Autors Tēma: Izvēle aiziet  (Lasīts 8239 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies dip

Re: Izvēle aiziet
« Atbilde #45 : 2017. gada 29. aprīlis, 23:29:13 »
Tā kā tēma pie filozofijas, tad domājot šajā rāmī - visi mēs mirsim. :)
Cits agrāk vai vēlāk...
Vai mirt kādā negadījumā, ugunsgrēkā, avārijā, ļaundaru uzbrukumā skaitās ok???
Bet pašam, pielikt punktu nav ok?, nu ja atmetam visus tos reliģiskos bla,bla,bla,
jo visi nav religiozi.
Tātad, cits, otrs drīkst atņemt dzīvību, bet pats par savu dzīvi, nāvi lemt nedrīkst?, nav tā dīvaini??

Šeit jau netiek runāts par to ir OK vai nav. Jautājums ir - vai vajag? Pārsvarā nevajag.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #46 : 2017. gada 29. aprīlis, 23:29:36 »
Man taču tas bija domāts kā skarbs sarkasms.

Es sapratu. Svarīgi ir, kad vērtības ir skaidras arī citreiz...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #47 : 2017. gada 29. aprīlis, 23:30:08 »
Tu neesi slima, Tu esi samaksājusi kaut kādu anormāli nenormālu cenu dievam ne par ko. Tas citus mulsina. Vai biedē.

Tur jau tā lieta - ka biedē. Vai kkas tā kā no māņticības - ka nepielīp pašam

Atslēdzies Mao

« Atbilde #48 : 2017. gada 29. aprīlis, 23:31:59 »
Cits agrāk vai vēlāk...
Vai mirt kādā negadījumā, ugunsgrēkā, avārijā, ļaundaru uzbrukumā skaitās ok???
Bet pašam, pielikt punktu nav ok?, nu ja atmetam visus tos reliģiskos bla,bla,bla,
jo visi nav religiozi.
Tātad, cits, otrs drīkst atņemt dzīvību, bet pats par savu dzīvi, nāvi lemt nedrīkst?, nav tā dīvaini??

Filosofiski? Pats sev saimnieks. Neattīstītā civilizācijā pastāv riski par paša saimnieka pietiekamo adekvātumu.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #49 : 2017. gada 29. aprīlis, 23:33:24 »
Tur jau tā lieta - ka biedē. Vai kkas tā kā no māņticības - ka nepielīp pašam

Man ir atbilde, bet es neiedrošināšos.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #50 : 2017. gada 29. aprīlis, 23:35:31 »

Uzskatu, ka drīkst, bet reizē mana pārliecība ir - lielākā daļa izdara to, ko sirds dziļumos nemaz nevēlas. Vien - ....(x iemeslus skat.jau augšminētos)

p.s. Vispār mana doma bija par psiholoģisko veselību, ne filozofiju :) (varbūt tad pie Veselības būtu iederējies? Bet nē, tomēr pie psiholoģijas)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #51 : 2017. gada 30. aprīlis, 00:03:09 »
Problēmu vai diskomfortu jau tas rada palicējiem, ne aizgājējam.
Manuprāt, respektējama katra izvēle. Palikt vai aiziet.
Par publisko manipulēsanu  gan cits viedoklis, bet tas jau no intelekta atkarīgs...
Tukkungam reiz sievišķis ar bērnu metās zem riteņiem, lūk tādus histēriskus gājienus neatbalstu, labi,ka paspēja nobremzēt. Piebilde - svešs sievišķis ;)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #52 : 2017. gada 30. aprīlis, 00:06:52 »
Man ir atbilde, bet es neiedrošināšos.

Jo?

Atslēdzies Mao

« Atbilde #53 : 2017. gada 30. aprīlis, 00:40:15 »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #54 : 2017. gada 30. aprīlis, 00:52:12 »
Sorry, neiedomājos, ka tēma skar Minni personīgi, domāju, ka tā vispār...
Tā kā neesmu lietas kursā, tad off..., vēlreiz sorry.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #55 : 2017. gada 30. aprīlis, 01:21:24 »
Sorry, neiedomājos, ka tēma skar Minni personīgi, domāju, ka tā vispār...
Tā kā neesmu lietas kursā, tad off..., vēlreiz sorry.

Piedod, tuk, tēma vnk mazliet novirzījās uz personiskajām sliedēm.

Tēma aizvien sākotnējā.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #56 : 2017. gada 30. aprīlis, 09:22:25 »
Zigi, momentlīmi arī esi ostījis?

Nē, kolhozā brīvdienās nebija, ko darīt, tad nu viens no klases atnesa izklaidi ...
Nostājies ar muguru pret gultu, katrā pusē tev pa vienam "ķērājam", tev ap kaklu apliek dvieli un viens vai divi (to - neatceros) to savelk katrs aiz sava gala tā, ka asins piegāde galvai pārtrūkst (?) ... Viss strauji paliek tumšs un tu vairs neko nejūti - tipa aizmiedz. Nekādu nepatīkamu sajūtu, pilnīgi nekādu. Parastais variants, - aizmidzinātais, ķērāju noturēts un noguldīts kādu pusminūti (?) guļ uz gultas smaidīdams. Pēc tam būtu jāpamostas pašam. Ja tas tā nav, notiek atdzīvināšana, pļaukājot vai ūdeni uzlejot uz sejas. Bija arī tādi gadījumi.
Ir aizdomas, ka nāve bez traumām un kā līdzīga ir tikpat nesāpīga un mierīga kā šī nonākšana bezsamaņā, tikai instinkts (pašsaglabāšanās) ir vienīgais, kurš cilvēku šai sakarā biedē.
Un arī traumas ... nezinu, kā citiem, bet man tās NAV kādas neciešamas sāpes, bet gan tā sajūta, ka līdzīga tirpumam vai elektrības plūšanai caur nevietā iebāztiem pirkstiem.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #57 : 2017. gada 30. aprīlis, 09:30:31 »
... un citādos gadījumos arī - nepatīkamais ilgst ne ilgāk kā līdz samaņas zaudēšanai ... Nu, ne smagāk, kā kādā nepatīkamā procedūrā pie ārsta bez anestēzijas.

Bet par cilvēcisko pusi ... Jā, mums tik tiešām nav parasts pat mēģināt līst līdzpilsoņa dvēselē, ja redzi, ka cilvēks pilnīgā neģīmī. Es cenšos ... Pēdējais gadījums - pirms gadiem 6 - darbiniekam sieva bija darbā ārzemēs ar kkādiem turienes dienvidu iebraucējiem sākusi pīties. Puisim mīkstais raksturs, vot y sāka dumības runāt par to, ka nu pietiekot ..., utml. Nācās nedaudz uz smadzenēm papilināt, ieteikt bijušās brūtes apzvanīt, utml. Iespējams, ka daudz netrūka, bet sieva pati ātri nāca pie prāta, un fināls - laimīgs.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #58 : 2017. gada 30. aprīlis, 09:45:04 »
Tukkungam reiz sievišķis ar bērnu metās zem riteņiem, lūk tādus histēriskus gājienus neatbalstu, labi,ka paspēja nobremzēt. Piebilde - svešs sievišķis ;)

Te, manuprāt, ļoti būtu noderējusi krievu veselīgās domāšanas deva. Tādos gadījumos tādu bābu, kura pilnīgi nedomā par sava bērna dzīvi un nākotni, normāls krievs būtu turpat, uz ceļa, slānījis ar vārdiem "Ты чё дура твориш? Ты о ребёнке каким местом думала, тварь?" Slānījis, kamēr sāk raudāt. Ja izraudas un izbļaujas, tad tālāk jau var tādai mēģināt noskaidrot problēmu un kkā palīdzēt.
... bet latvieši jau kulturāla tauta - sievietēm nesit. :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #59 : 2017. gada 30. aprīlis, 17:09:39 »

Te, manuprāt, ļoti būtu noderējusi krievu veselīgās domāšanas deva. Tādos gadījumos tādu bābu, kura pilnīgi nedomā par sava bērna dzīvi un nākotni, normāls krievs būtu turpat, uz ceļa, slānījis ar vārdiem "Ты чё дура твориш? Ты о ребёнке каким местом думала, тварь?" Slānījis, kamēr sāk raudāt. Ja izraudas un izbļaujas, tad tālāk jau var tādai mēģināt noskaidrot problēmu un kkā palīdzēt.
... bet latvieši jau kulturāla tauta - sievietēm nesit. :)

Kā gan Tu vari zināt, vai viņu tāds lamātājs un slānītājs nav novedis līdz izmisuma solim? Zigi, esmu pārsteigta, ka Tu atbalsti vardarbību.