Autors Tēma: Lietotās mantas  (Lasīts 11229 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tex

Re: Lietotās mantas
« Atbilde #30 : 2016. gada 30. marts, 14:24:32 »
PAr lietām ko var izmazgāt/nomazgāt droši vien skatītos pēc savām sajūtām - jaļoti patiktu un ko pozitīvu raisītu, it kā kāpēc ne... bet tā kā pa tirdziņiem nestaigāju un speciāli nemeklēju, tad nevajag arī...

Pieļauju, ka piemēram foršu žaketi vsp spētu humpalās nopirkt, aiznest uz ķīmeni un pēc tam valkāt, BET uz humpalām neeju, sooo i neatrodu - gan jau visas foršās sen izgrābtas, bet pie durvīm dežurēt uz pievedumu, no sorry, TIK ļoti nevajag...

No paziņām krīzes laikā šis tas ir iepircies. Tieši tāpēc, ka lieta vērtīga un glīta, bet clv krīzes laikā gatavs ka tik notirgot...
Bet tur ir runa par lietiņām ar māksliniecisku antikvāru vērtību, ko būtu iespējams arī pārdot par vismaz tikpat.

Atslēdzies dille

« Atbilde #31 : 2016. gada 30. marts, 14:51:23 »
Oi, Sudrabai stiprāka fobija, viņa nespējot pirkt gatavas drēbes, jo - ja nu kāds tās jau pirms tam laikojis?? ( Lieki teikt - varbūt neķītras domas domājis-iestarpinājums mans)
Tāpēc viņa VISU šūn pie šuvējas. Tas bija rakstīts vienā senā intervijā. Ceru, ka arī apnes un krūšturus.

Atslēdzies Elzzy

« Atbilde #32 : 2016. gada 30. marts, 15:17:18 »
Nav nekādu aizspriedumu, ja nu vienīgi par cenas-kvalitātes attiecību bieži vien. Man, piemēram, patīk lielotas , labas kavlitātes drēbes, jo veikalos, piedodiet - kvalitāte klibo uz abām kājām. Un bieži vien pa kapeikām var dabūt tāāādas lietas.
Atcerējos- man 12 skolas gadus vilkàs līdzi ādas penālis, lietots, bet tiiik feins- neesmu tagad tādu pat jaunu atradusi vairs.
Trauki- ja ir kaut kas foršs, pērku. Aizvakar nopirku Latgalītē veco pelmeņu formu, tāpat šķīvji ir pirkti, jo patīk. Un tie trauki, nez kāpēc, lietojas feināk par jauniem pirktiem.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #33 : 2016. gada 30. marts, 15:20:59 »
HA!
 Es te varetu izvērties ar savu viedokli... bet nu ..kas zin vai sanāks...
Tātad mana dzīve/iedzīve balstās uz 70% lietotām mantām... man ir sava domāšana un savi iemesli kādēļ...
1ais un laikam vissvarīgākais ... pati sev attīru sirdsapziņu. Jā mani grauž patērētju sabiedrības principi... katros Ziemasvetkos jaunu egli,jaunus bumbuļus..katru sezonu jaunus un modīgus zābakus..vecos misenē,jo nav vairs modē utt...un pārdot tak kauns...kas pirks un kam vajag..
man ir savs stiliņš, kādā dzīvoju un man nevajag iepirkt sezonas lupatas... es varu mierīgi tirgū iepirkt lietotu kleitu,jo TA man patīk..un galvenais man ir paskatīties vai pardeveja tirgo savu kleitu(lai nav poļu uzpircēja,kam tas ir bizness) kuru negrib vienkārši izmest... un nevis tas, vai viņa šo kleitu nav laizījusi :)
2.. manī nav Latviešu lepnības(šajā gadīumā netajā labakajā izpratnē) kad par pedejo rubli nopirks krutu(jaunu tak..tas nekas ka ķīnas razojuma) lupatu..bet atliušo mēnesi grauzīs tēju ar maizi.... kad palasu šadas diskusijas(cālī ir bieži) tad man paliek skumji... tā ir nabagu domāšana...izcelt sevi un domat,ka tas cits pirms tevis..kas lietojis  gultu ,galdu, vai karoti bija sliktāks....
paldiesDievam,ka citas valstis ..Francija, Anglija,Nīderlande ASV(tās ir tās ko zinu)... nesirgst ar šo sindromu...te cilveki ziedo,pārdod un atdod to kas pašiem vairs nav noderīgs....
no otras puses tieši tikpat daudz izmet mēslos ..bet tad veidojas kkāds līdzsvars..ja pie šīs attīstības visu mestu mēslos..tad pašiem vietas vairs nebūtu uz zemes.Starp citu noverojums-izmet nabagi,neizglitotie un dažadi tēŗētie.. Bagatie un tie kas var atlauties, nemet neko laukā ...
Vēl, patīkama ir apziņa,ka es varu atļauties nopirkt..beet man TO nevajag... es labak ieleju benzīnu un braucu kur deguns rāda nevis nopērku servīzi kurai muša virsū nav sēdejusi..un drebu lai nedo Dies kāds nenomet tasīti..visdrošak vispar aizlikt aiz stikla,jo maksaja tak bargu naudu... :rat:
Nē mīlīši mana galva ir brīva no aizspriedumiem..es ļauju lietām nākt un iet..es neuztraucos,ja bērni nogaž ķīnas farfora vāzi(aga, bija liela un smuka un stavēja dārzā),jo man viņa nāca no tirgusplača pa 2,- ,jo es zinu..ka vietā pie gadījuma būs cita... toties bērni macījās,ka puķes var būt smukā vāzē, ka vāzes plīst..ka saplēšot nav jābēg ,bet jāizstāsta utt utjp...
Jā man patīk lietas ar stāstu..ar vēsturi..jā, cik labi ,ka es neesmu viena tāda :)
un jā cik labi ,ka te lepnību atmāca jau skolas gados...skolas beigās ir tirdziņi ,kur mammas var pārdot skolas formas ,kuras nakamgad vairs nederes un citi par simbolisku naudinju nopērk..lai nav jāmaksā 21,- par džemperi ar emblemu.. vai arii stiepj sīkie uz skolu kastes,bundzas ,papiirus(citeiz nodomaju ..jez atkal rabišs janes uz skolu)bet tur vini veido kkadas rotallietas, mašinas un citas fignjas.. .. protams pēctam tas tapat aiziet misenē.. bet vismaz kādu brīdi...
nuja un galvenais vēstījums droši vien palika nepateikts..bet kkur caur rindām viņš ir... :big_hug:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

RaFix

• Viesi
« Atbilde #34 : 2016. gada 30. marts, 15:23:23 »
Man nekad dzīvē tā īsti nav bijis vajadzības pēc lietotām mantām.
Vienīgi automašīnu es reizi gadā pērku lietotu.
Ja būtu nepieciešams, spētu valkāt humpalu drēbes. Apavus gan ne. Uz tiem gan man varētu būt kaut kāda fobija, jo, kad biju maziņš, skolā meitenēm skolotāja vnm aizrādīja, lai nemainās ar apaviem - kārpas dabūšot. Man tie aizrādījumi palika atmiņā vairāk, nekā tām, kam viņi bija adresēti un es nevaru valkāt svešus apavus. Apakšveļu arī kaut kā neritīgi liekas nepirkt svaigu. Viss pārējais ir mazgājams un dezinficējams pie nepieciešamības. Kaut kādai veco lietotāju aurai neticu.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #35 : 2016. gada 30. marts, 15:29:11 »
Mellene, doma skaidra! Forši   :big_hug:

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #36 : 2016. gada 30. marts, 15:30:20 »
Mellene, Tu esi vienkārši  :rat: Superģeniāla  :shampis: .

Atslēdzies tuk

« Atbilde #37 : 2016. gada 30. marts, 15:54:24 »
Kaut kad, kaut kur lasīts pētījums par to,
ka nerunājot par zaļajiem, kuri toletes ruļļa serdi pārtaisīs olu turētājā,
kolekcionāriem, trūcīgajiem, u.c.

Cilvēkiem ar noslieci pēc citu lietotā ir neapzinātas problēmas ar identitāti,
pašapziniņu, savu sakņu apzināšanu.
Zemapziņas vēlme iegūt to, kas citiem šķitis vērtīgs, tā neapzināti  ceļot savu pašvērtību.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #38 : 2016. gada 30. marts, 16:06:23 »
Man līdzīgi kā Mellenei. Nelieli uzsvari citās vietās - pērku lietotus traukus tāpēc, ka man viņi liekas SKAISTI. Reti kurš mūsdienu dizains aizkustina. Reizēm jaunie mākslinieki  uzdarina kaut ko ar atsauci uz tradīciju. Piemēram Angel bļodas. Dažām patīk glazūras, bet tas arī viss. Vecās bļodas izkonkurē  - ar nevainojamo formu.
Ar mēbelēm - vispār užas. Nu ja nav dizaineru, tad nav. Nu taisiet tad replikas. Vot sēžu es uz 50 gadu krēsla , no miskastes atnesta, notīrīta , pat nerestaurēta , un jūtos lieliski. Pasēdi uz mūsdienu darinājuma - ta skrūves izskrūvējas, ta kaut kas šķiebjas.

Rotas - tā smalka lieta, tur jāskatās pēc izjūtām , un jā, jāattīra. Un rotām reizēm pār dizainu man vienmēr būs svarīgāks cits vēstījums.

No lombarda nepirktu. Par velti neņemtu, simboliski samaksātu, kaut eiru, ja nav dāvana.

Jā , riebjas patērētaju , īslaicīgo lietu kults. Bet augsti apmaksāti Eiropas zinātnieki jau strādā pie vīzijām, kā to mainīt. Lai lietas kalpo ilgi, lai tās var remontēt. Nākamais modes spiedziens pēc eco.

Atslēdzies dille

« Atbilde #39 : 2016. gada 30. marts, 16:10:32 »
...izcelt sevi un domat,ka tas cits pirms tevis..kas lietojis  gultu ,galdu, vai karoti bija sliktāks....
Šai domai piekrītu.

2.. manī nav Latviešu lepnības(šajā gadīumā netajā labakajā izpratnē) kad par pedejo rubli nopirks krutu(jaunu tak..tas nekas ka ķīnas razojuma) lupatu..bet atliušo mēnesi grauzīs tēju ar maizi.... kad palasu šadas diskusijas(cālī ir bieži) tad man paliek skumji... tā ir nabagu domāšana...izcelt sevi un domat,ka tas cits pirms tevis..kas lietojis  gultu ,galdu, vai karoti bija sliktāks....
paldiesDievam,ka citas valstis ..Francija, Anglija,Nīderlande ASV(tās ir tās ko zinu)... nesirgst ar šo sindromu...te cilveki ziedo,pārdod un atdod to kas pašiem vairs nav noderīgs....
no otras puses tieši tikpat daudz izmet mēslos .

Un šeit, lūk, ļoti nepiekrītu. Manī saceļas visas spalvas, kad sāk zākāt Latviju un latviešus un stāstīt, cik ļoti šeit viss atpalicis, nemoderns, nemūsdienīgs un nožēlojams.
Mīļo pasaulīt, nav nekāds jaunums, cilvēki ziedo drēbes Sarkanajam Krustam, baznīcās atdod, lielveikalos gandrīz katrā ir milzīgas kastes, kur ielikt sev nevajadzīgās drēbes. Es nemetu misenē, bet tīras, salocītas, sašķirotas ielieku tur. Esmu nolikusi šo to arī blakus misenēm un man nav žēl, ka bomzīte valkās. Ir arī visādas andeles-mandeles, kur cilvēki pārdod par lētu naudu un mainās.
Ārzemēs nenormālā pirkšana ir 1000-kārt izplatītāka. Vajag vai nevajag, apģērbs atlaidēs tik lēts, tas izpaužas arī nekultūrā, kā drēbes u.c. atlaižu laikā tiek sviestas zemē, ja kas nokritīs no pakaramā, neviens nepacels bet nevīžīgi pārstampās pāri.
Es nenosodu sievieti, kas vēlas nopirkt lētu Ķīnas kleitu, jo viņai nav tik daudz naudas, bet gribas izskatīties skaistai.
Vai mēs sāksim diskusiju, kurā valstī izaug labāki cilvēki?
Mani nepārliecina amerikāņu plašais smaids, francūžu pieklājība utt. Mani pārliecina patiess siltums, ieinteresētība, īstums. To esmu sastapusi tikai Latvijā. Kad kaut ko dara un neko negaida pretī. Es mīlu Latviju

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #40 : 2016. gada 30. marts, 16:19:11 »
Es gan piekrīru Mellenei, tipiski latvisks ir teiciens - neviens neredz, kas man vēderā, bet visi redz, kas mugurā....to var attiecināt arī uz visu citu, kad tautieši lec augstāk par savu pakaļu.
Es neesmu šādu veikaliņu kliente un neesmu tāda speciāliste un estēte, kā arī man slinkums rakties, meklēt utt, bet vienmēr apbrīnoju dāmas, kam ir talants un pacietība humpalās atrast ļoti ok drēbes. Man diemžēl šāds atlants nepiemīt  :(

Atslēdzies nex

« Atbilde #41 : 2016. gada 30. marts, 16:21:57 »
Jūs par to "Latviešu lepnību" un "lekšanu augstāk par savu pakaļu" pēc sevis un sava paziņu loka spriežat un tad vispārināt, kundzes?

« Atbilde #42 : 2016. gada 30. marts, 17:11:48 »

ka nerunājot par zaļajiem, kuri toletes ruļļa serdi pārtaisīs olu turētājā,

Galīgi neuzskatu sevi pa zaļu, bet tā tualetes papīra ruļļa kartona serde ir labākā kaķu rotaļlieta ever - ripo, grab, var tikt sapluinīta pa detaļām un par to nekas nebūs, un pēc laiciņa var dabūt atkal jaunu vietā. Turklāt pilnīgi eko šmeko :)   
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies mary

« Atbilde #43 : 2016. gada 30. marts, 17:47:27 »
Starp citu, kartons ir stipri pieķīmiķota lieta, nav nekāds eko šmeko. Ļoti pat ieteicams, piemēram, pārbērt no putraimu un visādu auzu pārslu iepakojumiem uz kādu mazāk kaitīgu taru.

Par lietotām mantām-arī neticu visādām enerģētikām, bet humpalās neko atrast neprotu, arī nav tāda talanta un pacietības. Bet visādi krāmu tirdziņi tīri labi patīk. Padomju laiku trauki gan neliekas pievilcīgi, Kuzņecova esmu pirkusi.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #44 : 2016. gada 30. marts, 18:11:47 »
dille- tu pagriezi mazliet savādak..nu tā lai patiktu pašai un citiem :) redz cik daudz laikiņu tika :D ..bet es jau teicu tieši to pašu ..neko citu :) )
tagad tu vienk paķēri niansi,ka es esmu citur( a man tas nepatīk )...šai diskusijai NAV nekada sakara vai es mīlu Latviju ,ķīnu vai mozambiku... es runāju par citu(ko teicu meklēt starp rindām )
oky...
rudenī laukos..kopju ziemai dārzu..jau pirmās salnas..bet zemē klājiens ābolu...mammai tikai viena ideja- jāber kompostā. Man sircapziņa neļauj..saku oky, salasīšu maisos un nolikšu pie ceļa. Mammis skatās aizdomīgi :o - pie mums tā nedara.
- Kāpēc nedara?
- kurš gan ņems ?
oky nolieku..drošībai lieliem burtiem uzrakstu zīmi,ka āboli mums daudz ņemiet droši,ja vajag dabūs vēl... nuko..3 dienas ar tiem maisiem staipījos iekšā /ārā(naktīs salnas nevar atstāt)..4jā dienā braucam jau prom ..mammis uzvaroši triumfē -es tak teicu!!! te neviens neizrādīs,ka kka trūkst...pamanīju uz ceļa braucēju ar zirgaratiem lūgšus ludzu lai aizved govīm ...NUu ja tu tā gribi..tad aizvedīšu...  :wtf: iekrāvām 3.maisus ar āboliem pavidu noklausoties..ka nekā jau šoruden nav ..bietes nav izaugušas,kāposti sapuvuši...blablabla..

Kkadus 3-4 gadus atpaklaļ, pārrokot dārzu paliek milzīgi ceri ar dienziedēm..nu nav kur bāzt..atkal stāsts.. nolieku pie sētas ..varbuut kādam noder...(nedzīvojam lauku viensētā,kur viens gajējs pa nedēļu)...pēc 4-5 dienām man to ceru palika žēl..iestādīju nekamnepiederšā placī..starp liepukokiem.. zied kā trakas jau milzu krūmus izveidojušas...

Tā ir tā lepnība,par ko es stāstu...un par ko man piesien Latvijas nemīlestību  :wtf: un es nestāstīšu visus piemērus kādi man būtu.
Ja nu kāds grib teikt ,ka visiem kaimiņiem vajadzēja rožu cerus nevis dienziedes :D ... :)
Tas ir stāsts,kā mammukis vietējā veikalā nopērk jau 10o banālo ķīnas svečturiņu..ar vārdiem ..Nu man piedāvāja Vēsmiņa(pārdevēja)..kā nu es atteikšu..padomās,ka lepna vai ka naudas nav...OMG!!!
vai ka ejot viena pie otras ciemos taipat veikalā pēk neiedomājamus sūdus(uz laukiem tiešām ved neiedomājamus krāmus)..un kad es jautāju...-KĀPĒC ???
tad ir atbilde- vaitad mēs nevaram atļauties ???  KO atļauties ?? iepirkt mēslus ,kurus nevienai nevajag un kuri pat neizsaiņoti stav skapjuvirsā..
ilgi man nācās tantes skolot(tā maigi,lai nemana ,ka skoloju )... :rofl: :rofl: jess..beidzot viņas staigā viena pie otras ar pašceptiem pīragiem, zaptesburkam un ķirbjiem...
nepērk dzimšandienās plastmasas mēslus..bet iet ar darza puķēm ,stādiem, tomātu groziem utt..
 :coffee:
danu jūs...(sviedrusslaukošais smailiks)...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega