Vai citur tāpat izpildās?
Vecmāmiņa atļauj pilnīgu ārdīšanos - bērniņam tak jāļauj bla bla bla. Es brīdināju, lūdzu, lai arī viņa mazliet piedomā [krišana zemē nav žēlā uķi-puķi balstiņā "nu nāc taču ģērbies, Jurīti, tētis gaida, tā nevar" tipa pasākums, skapju satura gāšana zemē arī IMHO būtu ieliekama "un tagad mēs šo sakārtosim - tur spilvendrānas, tur zeķītes, cik te ir zeķīšu?" mērcē, nevis "nekas, nekas, es pēc tam savākšu"], bet es tak nejēdzot neko no bērnu audzināšanas.
Tagad pati atzīst, ka ar viņu galā netiek. Ciemos esam tikai visi, ik pa laikam nākas ierobežot plosīšanos, - vienus vairs neatstājam.
Bērnudārzā nesūdzas. Nezinu, vai tur ālējas vai ne (zinu, ka ir pārītis baisāko dauzoņu. Tā kā tie manējo bakstīja, pirms es "ieviesu kārtību", tad viņš laikam pārāk neizpildās, vismaz citus neaiztiek pilnīgi noteikti), bet darbi ir diezgan "interesanti" - reizēm pilnīgi ne par tēmu, bet to es kaut kā saprotu, ka sava doma ir iemetusies un ar pieejamiem līdzekļiem izpildīta. Tas IMHO neieskaitās problēmā.
Citur neatstāju. Jebkādi izbraucieni (minimizēti, cik iespējams, kamēr nebūs sarunājams bērns) ir nonstopa pieskatīšana - it kā mani ne redz, ne ievēro, bet brīnumus vāra tāpat (negribu, lai citiem kaut ko sagāž. It kā jau paši vainīgi, ja atstāj kaut ko salaužamu, bet tas ir mans bērns un es par viņa uzvedību atbildu), tad nākas pieslēgties uzmanības novēršanai - sankcionēti izpētīt, kas atrodams un kā tas darbojas.
Mani bērni nekad nav mēģinājuši speciāli kaut ko virtuvē sacūkāt. Ja darīja, tad centās, kā labāk.
Otrs arī man ir "normāls", kas cenšas, kā nu sanāk.
Šobrīd mierinājums mazs, bet visi man zināmie "mežoņi" un "šausmoņi" izauguši par pavisam adekvātiem pilsoņiem
Vot ar šito es sevi mierinu, jo smadzenes tam puikam ir.
He, he, gaidīju jau, ka pati vainīga.

Nujā, nemācēju 18 gadu vecumā ar mātes tarakāniem cīnīties, tāpēc tagad ir gana jautras veselības problēmas, un nav iespēju strādāt vairāk, lai nopelnītu vairāk utt. Kas, protams, atsaucas uz brīvā laika daudzumu. Šodien laižu muļķi. Katra datora pauze tiek izmantota, lai atlaistu aci no darba.