusi, a te šitāds bars, savi 8-10. Pārrikšo pāri ceļam un stāv ceļmalā, ošņā gaisu, nu pozē Vog vākam! Ķeru mobilo, slēdzu kameru un bildēju skaistules. Tik tuvu un tāāāādos rakursos! Mmmmm!

Te - hrjasj! un viens maita zvana. Ātrumā nospiedu pogu back.... Bļāāāā, visi skaistie kadri kā govs ar mēli, nu škrobe, nu. Šitāds aplauziens, iešu piedzerties. Divi dienas šķendējos, piecdienvakarā var beidzot sāpi noslīcināt.
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #1012 : 2026. gada 18. janvāris, 11:27:12 »
Ziema neganta, sanesusi sniegu un vēl uzdzinusi aukstumu.

Viņdien ūdens krānos uzvedās dīvaini, sūknis sūc nejēgā, spiediena nafff. Večiem aizdoma, ka ūdens aizsalis. Jāizdomā, kurā vietā. Bet var gudrot kā grib, šķūni jākurina anīvej. Pēc 4 stundu kurināšanas sākas visādi minējumi - sūknis nomiris utt.utjp. Protams, visi varianti ahūni jauki priekš -15 grādiem. Pa starpu atrod tukšu spiediena bunduli. Piepumpē. Nelīdz. Viss, jāiet gulēt un no rīta jābrauc pēc jauna sūkņa, jāsāk baisos rakšanas darbus.... Pa tam krāni negaidīti atdzīvojas un spiediens kā Dvinskas pažarniekiem! Cik maz vajag laimei - lai IR ūdens.

No rīta nesu zīļiem speķi, otrpusis komentē ''tie cigļi tak metās tev pakaļ atžņiebtiem zobiem!''. Iedomājos to skatu, kad bariņš zīļu un sīļu uzklūp ar atvāztiem milzu knābjiem, kam gar malām zobi kā ar vecu konservu nazi atgrieztai bundžai. Nu briesmas, nu!.
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #1013 : 2026. gada 21. janvāris, 15:54:35 »
Uncīts mierīgi nurduļodams stumj māgā pa nakti sīvos kautiņos godam nopelnīto vistas filejiņu, otrpusis nogrimis kaut kādu jaunu spēļuku analīzē. Miers un klusums. Aiz lielās istabas loga mazliet redz plikā bērza smalkos zarus un turpat blakus hibrīdmonstru no ozola resnajiem zariem pamīšus ar priedes birstītēm.

Pa atvērtajām durvīm cauri guļamistabas logam leduspuķu rāmītī uz egļu biezokņa fona kupli zied aliča. Zied. Kasss par nafig...? Ha! Sarma un smalks sniedziņš pārvērtis bildi. Nja, acis taisa jokus ar prātu. Labu mirkli štukoju, kas īsti bildē neiet kopā.
Visus sakost!

Atslēdzies Trix

« Atbilde #1014 : 2026. gada 21. janvāris, 16:52:38 »
Kas teica, ka uz pakešu logiem leduspuķu nav?
Tiiik smalkas, ka pat nobildēt lāgā nevar.

Un tā sasodītā daba varētu aizbizot tālu un nekakāt pie durvīm. Vasarā vainoju ežus, kas regulāri liek sū... uz lievenīša tieši durvju priekšā. Vai garāžas priekšā tieši pa ritenim. Vēl decembrī secināju, ka eži neguļ, joprojām kakā.
Vakar aizspēru sasalušu strumpuli no durpriekšas. Eži tak laikam beidzot guļ.
Bet kurš dir# pie durvīm????
Bildes nebūs.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #1015 : 2026. gada 21. janvāris, 16:59:52 »
Labi zini, ka kakātājs ezis? Man eži tā nekakā, bet kad bija akmens cauna ieviesusies, tā gan, kur kāds paaugstinājums, tur klucis, trepītes īpaši iemīļotas...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #1016 : 2026. gada 21. janvāris, 17:05:34 »
Nu tak nezinu. Vasarā eži te siroja bariem - pieņēmu, ka šie. Kaimiņu kaķiem strumpulis lielāks, un ir vieta kur norakt pat ziemā. Bet ja tagad nu 100% ežiem jāguļ, tad jautājums paliek atklāts.
Par akmens caunām papētīšu, paldies par ideju.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #1017 : 2026. gada 21. janvāris, 17:25:23 »
Labi zini, ka kakātājs ezis? Man eži tā nekakā, bet kad bija akmens cauna ieviesusies, tā gan, kur kāds paaugstinājums, tur klucis, trepītes īpaši iemīļotas...

jā, caunas tā dara. Meža cauna, akmens cauna, viens pīpis...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #1018 : 2026. gada 21. janvāris, 17:45:55 »
Ežiem tā kā pienāktos tagad ziemas guļā gulēt, nevis klīst apkārt, strembuļus izmētājot. Būs kāds cits sīkais plēsējs pie vainas. Arī lapsas iezīmē savus maršrutus ar strembuļiem.

Bet leduspuķe fantastiski skaista. Man uz logiem nez kāpēc nav. :?:

Atslēdzies reno

« Atbilde #1019 : 2026. gada 21. janvāris, 19:27:43 »
Man tādas puķītes bija mašīnas vējstiklam iekšpusē, kad salons jau bija uzsildīts

Mājās sen vairs nav redzētas. Atcerieties, kā tramvajā aizledojušajā logā aplīti ar elpu kausējām?