Autors Tēma: Sociālais dienests  (Lasīts 17442 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Re: Sociālais dienests
« Atbilde #60 : 2017. gada 07. decembris, 21:39:42 »
jā patiesībā ar to varētu sākt pretgājienu -kā var bērnu APZINĀTI atstāt neēdušu, ja problēma un risinājums zināma

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #61 : 2017. gada 07. decembris, 22:03:59 »
Kā likums, neviens šādiem bērniem netausta punci un neprasa par atraugām, vēdera izeju. Bet mazais mokās un nemāk pateikt, kas ir nekārtībā, jo citu savu stāvokli (veselo) nemaz nav izjutis. Tikai minējums...
Mums ir kas cits. Sākām pārbaudes vēl pirms sāka iet dārziņā. Divi dažādi neirologi, psihiatrs un rezultāti vienos vārtos. Viss iesākās ar to, ka uztraucos par to, kā viņa runā. Precīzāk - nerunā.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #62 : 2017. gada 07. decembris, 22:20:11 »
Marū, sadali savu lielo problēmu pa punktiem, sastāvdaļām. Sākot no svarīgākā. Ar to sāc risināt.
Žēl, ka bērņukam vēl pusgads tai dārziņā jāpavada. Bet, reiz jāpavada, es uzreiz atmestu ieteikumus no sērijas ieriebt. Neredzu nevienu punktu, kurā Ziga ieteiktā riebšana bērnudārza vadībai uzlabotu bērna situāciju.
Ā, nu. Nav diez ko variants, bet biju piemirsusi padomju māmiņu taktiku - ieziepēties. Kukuļot. Pēterītis sit visus un ir ar redzamiem uzvedības traucējumiem?  Pēterīša māmiņa: Dāvanas, regulāras, audzinātājai.
 Fui, bet ...

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #63 : 2017. gada 07. decembris, 22:25:20 »
Jūs visi te rakstāt ļoti dīvaini, bet nu ko tur daudz teikt...bez iemesla tas viss nav un Maruu vrb reāli paskaties uz savu bērnu un dzìvi vsp.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #64 : 2017. gada 07. decembris, 22:26:51 »
Jūs visi te rakstāt ļoti dīvaini, bet nu ko gribēt no tautas, kas ar šo visu nesaskaras diendienā....
Kas liedz izklāstīt savu, kompetentāku, viedoklī?

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #65 : 2017. gada 07. decembris, 22:33:46 »
Pilnīgi pievienojos Nārai. Un, aprakstot bērnu, es nekādu dižu slimību tur nemanu. Gadiem staigās pie ārstiem diagnozes meklēt, bet diagnoze viena (atceroties apstākļus, kurus Maruu kādreiz aprakstīja) - bērns piedzīvoja psihotraumu, dzīvoja trauksmainos apstākļos. Tagad vajadzēja īpašu uzmanību, mieru un atbalstu un varbūt kādu bērnu psihologu. Bērnudārzā jau redz tikai sekas, ka nekas labāk nepaliek, varbūt vēl sliktāk.

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #66 : 2017. gada 07. decembris, 22:51:05 »
Pilnīgi pievienojos Nārai. Un, aprakstot bērnu, es nekādu dižu slimību tur nemanu. Gadiem staigās pie ārstiem diagnozes meklēt, bet diagnoze viena (atceroties apstākļus, kurus Maruu kādreiz aprakstīja) - bērns piedzīvoja psihotraumu, dzīvoja trauksmainos apstākļos. Tagad vajadzēja īpašu uzmanību, mieru un atbalstu un varbūt kādu bērnu psihologu. Bērnudārzā jau redz tikai sekas, ka nekas labāk nepaliek, varbūt vēl sliktāk.
Broņ, mazajai ir aspergers. Tas nerodas no psihotraumām, ar tādu piedzimst. Nav runas par agresīvu, neaudzinātu bērnu. Tieši psihiatrs bija tas, kas pateica, ka tā ir.  Viņai vienkārši ir savādāka uzvedība nekā visiem citiem bērniem, viņa lietas uztver savādāk, ar viņu daudz vairāk jānodarbojas, lai kaut ko iemācītu. Pēc psihiatra un neirologa ieteikuma arī ejam komisiju, lai tiktu speciālajā dārziņā.
Un, jā, Nāra - tas nav bez iemesla. Tas ir rezultāts tam, ka aizgāju pasūdzēties vadībai par to karoti. Apbrīnojami iedomāties, ka cilvēks, kas nav gatavs bērnam pat karoti iedot tādu, lai bērns ēstu, ka tik nav pakaļa lieki jāpakustina, spētu objektīvi vērtēt, ir manā ģimenē kādas problēmas vai nav. Viņu nesatrauc mans bērns un viņas labklājība, viņa vienkārši ir kaza. Ja viņu uztrauktu, lai bērnam ir labi, par karoti pat diskusijas nebūtu. Kā ar otru audzinātāju - pateicu viņai, ko man ārsti saka, viņai nekādu papīru nevajadzēja, lai dotu bērnam mazāku karoti. Tiešām domā, ka cilvēku, kas spēj pati turēt badā bērnu, uztrauc, kā viņai mājās ir?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #67 : 2017. gada 07. decembris, 22:56:13 »
Nav runas par agresīvu, neaudzinātu bērnu.
Ceru, ka ir saprotams, ka mans "Pēterīša" piemērs vispār uz lietu neattiecas; es tikai atcerējos, kā padomijas laikos problēmas risināja.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #68 : 2017. gada 07. decembris, 22:56:46 »
Es jau sapratu, ka velķat uz aspergeru. Nu un? Pat, ja ir šī vieglā autisma forma, ar bērnu ir daudz jānodarbojas, un viss  būtu pilnīgā kārtībā, aspergers daudz netraucētu. Karotītes un tādas lietas daudz netraucē, tie ir sīkumi. Jā, īpašs bērnudārzs būtu labi, bet tas neizslēdz, ka vecākiem daudz jāpiestrādā.

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #69 : 2017. gada 07. decembris, 23:00:25 »
Broņa - esi dzīvē Aspergera sindromu redzējusi?

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #70 : 2017. gada 07. decembris, 23:04:52 »
Protams. Bērniem.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #71 : 2017. gada 07. decembris, 23:06:08 »

Es jau sapratu, ka velķat uz aspergeru. Nu un? Pat, ja ir šī vieglā autisma forma, ar bērnu ir daudz jānodarbojas, un viss  būtu pilnīgā kārtībā, aspergers daudz netraucētu. Karotītes un tādas lietas daudz netraucē, tie ir sīkumi. Jā, īpašs bērnudārzs būtu labi, bet tas neizslēdz, ka vecākiem daudz jāpiestrādā.
Nu bet kas liek domāt, ka Maruu ar bērnu nenodarbojas?!

Cik man ir bijusi darīšana ar īpašākiem bērniem, esmu sapratusi, ka uzlabojumi nāk ļoti lēni, tas ir pacietīgs darbs daudzu gadu garumā. Gan jau ar Maruu mazo viss būs labi, bet tas nenotiks pa nedēļu kā iesnas izārstēt.

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #72 : 2017. gada 07. decembris, 23:13:23 »
Ar tādu bērnu ir jādarbojas ne tikai mājās. Arī bērnudārza audzinātājai tas ir jādara, nevis jāgaida, ka mazā pati apsēdīsies pie galda, paņems šķēres un griezīs sniegpārsliņas. Viņa to nedarīs. Viņa nespēj saprast, kas notiek apkārt, kas jādara, kur jāiet, ja viņai to nepaskaidro. Tā audzinātāja to nedara. No auklītes zinu, ka viņa vēsā mierā ļauj mazajai sēdēt skapītī (Kad viņa sabīstas, kas var notikt pilnīgi no jebkā, viņa slēpjas - zem galda, skapīšos, kaut kur vēl, kur ierauga, galējā variantā - vienkārši stūrī), nevis cenšas viņu iesaistīt tajā, ko dara grupiņas biedri. Kad pajautāju, kāpēc tā, man atcirta diezgan nīgrā tonī "Viņas vecumā pašai ir jāsaprot un ja nesaprot, man nav tas viņai jāskaidro!"
Otrai audzinātājai tādu problēmu nav. Ja ar kaut ko rodas problēma, man pajautā, kā mēs to risinām mājās un tāpat arī dārziņā dara.

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #73 : 2017. gada 07. decembris, 23:23:12 »
Cik man ir bijusi darīšana ar īpašākiem bērniem, esmu sapratusi, ka uzlabojumi nāk ļoti lēni, tas ir pacietīgs darbs daudzu gadu garumā. Gan jau ar Maruu mazo viss būs labi, bet tas nenotiks pa nedēļu kā iesnas izārstēt.
Uzvedības korekcijas ir šausmīgi grūts un garš process. Ja ikdienu nav jāpavada ar tādu bērnu, bet redz viņu pa retam, liekas, ka tur jau nekas tāds - nedaudz vairāk parunā un viss. Bet tā nav. Turklāt, jārēķinās, ka būs lietas, ko arī ar daudzu gadu darbu neizmainīt. Man vēl ir paveicies - manējā neatsakās no zupām un ēdiena, kuram mērce pārlieta pāri. Ēd vismaz normāli, bet nu jā - tikai un vienīgi ar tējkaroti. Vajadzēja vairākus mēnešus, kamēr izdevās viņu pierunāt lietot dažādas tējkarotes, nevis vienu konkrētu, jo sākumā bija arī tāda problēma. Tāda sajūta, ka tas, ka es nekad nesūdzos, cik man šausmīgi grūti, jo bērns īpašāks, kā citiem, tad tas automātiski nozīmē, ka es neko nedaru.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #74 : 2017. gada 08. decembris, 01:28:25 »
Izprotot Mauu situāciju (bērns ar veselības problēmām), neizprotu kāpēc Maruu grib lai parastā  bērnu dārzā, parasta audzinātāja ieguldīti kādas īpašas pūles. Un katru dienu. Diemžēl tā ir realitāte, ka viss maksā naudu.