Autors Tēma: kino jaunumi  (Lasīts 20335 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies nakata kngs

Atb: kino jaunumi
« Atbilde #105 : 2022. gada 20. decembris, 11:27:05 »
"Nežēlīgā nakts" (2022.) - Violent Night 

Razbainieki Zsv vakarā iebrūk kaut kādas ietekmīgas (kongresmene?) un bagātas "stervas" mājā un sākas vecais labi nodrāztais stāsts par ķīlniekiem un "cieto riekstu", kurš šoreiz ir īstais  Santaklauss!....vispār filmā ir daudzas atsauces uz "Cieto riekstu", arī kur zonderkomanda brauca ar sniega močiem un Brūšu Vilis ar viņiem tur karoja...arī uz "viens pats mājās" ir momenti, kur darbojas bērna izdoma cīņā ar sliktajiem!  :)   
Nu un beigās labie uzvar, sliktie pagalam! 
Iesaku visiem, jo jautri un izklaidējoši.... "Cieto riekstu", lai cik filma novecojusi, ari var reizi gadā vēlreiz noskatīties!   :go_go: 

Atslēdzies Trix

« Atbilde #106 : 2022. gada 20. decembris, 12:41:35 »

Anotācija:
Ieguvis savu jauno veidolu, kareivis Džeiks Sallijs kļūst par vadoni un uzņemas aizsargāt savu ģimeni un jaunos draugus no alkatīgajiem Zemes biznesmeņiem, kad tie ar līdz zobiem apbruņotu armiju atgriežas uz Pandoru

Kad pirmā filma jau labi aizmirsusies, nepamet sajūta, ka otrā ir mazliet nohaltūrēta. Varbūt tāpēc, ka pirmā bija sen vai ka pirmā bija pirmais Tik efektīgs kino gabals. Vakar noskatījos vēlreiz pirmo filmu, jānoskatās otrā otrreiz salīdzināšanai uz svaigas acs.

No vienas puses – nekā jauna: fantastiskie dabas skati, zilādainie un kaujas ar cilvēku puses militāristiem. No otras – jauns Pandoras apgabals, ūdens skati un jaunas problēmas. Interesanti, ko viņi izdomās nākamajās 3 sērijās (neesmu meklējusi, varbūt klīst noplūdusī informācija).

Viennozīmīgi ir vērts redzēt. Droši vien labāk ir smalki iekš kino, bet arī prasti uz televizora ir gana efektīgi.

Treileris
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #107 : 2022. gada 20. decembris, 12:54:12 »
es laikam esmu senils, bet neesmu skatījies nedz karību pirātus, nedz avatarus un pat ne zvaigžņu karus, betmenu vai (s)pidremanu. Un neviens manu smadzeņu receptors pat nepakustas, redzot šo filmu piedāvājumus.
Es, protems, ar to nelepojos.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #108 : 2022. gada 20. decembris, 19:38:30 »
Bob, pateici A, bet neko par B...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #109 : 2022. gada 21. decembris, 10:33:40 »
Bob, pateici A, bet neko par B...
jā, nakat, cieto riekstu es arī noskatījos vēlreiz :D

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #110 : 2022. gada 21. decembris, 14:52:34 »
Bob, tas, ka negribas skatīt Avataru ir tava burbuļa problēma...neesmu redzējis jauno, bet vecais bija kino revolūcija...un nesaprotu, kā var neinteresēt Betmens...tā ir klasika par varu, politiku, noziedzību, ASV kultūru utt...tur tiešām ir ļooti daudz, ko redzēt un saprast....un jā, spidermans ir komikss pusaudžu problēmām...kā mums Sprīdītis, ja nav dēla tajā vecumā, tad tur nav ko meklēt...interesanti, ka Īlona Masku salīdzina ar dzelzs vīru 

:just_popcorn:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #111 : 2022. gada 21. decembris, 15:04:09 »
Es neesmu redzējusi tieši to pašu, ko Bobs, izņemot Avataru.
Nejūtos ko zaudējusi  :?:

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #112 : 2022. gada 21. decembris, 15:07:30 »
Es neesmu redzējusi tieši to pašu, ko Bobs, izņemot Avataru.
Nejūtos ko zaudējusi  :?:
Minne, tu tak redzēji Džokeru ar Hoakimu Fīniksu, kurš saņēma oskaru!...tā ir Betmena sāga ! :just_popcorn:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #113 : 2022. gada 21. decembris, 15:10:35 »
Fīniksa dēļ skatījos

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #114 : 2022. gada 22. decembris, 08:26:15 »
Bob, tas, ka negribas skatīt Avataru ir tava burbuļa problēma...neesmu redzējis jauno, bet vecais bija kino revolūcija...un nesaprotu, kā var neinteresēt Betmens...  :just_popcorn:
Es zinu, ka tā ir mana problēma, lai gan es to nesauktu par problēmu, drīzāk iezīmi. Man neizdodas iekustināt interesi. Labi, esmu kaut kad sācis skatīties zvaigžņu karus un kaut kā fragmentāri arī betmenu. Bet neiekustināja interesi un nespēju pat trīs vārdos raksturot sižetu. Sāku domāt, kādas amerikāņu filmas es skatos vispār. Laikam visvairāk tie ir 70-80to gadu gabali, ko skatu pamatā laikmeta ainiņu un tā laika domāšanas modeļa analizēšanas dēļ. Man saka - kā tu vari tādus sūdus skatīties, bet tiešī šīs laikmeta un domāšanas iezīmes ir nenormāli interesantas. Arī tas, kādi pliekani sižeti tajā laikā bija pieprasīti. Mēs taču arī veidojāmies uz rietumu subkultūras bāzes. Nu, tad, protams, amerikāņu detektīvseriāli. Kādu laiku atpakaļ - multenes, kad juniors bija multeņu vecumā. Superpolicistu filmas deviņdesmitajos gados skatījos, jā. Baikeru filmas, bezmaz visas, tematikas dēļ.
Bet pumpas metas no romantiskajām amerikāņu filmām. Ilgi nevaru izturēt.
Pēdējā bija The California Kid. Mēsls pilnīgs, 1978.gads, bet tā laika kulta filma skaitījās.

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #115 : 2022. gada 22. decembris, 08:46:05 »
Svētdien, šķiet, pa tv Šī brīnišķā dzīve. Jūtu, ka mans organisms prasa kārtējo reizi šo filmu noskatīties.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #116 : 2022. gada 22. decembris, 16:17:21 »
Arī tā mani nemaz neuzrunāja

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #117 : 2023. gada 10. janvāris, 10:48:10 »
"I Wanna Dance With Somebody" (2022)

Filma par Vitniju Hjūstoni. Aktrise ir izvēlēta veiksmīgi. Dziesmu ieraksti ir pašas Vitnijas izpildījumā. 
The Greatest voice of generation.
BALSS!
Filmu scenāriju rakstījuši tie paši, kuri Bohēmijas rapsodiju...Fredijs, Elvis, Vitnija

Nekautrēšos atzīt, ka filmas laikā man bira asaras, dzirdot Vitnijas izpildījumu.   
Iesaku visiem uz lielā ekrāna kinoteātrī, jo īpaši Minnei! 

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #118 : 2023. gada 10. janvāris, 11:09:22 »
Ir jau aizraujoši skatīt leģendas ekrānā. Pārsvarā tiem cilvēkiem vienkārši dzīve tā iegriezās. Bija lemts, tā sacīt.. Par sētnieku Šnepi neviens filmas neuzņems. Un vai viņš tādēļ sliktāks cilvēks ..  :scratch:
Hjūstone gan arī dzīva esot dabūja filmu par sevi..

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #119 : 2023. gada 11. janvāris, 11:21:10 »
"Triangle of Sadness"/"Skumju trīsstūris" (2022)     

Tam zviedram padodas lieliskas filmas. Rubens Estlunds.   
Kannu kinofestivāla uzvarētājs.   
Nemaz nebrīnos, ka neko nedabūja "Zelta Globusā" vakar, jo Amerika un tā žūrija, kura balsoja, sevi asociēja ar to nežēlīgi  izsmieto "augstāko sabiedrību"...šī filma ir lielākais murgs tādiem kā Burkā kundze ...laikam jau arī oskari nespīd šo pašu iemeslu dēļ.     
Savā ziņā filma ir zviedriski sociāldemokrātiska. 
Nu, forši tak, kad "smalkā sabiedrība" grūtībās pārvēršas par nulli?....parādīts, ka viņu vērtība kā cilvēkiem ir 0.
Šis bija labais -   
 - ievēroju, ka jahtai ir netīras buras!   
 - kundze, šī ir motorjahta, tai nav buru!   
 - nē, es uz augšējā klāja, kur sauļojos, redzēju netīras buras! 
 - labi, kundze, es došu komandu apkalpei mazgāt buras!  :mrgr:   

Iesaku. Nu, ir nepatīkami skati ar vemšanu, bet vētras laikā tā notiek....