Autors Tēma: Nu uzzīmēsim vēl kādu tēmu...  (Lasīts 11014 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies flyingcat

Re: Nu uzzīmēsim vēl kādu tēmu...
« Atbilde #75 : 2015. gada 12. aprīlis, 19:14:27 »
Man liekas drusku biedējoša modernā ideja par to, ka "norma jau ir tikai pieņēmums". Nuja, 200+ vai 30- kg svars ir alternatīvais skaistums; vesela cilvēka sevis kropļošana - alternatīvā māksla...un tad jau laikam devianta uzvedība ir vienkārši alternatīva dzīves izvēle.

Šorīt dzēru kafiju ar vienu kungu gados, un viņš man stāstīja par savu 28-gadīgo dēlu, kuram bija licies interesanti dzērumā paņemt svešu mašīnu, ietriekties garāžu kooperatīva šlagbaumā un sadot pa galvu mašīnas īpašniekam. Šajā reizē tētis atpirkās, bet slēgta tipa iestāde jau māj savam nākamajam iemītniekam.

Trakums tas, ka tad, kad mūsu bērni izaug, un tas notiek ātri, nevienam vairāk neinteresē ne viņu unikālā psiholoģija, ne sarežģītie karmiskie iemesli, kāpēc viņš dara tā, kā dara. 18 ir? Pilna atbildība un slēgta tipa iestāde.

Nezinu, ko te darīt, bet laikam nebūs tas gadījums, kad var pateikt: ai, bērni gadās tik dažādi... Ir arī labi bērnu psihoterapeiti, varbūt varētu sākt ar to, ka vienu tādu apmeklēt. Pēc tam, kad ir izslēgtas nopietnas fiziskas kaites. Vienu es zinu, tikai nezinu, vai viņa ņem tik maziņus. Mana draudzene veda skolas vecuma bērnu, bija drusku līdzīga situācija, ideāli sakārtojās. Ingrīda Ratniece, 26132360.

Atslēdzies tex

« Atbilde #76 : 2015. gada 15. aprīlis, 15:47:04 »
Te nu jāizsaka pateicība Trix, ka, lai gan  liela daļa komentētāju ieteica ārstus un ne visai atzinīgi izteicās par situāciju kā, pieklājīgi sakot, steidzami labojamu, kaut gan gaidīta drīzāk bija līdzi jušana, tad tēma joprojām nav slēgta ;)

blakus tēmā māmuķim nervi neizturēja, lasot viedokļus, kas varētu būt tuvāks viņas bērna viedoklim, kā viņa ir gatava pieņemt... un turpina domāt par sevi, nevis pieņemt ieteikumus, kā tam bērnam labāk :)

Reizēm no malas viss tiešām izskatās vienkāršāk un vieglāk ieteikt loģiski pareizus lēmumus.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #77 : 2015. gada 15. aprīlis, 16:09:04 »
Nezinu, bet man izklausījās, ka Trix puika mīl mammu un nemaz nav laimīgs viņu visu laiku sāpināt. Nav jau runa par to, ka nevarētu kaut ko pieciest. Bet vai tiešām bērnam ir labāk, ja viņš izaug tāds...problemātisks? Nu, bez jokiem, tie, kas ir ieslodzīti cietumos un psihenēs, taču arī kādreiz bija mazi mīļumiņi. Un es pilnīgi pieļauju, ka lielai daļai bija iespējams palīdzēt...kaut kad agrāk.

Filozofisks jautājums: vai cilvēkam ir labi, ja viņš var darīt visu, kas ienāk prātā? Te ir raksts par tēmu. Nav gluži Trix gadījums, bet man patika pamatojums, kāpēc tomēr nevajag atļaut pilnīgi visu.

http://svonb.livejournal.com/881417.html

Gadījumā ar 20-gadīgo meiteni- tas tomēr ir pieaudzis cilvēks ar savām tiesībām pieņemt lēmumus un izdarīt kļūdas. Un viņa ar to nevienam nenodara pāri, pat ja vēlāk nožēlos savus lēmumus.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #78 : 2015. gada 15. aprīlis, 16:28:55 »
Nu bāc... http://www.sarunuforums.lv/forums/gimene/vakara-psihie-brnam/msg10118/#msg10118

Mani ar sūtīja pie dokiem. Pagāja pieci mēneši. Man ir pilnīgi cits bērns. Pats no sevis pa lielam. Jā, miegs pa vakariem joprojām nenāk, bet tiek pavadīts konstruktīvi - krāsojot grāmatas, spēlējoties ar lidmašīnām utml. Kā saprotu no Trix, viņai vecākais kā reiz 4.5 tagad ir. Moš pēc pusgada arī būs "pieaudzis" un mainījies. Izlīdīs gan nākamie niķi :) bet - vsjo figņa. Tas pāriet!

Atslēdzies tex

« Atbilde #79 : 2015. gada 15. aprīlis, 18:00:51 »
Nu re, Piafas tēma palika ar visiem ieteikumiem par dokiem, kam nepiekrita, problēma atrisinājās un viss OK

Par Trix tēmu: es domaju, ka pašai Trix vajag atvaļinājumu. Un jaunskungam kādu laiku nebūtu mērķauditorijas.

Par 20gadnieci: es izteicu ticamāko meitas viedokli... Nenoticēja :(

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #80 : 2015. gada 15. aprīlis, 18:17:10 »
Tex, ja tieshaam ir nervu kaite, nekur neuzsuuksies taa kaa taads nieka zilums. Bet lielaakoties tie beerni izpildaas taa, taapeec ka vecaaki vinjus sachakaree. Es, pemeeram, par sava beerna nikjiem zinu, kas un kaa. Piafai jau par to guleet likshanas proceduuru tika teikts, taa kaa to vinji ir atrisninaajushi, tad viss ok.
A par to 40 gad veci, es laikam pati savaam rocinjaam pazhnjaudziitu, kaut ieteicu likt mieru. Tak realitaatee pati diez vai vareetu buut mieriiga, mans gjiimis izteiktu visu, i meele pasliideetu. Bet nu taisniiba, ka maate to meitu taadu ir izaudzinaajusi, ka shitaads alfons vinjai liekas labs esam.

Atslēdzies tex

Re: Re: Nu uzzīmēsim vēl kādu tēmu...
« Atbilde #81 : 2015. gada 15. aprīlis, 18:53:05 »
Palieku pie ta ka Trix drīzāk atvaļinājumu pašai. Ibsīks bez auditorijas neizpildīsies. Bd ta nesūdzas... Diez vai permanenta kaite

uzraugs001

• Viesi
« Atbilde #82 : 2015. gada 16. aprīlis, 09:47:05 »
Nepārvēršam Trix tēmu par beztēmu. Pārdomās par lielas vecuma atšķirības attiecībām lūdzu uz šejieni http://www.sarunuforums.lv/forums/sirdslietas/re-nu-uzzmsim-vl-kdu-tmu/

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #83 : 2015. gada 16. aprīlis, 12:24:12 »
HA! :rat: :rat: :rat:

es nebiju pamanījusi vēl vienu vietas ierādītāju  :blushing:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Tille

« Atbilde #84 : 2015. gada 16. aprīlis, 12:28:15 »
Labi izskoloti savulaik  :laugh: .

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #85 : 2015. gada 16. aprīlis, 12:55:41 »
Pareizi darīja, ka pārvietoja, jo kāds tam sakars ar Trix tēmu par bērnu. Vienīgais, manuprāt tas bija jāpirliek kniepadatas tēmai, ne jāliek kā jauna, jo te tā turpinās.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #86 : 2015. gada 16. aprīlis, 13:01:27 »
manuprāt tas bija jāpirliek kniepadatas tēmai
Tēmu autore slēdza un pat vēlējās izdzēst, bet tas neliedz kādam uzsāk jaunu.

Atslēdzies tex

« Atbilde #87 : 2015. gada 16. aprīlis, 13:49:44 »
manuprāt tas bija jāpirliek kniepadatas tēmai
Tēmu autore slēdza un pat vēlējās izdzēst, bet tas neliedz kādam uzsāk jaunu.
Tēma principā interesanta. Tas,ka kādam māmuķim var nepatikt, ja izrādās,ka pati pie visa vainīga, skaidrs, bet tas jau nenozīmē, ka nav vai ka vsp ir problēma, pie kā kāds ir vainīgs.

Trix situācija līdzīga tādā ziņā, ka rī saņēma objektīvu vai ne visai (kā nu no kura zvanu torņa izskatās) kritiku par savu bērnu audzināšanu, bet tomēr tēmu neslēdza arī, ja paustajiem viedokļiem nepiekrita.