Autors Tēma: Mīlestība, attiecības  (Lasīts 19406 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Re: Mīlestība, attiecības
« Atbilde #120 : 2016. gada 04. oktobris, 17:04:15 »

Es vēlreiz saku, ir tādas kultūras, kur sievai testaments nav vajadzīgs, - 1000% pārliecība, ka pieaugušie bērni arī bez vīra nodrošinās.

Pat ja ir, vai citām kultūrām nevar būt savas vērtības?
Ja kādam vēlme, lai tak tīņā savu sievišķi burkā, ja viņai arī tā patīk.
Vai arī lai pārceļas dzīvot apbrinotās kultūras vidū. Kur problēma?
Tajā, ka gribas dzīvot Eiropā, bet lai visi tīņā sievas lupatās?

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #121 : 2016. gada 04. oktobris, 17:32:07 »
Nu jau jūs auzās sabraucāt gan. Ne tikai tiem, kas burkās tīņājas, ir pieņemts vecākus godāt un par viņiem gādā. Diemžēl ši lieta nu ir tā, kur mūstauta ne to labāko piemēru ņem - viss atsevišķi, katrs par sevi - vecāki un bērni, attiecības reti kad sirsnīgas un labas.... pa pasauli pabraukājot un ar cilvēkiem pakomunicējot saredzi visu drusku citām acīm.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #122 : 2016. gada 04. oktobris, 17:39:52 »

Pat ja ir, vai citām kultūrām nevar būt savas vērtības?
Ja kādam vēlme, lai tak tīņā savu sievišķi burkā, ja viņai arī tā patīk.
Vai arī lai pārceļas dzīvot apbrinotās kultūras vidū. Kur problēma?
Tajā, ka gribas dzīvot Eiropā, bet lai visi tīņā sievas lupatās?

Nu, re. Atgādināšu, ka kašķis sākās no šī mana komenta:

Īsāk sakot, atgriežamies pie tā paša, ko tiku teicis, - jebkurai mīlestībai ir savs ierobežots derīguma termiņš. Pēc tam paliek (ja - paliek) kopīga ikdiena, cieņa vienam pret otru, y rozā brillītes salauztas. Īstenībā nezinu, vai to var vēl saukt tai pašā vārdā, lai arī pie mums tā pieņemts. Musulmaņiem, piemēram, jau pirms laulībām pieredzējušāki cilvēki dod slēdzienu, ir šiem diviem konkrētajiem jauniešiem kopdzīves perspektīvas, vai nav? Un par mīlestību ir tā, ka vispirms ir laulība, bet lielās jūtas rodas pēc tam. Tā skaitās normāli. Y ko? Darbojas. Šķiršanās procents - zemāks nekā pie mums, un bērni arī dzimst tā, ka tiem, kuri bļauj par nācijas un tautas nākotni derētu aizdomāties.
Tātad mēs, ceru, varam vienoties par to, ka, pirms izdarīt secinājumus par to, cik apspiesta vai neapspiesta ir konkrēta sieviete hidžabā vai nikabā un kas viņai dzīvē ir vajadzīgs, derētu pajautāt viņai pašai tā vietā, lai uzskatītu, ka viņa pati domāt un zināt atbildes uz jautājumiem, kuri tiešā veidā skar viņu pašu, nav spējīga. Tieši tāpat kā ar Ļubu Krievijā, kuru vīrs regulāri aiz mīlestības iekausta. It īpaši Eiropā un Latvijā - tai skaitā.
Un es nekur neesmu apgalvojis, ka citām kultūrām nav vērtības. Vienīgais, ko gan varu teikt, pašiem būtu nesalīdzināmi mazāk problēmu, ja iemācītos ne tikai skatīties, kā dzīvo citi, bet arī redzēt.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 04. oktobris, 17:59:24 no pitons »
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #123 : 2016. gada 04. oktobris, 19:02:17 »
Kašķis?,kur kašķis?
Nu man prātā nenāk braukt pie Ņuras, vai Zemfiras un mācīt kā viņai jādzīvo...
Ja viņām tā patīk, lai tak tā dzīvo, ja neko labāku gadsimtiem nav redzējušas.
Bet tas nu nenozīmē, ka Eiropai būtu jāregresē.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #124 : 2016. gada 04. oktobris, 19:35:39 »
Kašķis?,kur kašķis?
Nu man prātā nenāk braukt pie Ņuras, vai Zemfiras un mācīt kā viņai jādzīvo...
Ja viņām tā patīk, lai tak tā dzīvo, ja neko labāku gadsimtiem nav redzējušas.
Bet tas nu nenozīmē, ka Eiropai būtu jāregresē.

Jūties piederīga pie Eiropas?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #125 : 2016. gada 04. oktobris, 20:03:44 »
Es esmu Eiropā.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #126 : 2016. gada 04. oktobris, 20:05:48 »
Es esmu Eiropā.

Ahmeds arī, nu, ta' jau viss kārtībā!  :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #127 : 2016. gada 04. oktobris, 20:18:11 »
Tu esi tas Ahmeds?
Nu Ahmedam nāktos cienīt šo vietu un tikumus, jā izvēlējies šeit dzīvot. :)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #128 : 2016. gada 04. oktobris, 20:40:26 »
Tu esi tas Ahmeds?
Nu Ahmedam nāktos cienīt šo vietu un tikumus, jā izvēlējies šeit dzīvot. :)

Par ko cienīt? Neesmu Ahmeds, bet, skatoties uz visu no malas, tiešām, par ko? Cieņa pret sevi, kā zināms, ir jānopelna.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #129 : 2016. gada 04. oktobris, 21:00:28 »
Inčīgi, no kuras malas Tu skaties?

Vahhh!!!, labais, pie manis uzrodas viesis Ahmeds un man jāizpelnās viesa cieņa! omg!
Da pošol, no kurienes nācis!
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 04. oktobris, 21:05:59 no tuk »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #130 : 2016. gada 04. oktobris, 21:31:10 »
Lasot šo diskusiju manī kāda dežavū sajūta.
Kad ienāca padvara ar krieviem, bija līdzskrējēji, kuri tos atbalstīja
kā “kultūras“ (ha!) un pareizā dzīvesveida nesējus.
Tagad draud muslimu invāzija un, kā redzams, līdzskrējēju un takas bruģētāju netrūkst.
Vecumvecais kangaru stāstiņš. :(

Atslēdzies dille

« Atbilde #131 : 2016. gada 04. oktobris, 22:21:59 »
Zigfrid, kādas konkrēti Tev pretenzijas pret strādājošām, izglītotām sievietēm? Pret sieviešu iespēju attīstīt sevi, pašrealizēties?
No kurienes Tev šie uzskati?
Ja var palūgt, bez domas samudžināšanas un liekvārdības.
Un kāpēc Tu uzskati, ka sievietēm nav un nedrīkst būt citu interešu, kā atražot sevi?

Manā dzimtas vēsturē ir fakti, kad mani senči, rentēdami zemi un mājas no barona, vēlāk tās iekopjot un nonākot pie turības, savām meitām tomēr nolēma dot labu izglītību, jo mājas mantoja vecākais dēls. Lai viņām dzīvē būtu drošs pamats zem kājām.
Viens vienkāršs Vidzemes zemnieks  savas meitas sūtīja augstskolā. Un 100 gadus vēlāk mēs šeit diskutējam. :)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #132 : 2016. gada 05. oktobris, 15:56:04 »
Zigfrid, kādas konkrēti Tev pretenzijas pret strādājošām, izglītotām sievietēm? Pret sieviešu iespēju attīstīt sevi, pašrealizēties?
No kurienes Tev šie uzskati?
Ja var palūgt, bez domas samudžināšanas un liekvārdības.
Un kāpēc Tu uzskati, ka sievietēm nav un nedrīkst būt citu interešu, kā atražot sevi?

Manā dzimtas vēsturē ir fakti, kad mani senči, rentēdami zemi un mājas no barona, vēlāk tās iekopjot un nonākot pie turības, savām meitām tomēr nolēma dot labu izglītību, jo mājas mantoja vecākais dēls. Lai viņām dzīvē būtu drošs pamats zem kājām.
Viens vienkāršs Vidzemes zemnieks  savas meitas sūtīja augstskolā. Un 100 gadus vēlāk mēs šeit diskutējam. :)

Labi, rakstīšu īsi. Nekādas, kamēr tā strādājošā un izglītotā nesāk savas intereses un skatījumu uzspiest visām citām.

Un es pat neuzdošu jautājumu, vai sieviete ar 4, 6, 8 bērniem defaultā tiek uzskatīta par nepašrealizējušos un sevi neattīstījušu?
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 06. oktobris, 08:16:51 no pitons »

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #133 : 2016. gada 05. oktobris, 16:14:49 »
Inčīgi, no kuras malas Tu skaties?

Vahhh!!!, labais, pie manis uzrodas viesis Ahmeds un man jāizpelnās viesa cieņa! omg!
Da pošol, no kurienes nācis!

Ja Tu vēlies, lai Ahmeds (un vēl daži desmiti miljonu citu ahmedu) Eiropā uzvedas tā, kā Tu un Tavi domubiedri uzskatāt, ka viņam būtu jāuzvedas, citu variantu nebūs, - viņam vai nu jāsāk cienīt vai - baidīties. Tava komentāra tonis noved tieši pie tā, ka ahmedi dzīvo noslēgtās kopienās rajonos, kur valda viņu likumi, y pat policijai tur negribas rādīties.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #134 : 2016. gada 05. oktobris, 16:46:34 »

Ja Tu vēlies, lai Ahmeds (un vēl daži desmiti miljonu citu ahmedu) Eiropā uzvedas tā, kā Tu un Tavi domubiedri uzskatāt, ka viņam būtu jāuzvedas, citu variantu nebūs, - viņam vai nu jāsāk cienīt vai - baidīties. Tava komentāra tonis noved tieši pie tā, ka ahmedi dzīvo noslēgtās kopienās rajonos, kur valda viņu likumi, y pat policijai tur negribas rādīties.

Nu es gan vēlos, lai Ahmeds dzīvo un un sakārto savu valsti,
nevis sēž eiropiešiem uz kakla.