Autors Tēma: Daudz zināsi, dabūsi pa degunu?  (Lasīts 5694 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Re: Daudz zināsi, dabūsi pa degunu?
« Atbilde #30 : 2017. gada 07. jūnijs, 21:36:04 »
Nu un kas tad tu par Labu draudzeni, ja savam Labajam draugam izlem neteikt ne vārda par viņam tik svarīgu info, kas varētu mainīt viņa dzìvi, kā saki. Es pateiktu gan, un tas būtu drauga ziņā, ko darīt tālāk.
Ja mans labākais draugs kaut ko no manis slēptu svarīgu, měs vairs draugi nebūtu

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #31 : 2017. gada 07. jūnijs, 21:45:29 »
Sievietes esot tā sabiedrības daļa, kura protot vīt intrigas, manipulēt, stumdīt naraedzami cilvēkus, utml., bet šādā lietā fantāzijas un variantu nav?
Ieteikums apdomāšanai ... un varbūt - apspriešanai.
Ir tāda opcija, kura saucas "anonīmā vēstule", piemēram. Pieejot radoši, var y draugam uzvedinošu info nodot pārbaudīšanai un patiesības noskaidrošanai, y pati stāvēt maliņā un šausmināties, kurš gan tāāāāādu cūcību sastrādājis?!
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #32 : 2017. gada 07. jūnijs, 21:54:04 »
protot vīt intrigas[..] "anonīmā vēstule"
Šis man nebūtu prātā ienācis.
Bet autorei jau rezultāts arī dara bažas, ne tikai process.

Es pie tiem, kas pateiktu.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #33 : 2017. gada 07. jūnijs, 22:08:14 »
Teikt-neteikt... Smalka tā robeža. Pieņemsim, esmu draudzenes otrpusi ar citu čiepu divdomīgā situācijā pieķērusi - ko darīt? It kā būtu jāsaka, bet, ja pateikšu, kas būs? Taisnīgs sašutums, asaras, razvod i devičja familija.  Tas būs labi? Laikam ne visai... Ja noklusēšu, tā vietā varbūt parunāšu ar otrpusi zem četrām acīm - eu, vecīt, izvērtē prioritātes, kamēr vēl nav par vēlu! - mož i apdomājas vecis. Un dzīvos abi, kā tajā pasakā,  laimīgi līdz sirmam vecumam un nomirs vienā dienā...  Tas, ko nezinām, nedara mūs nelaimīgas...
No vienas puses, it kā nodevīga tāda klusēšana, bet varbūt tomēr tā ir tā reize, kad "klusēšana- zelts"?

Nav vienas receptes. Smalka tā robeža. Bet katrā gadījumā jāapzinās, ka izteikto vārdu vairs atpakaļ nepaņemsi.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #34 : 2017. gada 07. jūnijs, 22:10:54 »
Šis man nebūtu prātā ienācis.
Bet autorei jau rezultāts arī dara bažas, ne tikai process.

Es pie tiem, kas pateiktu.

Ja bažas rada rezultāts ... Anonīmi var taču rakstīt gan vienai, gan arī otrai pusei. Nuuuu, tikai tas ir jāmāk pareizi izdarīt. Nu, tipa: "Bet mēs (anonīmie) zinām, ko Tu, draugs, dari un zinām, kurš ar ragiem tāpēc ..."
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #35 : 2017. gada 07. jūnijs, 22:14:32 »
Intrigas un anonīmas vēstules - tas ir PRETĪGI. Es tādu "draudzeni" toč ar sūdainu mietu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #36 : 2017. gada 07. jūnijs, 22:18:33 »
Jūs nopietni tādu anoņimku ņemtu par pilnu?
Es pa taisno ielidinātu misenē.
Un lai dievs stāv klāt, ja kādreiz uzzinātu,
ka to rakstījis mans draugs!
Murgs kkāds.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #37 : 2017. gada 07. jūnijs, 22:22:22 »
Atcerieties psihologu teikto - slikto ziņu nesējs - stučītājs būs vienmēr sliktais, sevišķi, kad pāris salabs. Tev to vajag? Ja runa par krāpšanu - nu, gadās, parasti pāriet, būtu visur tādi labdari stāstītāji - cik asaru un šķiršanos būtu! Es tiešām uzskatu, ka citu dzīvē nav jājaucas un sirdsskaidrā labdare nav jātēlo. Ja būs lemts uzzināt - paši tiks galā, ja ne - tad nebija lemts zināt, kas arī varbūt labāk. Vēl pie tam 100% nevari zināt, vai ir tā, kā Tu domā vai esi uzzinājusi. Un varbūt viss sen zināms jau :)

Atslēdzies taj

« Atbilde #38 : 2017. gada 07. jūnijs, 22:36:52 »
Ir jau vēl tas, ka draugi jūt, ja kaut kāds aprāvums notiek, mentāli ar kādu sesto maņu jauš, ka tiek noklusēts kaut kas. Un tas nav forši, nevienai pusei to jaust. Tāpēc es pateicu. Jēga no manis tādas, kas mulsi pieklust un domā, ko tagad teikt,  un ko labāk neteikt. Ja sarunājas, tad runā. Ja savukārt tāda paziņu būšana, ka satiekas paretam un tad pārmij pa frāzei, OK, var neteikt. Jo šeit jau arī izskanēja tas, ka cilvēks, kurš zina, nejūtas labi zinot. Turklāt, pat ja atklāti pateiks, bet otra bildīs, ka tālāk klausīties vairs negrib, to var pieņemt un saskarsmi nebojāt, ļaut risināt, kā izlemj. Bet, ja savukārt noklusēts, tas ir līdzīgi kā ar to, ka pteikto vairs neatgriezt - arī noklusēšanas faktu vairs neatgriezt. Mēs varam pieņemt nepilnības. Bet ir tiekšanās, lai būtu iespēja vispār kaut ko pieņemt. Nevis tā, ka ir siena, viss, bija atklātība, un te tās vairs nav, jo "stop", vairs nav mana darīšana un nejaukšos. Aptuveni tā. Un arī es pati patiesībā gribu, lai draudzene jaucas. Jā, es varu protestēt dažkārt, būt neomā. Bet vēl mulsāk ir tad, ja ir - mani tas nekar, neiesaistīšos. Un, kam tad piezvanīt kādu vakaru, kad smagi ap sirdi (nav runa par ikdienu, bet par svarīgiem brīžiem, kad vajag atbalstu)?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #39 : 2017. gada 07. jūnijs, 22:45:59 »
Domāju draugiem nav jājaucas cita ģimenē. Arī ģimenes draugiem nē.
Ģimene ir ģimene un draugi ir draugi.
Nemēdzu apspriest ģimeni un tās locekļus pat ar draugiem. Labiem draugiem. :)

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #40 : 2017. gada 07. jūnijs, 22:53:16 »
Vai ir jābūt taisnībai patiesības vārdā?
Nē, nav jābūt, bet, ja tava info nav "viena tante teica" stilā, cieni savu draugu un ļauj, ja vari, cilvēkam pašam izlemt, kā rīkoties tālāk, zinot to, ko zini tu.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #41 : 2017. gada 07. jūnijs, 22:56:45 »
Un ne jau visi tādi sarežğītu attiecību stāsti beidzas ar krahu. Varbūt kāds no iesaistītajiem personāžiem būs pateicīgs par acu atvēršanu un tas būs stimuls attiecību sakārtošanai?
Jā, zinu, esmu ideāliste...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #42 : 2017. gada 08. jūnijs, 00:51:56 »
Savus draugus taču labi pazīst? Zina viņu uzskatus, vērtības, reakcijas? Atkaŗībā no tā veids, kā rīkojas/nerīkojas

Atslēdzies ragana

« Atbilde #43 : 2017. gada 08. jūnijs, 08:24:00 »
Piekrītu. Par finansēm, biznesu, veselību, bērniem utt., - jā, bet attiecībās labāk nejaukties. Vismaz ne pirmajās emocijās noteikti.
Attiecībās ir iesaistīts vienai pusei nezināms bērns. :(
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 08. jūnijs, 08:31:43 no ragana »

Atslēdzies ragana

« Atbilde #44 : 2017. gada 08. jūnijs, 08:26:19 »
Sievietes esot tā sabiedrības daļa, kura protot vīt intrigas, manipulēt, stumdīt naraedzami cilvēkus, utml., bet šādā lietā fantāzijas un variantu nav?
Ieteikums apdomāšanai ... un varbūt - apspriešanai.
Ir tāda opcija, kura saucas "anonīmā vēstule", piemēram. Pieejot radoši, var y draugam uzvedinošu info nodot pārbaudīšanai un patiesības noskaidrošanai, y pati stāvēt maliņā un šausmināties, kurš gan tāāāāādu cūcību sastrādājis?!
Jēziņ, tas jau kā padlaiku "labvēlis". Sūdzība partijai. Nē! Man būs kā pirms laulībām - vai nu saki tagad, vai klusē mūžīgi.