Autors Tēma: Par domāšanu, nevis par maisiņiem. Zero Waste  (Lasīts 13032 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Re: Par domāšanu, nevis par maisiņiem. Zero Waste
« Atbilde #105 : 2018. gada 18. septembris, 15:07:37 »
Atvainojos, ka pilnīgi netēmā, atvainojos visiem, kuri varētu sajusties aizskarti, nav konkrēti nevienam domāts.
Bet čo ta man kā galīgam nevalodniekam "Zero Waste" nezin kāpēc ausij izklausās pēc "Zero Effect, Wasted Time".

man līdz ZERO ir kā līdz mēnesim, bet samazināt WASTE es tiešām cenšos, gan apģērbu, apavus pārvēršu par darba un nonēsāju līdz galam, gan ierīoces, kas salūzt, pirms izmešanas mēģinu salabot, un daudzos gasdījumos izdodas, tāpat burciņas un vāciņus izmantoju otro un trešo reizi, plastmasas maisiņus vismaz 2x (1x atnesot produktus, otro reizi miskastē).

bet es neatbalstu lāpīt lāpītas drēbes (1 ielāps ok, ielāps uz ielāpa - sīkstulība) un dedzināt atkritumus, lai iegūtu siltumu. Tas neatmaksājas :)   

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #106 : 2018. gada 18. septembris, 15:08:06 »
Ja kas, es vēl šodien šad un tad mazgāju netīros celofāna maisiņus, lai varētu izlietot atkārtoti,bet neesmu pārliecināts, ka maksa par patērēto ūdeni (nemaz nerunājot par patērētā laika cenu) nebūs lielāka par jauna maisiņa cenu.

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #107 : 2018. gada 18. septembris, 15:09:02 »
streso apkārtējie, ne pats smirdētājs... ;)
Piekrītu.
Nu, un?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #108 : 2018. gada 18. septembris, 15:31:34 »
Atkal jau sainterpretējušies. Neba nu Olgucis būtu bijusi pārsteigta par to, ka netīra darba darītāji pirms pusdienām nomazgājas un netīras darba drēbes pārvelk. Bet aristokrātiska maniere pirms pusdienām nomainīt normālas mājas drēbes pret ko labāku gan var šķist neparasta.

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #109 : 2018. gada 18. septembris, 15:33:36 »
aristokrātiska maniere pirms pusdienām nomainīt normālas mājas drēbes pret ko labāku gan var šķist neparasta.
Vispār es jūtos aristokrāts pēc dzimšanas.
Ikdiena gan neliecina.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #110 : 2018. gada 18. septembris, 15:37:29 »
Atkal jau sainterpretējušies. Neba nu Olgucis būtu bijusi pārsteigta par to, ka netīra darba darītāji pirms pusdienām nomazgājas un netīras darba drēbes pārvelk. Bet aristokrātiska maniere pirms pusdienām nomainīt normālas mājas drēbes pret ko labāku gan var šķist neparasta.

kad mums ir ģimenes lielpusdienas, es arī uzpošos - uzvelku džinsas un T kreklu (papildus ikdienas puķainajām apenēm), lai bērni redz, ka ir gaidīti un šī ir īpaša diena :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #111 : 2018. gada 18. septembris, 15:39:57 »

kad mums ir ģimenes lielpusdienas, es arī uzpošos - uzvelku džinsas un T kreklu (papildus ikdienas puķainajām apenēm), lai bērni redz, ka ir gaidīti un šī ir īpaša diena :)
Pareizi, kā Mirttante teica - nenāciet pliki pie galda, lai neredz, kas kur izspiežas, kas kur karājas... Kauns skatīties! :D

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #112 : 2018. gada 18. septembris, 16:40:56 »
Nē, nu ir jau cilvēki, kuri ikdienā ēd no apdauzītiem šķīvjiem un ieplīsušām krūzītēm. Savējiem tak! Un ja šķīvis saplīst, tad taisa mozaīku un ierāmē...

Tev taisnība, dažreiz kāds izdomā, ka ērtāk ir ēst no krūzītes. Smalkais stils gan noteic stingri - šķīvis un dakšiņa. Nekādas izvirtības ar krūzītēm, karotēm, vai pas'dies' pirkstiem!

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #113 : 2018. gada 14. novembris, 08:27:42 »
Nu re, tarkšķī tēma atgriezusies..
Par to ārā nemešanu. Šķietami laba lieta, bet nemetot neko ārā, situācija veidojas tāda, ka nevajadzīgās (neizmestās) lietas uzkrājas un ir nepieciešama noliktava, kur tās uzglabāt. Labi, piekrītu, drēbes, kā Spārka teica, var pārtaisīt par leļļu drēbēm vai spilventiņiem. Bet kur ellē tik daudz leļļu ņemt un kur glabāt 784 spilventiņus? Tam atkal vajag noliktavu.
Tā kā es esmu ārā metējs un cenšos izmest pēc iespējas vairāk, es vairāk aizstāvu atkritumu pārstrādi, nevis ārā nemešanu.
Manai ārā mešanai gan ir īpatnība - ja jāizmet kādi priekšmeti, es nereti tos izkomplektēju un pievācu lietiņas, kas citur var noderēt - skrūvītes, dažādus elementus, atsevišķas detaļas utml, kur es intuitīvi jūtu, ka saimniecībā kkas no tā var ievajadzēties. Tiesa gan, ik pēc laiciņa es pārskatu arī uzkrāto un ja gadus 3 nekas nav bijis vajadzīgs, tas tāpat tiek izmests. Protams, ka ievajagas tūlīt pēc tam, bet o.k., tas vairs nav svarīgi, izņēmuma situācijām risinājumi rodami attiecīgo materiālu veikalos..

Atslēdzies daddy

« Atbilde #114 : 2018. gada 14. novembris, 09:22:51 »
Tā kā es esmu ārā metējs un cenšos izmest pēc iespējas vairāk, es vairāk aizstāvu atkritumu pārstrādi, nevis ārā nemešanu.
Manai ārā mešanai gan ir īpatnība - ja jāizmet kādi priekšmeti, es nereti tos izkomplektēju un pievācu lietiņas, kas citur var noderēt - skrūvītes, dažādus elementus, atsevišķas detaļas utml, kur es intuitīvi jūtu, ka saimniecībā kkas no tā var ievajadzēties.

Tu esi tāds pat krājējs kā citi, tikai sīkstulīgs...  :sarcasm:   skrūvītes skrūvē ārā un barošanas vadus nogriez.  :rat:
PS. par vadiem parasti instrukcijās raksta - pirms izmešanas nogrieziet vadu!!

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #115 : 2018. gada 14. novembris, 11:20:53 »
jaa..LV ir savādāka dzīve, tāpēc te daudz nerakstu, šejienes pieredze neder jums  un otrādi...Ukijā nogriež vadu ja tehnikas vienība nestrādā..to tad redz savācējs... bet, ja ceļa galā ir nolikta vešmašīna aR visu štepseli ,tad potenciālais savācējs zin,ka vešmašīna ir pie veselības...vecais saimnieks vien maina dzīvesvietu, vai apgreido vašroom citā krāsā :/
Nee Bobsi nav vajadzīga noliktava 100spilventiņiem , vai no dzijasgaliem satamboretiem paklājiņiem... tie visi saliekās mašīnas bagāzniekā un brauc uz patversmēm , jeb tirgojas labdarības veikalos no kurienes ieņemtā naudiņa aiziet mērķim.tas nav nekāds zerowastisms, ja redz tikai savu degungalu...zerowaste vairāk ir filosofija par to,kas notiek pasaulē , un kā es pats dzīvoju šajā pasaulē un kas paliks aiz manis..šeit varbūt arii, daudzi tantiņi nezin, kas ir zerowaste, bet taa nu tas ir iegājies,ka lietām pārsvarā dod otro un trešo un piekto dziivi.par sevi- es tāds bezatlikumu dzīves piekritējs no dzimšanas..un kad biju LV manii arii bija konflikts ar šo manu instinktīvo domāšanu un iegūto- ko citi padomās.
Bet laiki mainās..ja pirms 5-6 gadiem braucot pa jevropu benzīntankā jutos kaunīgi kad lūdzu kafiju ieleit manā krūzē, tad tagad tas jau ir moderni iet ar savu krūzi gan uz starbuku gan citiem bodīšiem ...un ilgspējīgais salmiņš arii ir kruti :) :)
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 14. novembris, 11:41:55 no mellene88 »
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #116 : 2018. gada 14. novembris, 11:41:03 »
vēl ko varu piebilst... visa tā bezatlikumu dzīve un tml tomēr nav viegls un ātrs process.
Paliek jau arii fakts,ka kādam janopērk tā pirma prece ,ko pēc tam laist apritē 3o un 5o reizi, galvenais lai tas pirmais pircējs buutu saprātīgs  :smile: Skaic ,ka biznesmenis neis tamboret sedziņas, vai likt fb sludinājumus par atdodamo leskapi un bērnam nevajadzīgo bezjēdzīgi sadāviāto ziemsvētku dāvanu atdošanu...kur viņš to visu liks Vot tas ir jaut!!? no tā atkariigs kur paliks 70% no lietām ,kas vinjam nav vajadziigas  bet citiem noder... kad lietas tiek no tada 1ā pircēja prom, tālāk jau var palielam nesatraukties par vinju ceļu :)
Mans pašas princips ir nepirkt veikalā to, ko var nopirkt no kāda ,kurš jau to ko man vajag 1x  izstiepis no veikala.
Dažreiz iznāk ,ka par savu principu nākas pārmaksat, BET es to daru  :smile: aiz pateicības ka cilvēks domā tāpat kā es.Viens piemērs- man ir līdzatvests eiropas tipa putekļusūcējs...ruuc kā vells jau visus 10it gadus :) bet...šeit ir gruuti nopirkt vinjam vajadzīgos maisus...kad pienāk maisumeklejamā reize roku visu internetu un protams ebay...gadās, kad nopērku no privātā sellera 3gb.dārgāk,Jo maisi deficiiti ,bet vinam vairs nav vajadzīgi. Toties man prieks ka viņš tos nav izmetis un devis iespēju man vinjus dabuut... tajā pat laikā pasuutot no vācijas par to pašu summu man tiktu viss iepakojums ...bet lai tas iepakojums pagaida nakamo reizi,kad nevienam privātajam nebuus ko man piedāvāt ...
nu tā kkā...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies daddy

« Atbilde #117 : 2018. gada 14. novembris, 11:45:06 »
a man pa mizu tika...

saraudzēju šogad ~60L vīna, pienācis laiks liet pudelēs.  :shampis:

Normāli cilvēki nevis pērk jaunas pudeles, bet izlieto vecās ar skrūvējamiem korķiem... kad nu es to pudeļu bateriju (~80 pudeles, pārsvarā viskijs un rums) izvērsu uz mazgāšanu, tad sieva šķībi noskatījās un teica MAN ŠĶIET, KA TU PAR DAUDZ DZER... mani kuslie iebildumi, ka tās pudeles ir sataupītas pa 5+ gadi netika ņemti vērā...   

PAR DAUDZ!
 :ou:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #118 : 2018. gada 14. novembris, 11:47:56 »
Nebija iespējas sievu mazliet pamānīt, sakot, ka mēdz šad tad pudeles vākt? ;)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #119 : 2018. gada 14. novembris, 12:06:07 »
Nebija iespējas sievu mazliet pamānīt, sakot, ka mēdz šad tad pudeles vākt? ;)

To viņa zina un pati ir piedalījusies :) ...reiz laivojot pa Abavu meitene Kandavas unversālveikalā uzskrēja virsū skaistām glāzēm, kuras noteikti bija jāpērk (padomjlaiku izdzīvošanas princips - ja redzi - ŅEM!) nu un protams šampis, ar ko jaunās glāzes apmazgāt...  :shampis:

tiesa, vēlāk, sarēķinot līdzekļus, bija redzams, ka atpakaļceļa biļetēm vairs naudas nepietiek... vācām pa visu Abavu pudeles, lai Rendā nodotu un iegūtu naudu. Savācām pilnas smailītes, pudeles 200+ (uz 25 rubļi)...diemžēl tarņiks svētdienā bija ciet un visu bagātību nācās pa puscenu (10 rubļi) atdot vietējam alkānam, bet
a) biļetēm uz Rīgu pietika
b) upe tika krietni patīrīta 
c)un palika stāsts par rubli :)