Autors Tēma: Mīlestība, attiecības  (Lasīts 19456 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Pieslēdzies Spārka

Re: Mīlestība, attiecības
« Atbilde #105 : 2016. gada 04. oktobris, 15:45:42 »
par nejaukiem un nepateicīgiem bērniem, kas nekopj vecāku varētu diskutēt, bet ar laulāto jau puse tāpēc, ka tā manta visticamāk ir dzīves laikā pelnīta kopā - laulības laikā iegūta/nopelnīta/pirkta manta skaitās kopmanta pat ja pircis ir viens (otrs vrb tiešām sēdēja ar bērniem un zeķes adīja un to pelnītāju tas acīmredzami apmierināja, ja jau tādā laulībā dzīvoja līdz nāve izšķīra).
Tur jāpēta likumi. Bet, mandomāt, kopmanta ir atsevišķa lieta un tā arī juridiski saucas. Ja, piem, man pirms kāzām piederēja muiža, tad pieder, un atstāju kaķim, ja gribu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #106 : 2016. gada 04. oktobris, 15:54:49 »
Ja ir šķirtas mantas līgums, tad muiža ir šķirta manta, ja nav, tad nu nekā.

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #107 : 2016. gada 04. oktobris, 15:57:13 »
Ja ir šķirtas mantas līgums, tad muiža ir šķirta manta, ja nav, tad nu nekā.
Es teoretizēju par citzemju mantošanas tiesībām.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #108 : 2016. gada 04. oktobris, 16:06:09 »
Āāāā..., skaidrs.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #109 : 2016. gada 04. oktobris, 16:14:14 »
Tikai cerība, ka tie migranti būs darbaspēks, nevis papildus nasta socsitēmai, gan bija maigi sakot "naiva" šāda līmeņa politiķei. Gan jau pašai ir īpašumi kkur Austrālijā, Kanādā vaišveicē...

Aha, salīdzināsim tagad ar "čaklajiem" angļiem, zviedriem un vāciešiem.  :laugh:  Vieni ir slinki kā maisi, toties bērni dzimst. Otri ir tādi paši, tikai bērni nedzimst. Atšķirība ta kāda? Jeb varbūt kāds ir redzējis angli ielu slaukām?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #110 : 2016. gada 04. oktobris, 16:15:06 »
visā visumā man Tavs domugājiens patīk, tāpēc, lūdzu, neliec man vilties, sabāžot visas sievietes vienā maisā... diskutē un uzrunā konkrēti ineshuku, tuk, un kas nu te vēl ir pavilcies uz mūžīgo tēmu... vispārinājumi padara nebaudāmu jebkuru uzsākto sarunu... man.

Pacentīšos. Nezinu, vai izdosies?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #111 : 2016. gada 04. oktobris, 16:19:33 »
Nekādas transpersonas. Ar vīriešsievietēm pilna Latvija. Tās ir tās, kam patiesībā vīrietis dzīvē nav vajadzīgs, jo viņas pašas visu var (un grib!!!). Lai tiktu pie bērniem, satiekas ar nīkuļiem (jo tas vairo viņu vīrišķo pašapziņu) un tālāk lepni "velk slogu" vai arī "rauj, ka pakaļa putās" utt. Un jūtas visvajadzīgākās, visstiprākās, vispareizākās. Phe! Un izaug nīkuļi puikas vai kārtējā visu varošā. Nebeidzamais aplis.

Ragana, ir vēl otrs ļoti izplatīts modelis, - kad čalītis kādos 16 gados jau savā prātā ir nostājies sava tēva vietā. Regulē un čmorī māti pēc pilnas programmas. Pieaugušajā dzīvē attieksme pret sievieti (mammītes sekotāju) - superciniska.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #112 : 2016. gada 04. oktobris, 16:20:25 »
Kaut kā sāk uzmākties doma - nez, Zigfrīdam laikam labi maksā par musulmanisma kā ideāla dzīves modeļa propagandēšanu? Ar tādu centību katru dienu stundām rakstīt slavas dziesmas...
Kas tos viņa 4 bērnus tikmēr audzina, palīdz mājasdarbos, māca praktiskas "vīriešu" lietas utt...?

Maksā, maksā, tūlīt jau miljonāru sarakstos būšu.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #113 : 2016. gada 04. oktobris, 16:26:22 »
P.S. Mīļo autor, man vēl joprojām nav skaidrs, par ko es īsti diskutēju :D
Labprāt kaut ko dedzīgi aizstāvētu vai pierādītu, bet visi autora izteikumi tik aptuveni un izpušķoti, ka neprotu pa vidam galveno jēgu izgrābstīt.
Gribēju izvilkt īsu kvintesenci, tā teikt, citēt galvenos postulātus,  bet, jūtu, nebūs labi...
Tad es būšu pie vainīgajiem, kas Tevi aizbiedēja. To grēku negribu uzņemties.
Mācies no daddy - operē ar īsiem, kodolīgiem faktiem. Ja aptrūkstas faktu - demagoģijas piešprice. Un labs humors vienmēr cieņā. ;)

Taisnību sakot, varbūt es nosapņoju, bet šī diskusija sākās kā vienas citas turpinājums.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #114 : 2016. gada 04. oktobris, 16:27:41 »
Interesants domāšanas veids.
Tātad, ja vīrietis kādu apstākļu dēļ vairs nedzīvo kopā ar sievieti, tad abu kopīgo bērnu audzināšana uz viņu vairs neattiecas???
Nu, nezinu kas labāks izaugs - māte audzinās viena, vai dēls augs ģimenē, kur tētuks žūpos un regulāri kaustīs sievu un atvases.
Es statistiku vākusi neesmu, bet vērojumi no dzīves ir, uzmini nu...

A kāpēc tāds žūpa vispār ir sievieti dabūjis un vēl apprecējies?

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #115 : 2016. gada 04. oktobris, 16:30:31 »

Taisnību sakot, varbūt es nosapņoju, bet šī diskusija sākās kā vienas citas turpinājums.
Jā, es nocirpu to no pamattēmas, brīdī, kad jau pavisam bija netēmā ;)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #116 : 2016. gada 04. oktobris, 16:39:26 »
Nē, nu var jau dzīvot iekš 3K, neizglītoties, nedomāt par karjeru, nerealizēt sevi darbā.
Nodrošināt vien komfortu laulenim un bērniem, viss ok.
Vienīgi, kas notiek, ja laulenis nomirst?, atraitņu pensijas ir?,
un kur kundzei radīsies vecuma pensija
no tās mājās sēdēšanas un vīra, bērnu kalpones spēlēšanas?

Bija man viena paziņa Tunisijā ceļojumā. Pat nezinu, ticēt vai nē, bet gide citastarpā ir izteikusies, ka tajā valstī neesot bērnunamu. Atliek tikai noskaidrot, vai, teiksim, Sudānā vai tai pašā Tunisijā ir vai nav veco ļaužu pansionāti? Un tālāk izdarīt attiecīgus secinājumus par kultūru līdzīgumu vai atšķirībām. Ja informācijas par tādu eksistenci nav, tad secinājums priekš manis ir viens. Tur sieviete var atļauties nestrādāt algotu darbu. Palasiet, piemēram, "Vārnu ielas republiku"un pievērsiet uzmanību tam, ar ko nodarbojās puiku mātes, kamēr tēvi strādāja tuvējās rūpnīcās! Un nedzīvoja taču superbagāti no tiem strādniekiem neviens. Varēja taču sievas arī iet rubīt, bet negāja. Kāpēc, nez?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #117 : 2016. gada 04. oktobris, 16:43:39 »
Oi, atcerējos gadījumu pazīstamā ģimenē. Labā, saticigā. Abi jau pensionāri, bērni pieauguši.
Un pēkšņi drausmīgs, drausmīgs! skandāls. Sieva ar vīru pat nesarunājas.
Izrādās - visi īpašumi uz vīra vārda. Nolēmuši, ka nav vairs jauni un vīram derētu uzrakstīt testamentu, domāts, darīts. Vīrs to nokārto un parāda sievai.
Viss glīti sadalīts starp bērniem, sievai nekā, uz jautājumu,
kur tad viņa dzīvošot - kā kur?, pie bērniem!
Vīrs tā arī nesaprata, par ko sievai tāds aizvainojums. Ņedano...

Es vēlreiz saku, ir tādas kultūras, kur sievai testaments nav vajadzīgs, - 1000% pārliecība, ka pieaugušie bērni arī bez vīra nodrošinās.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #118 : 2016. gada 04. oktobris, 16:55:52 »
Nuja, sievietei jau nav vēlmes realizēt savu smadzeņu potenciālu,
 pašrealizēties, strādāt darbu kurš patīk.
Tas vien “radības kronim“ pienākas.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #119 : 2016. gada 04. oktobris, 17:00:42 »
nez persiešu paklājus senatnē auda persieši vai persietes? tagad jau mašīnas, skaidrs :)